![]() |
מה פועל בסיבוב חלקי של המפתח
ערב טוב
שמתי לב שיש מכוניות שיש בהם שני שלבי ביניים לפני השלב שבו מסובבים את המפתח והרכב מניע ויש מכוניות שבהם יש רק שלב אחד, כמו בפונטו שאלתי היא, אילו מערכות פועלות כאשר אני מסובב את המפתח לשלב הראשון והיחידי לפני ההנעה ולמה קיים השנוי הנ"ל בין סוגי הרכבים תודה מראש |
אצלי בפיאט אונו היה מצב שאתה לוחץ על כפתור ומסובב לכיוון הנגדי להתנעה ואז נדלקים הנורות חניה ואתה גם יכול להוציא את המפתח....
וזה בנוסף למצב הראשון והשני (התנעה) |
יש לי את המצב הזה אבל לא זו היתה השאלה שלי
אני אחדד : כשאני מסובב את המפתח שלב אחד עם כיוון ההנעה, אילו מערכות נכנסות לפעולה ?? לצורך העניין אני רוצה להטעין מכשיר חשמלי קטן כלשהו ברכב, דרך המצת אי אפשר לעשות זאת כאשר המפתח לא בסוויץ' או לא מסובב לשלב 1 לפחות ולכן אני רוצה לדעת אילו מערכות יפעלו בזמן שאני עושה זאת ומה יהיה ה"עומס" על המצבר |
המשאבת דלק נכנסת לעבודה מיד כשאתה מסובב את הסוויץ'. נורות בלוח השעונים דולקות- ז"א לפי ההגיון הפשוט מחשבי הרכב נכנסים לעבודה.
|
איך משאבת דלק דולקת אך המנוע עדיין לא מונע ? אתה אומר שתוך כמה דקות עם סויץ'
על מצב 1 תהיה לי הצפת דלק ? מה לגבי עם מכוניות עם שני שלבים שבשלב ראשון אפילו נורות לוח השוענים אינן נידלקות אבל הרדיו והמצת סיגריות כן עובדים ? |
המשאבה נדלקת על מנת להעלות את הלחץ בצינורות, עבור ההנעה. מומלץ להמתין שהיא תסיים את הפעולה שלה לפני שמניעים, אבל זה לא הדיון כאן.
כמו שאמרת, ברכבים בעלי שני מצבים, הרדיו ודברים בסגנון כן מקבלים מתח על מנת לאפשר פעולה שלהם ללא שאר מערכות הרכב פועלות. |
צטט:
במכוניות בעלי 2 מצבים לפני ההתנעה (נאמר שמצב שלישי זה סטרטר) אז כל מע' הרכב מנותקות (כולל רדיו, מצת סיגריות וכ'), וכשאתה מסובב בפעם הראשונה זה נותן מתח לצרכני הזרם הללו. במכוניות בעלי מצב אחד לפני התנעה פשוט יש זרם קבוע למצת סיגריות ורדיו ולא צריך עוד מצב לפני התנעה (למשל באונו יש מצב אחד לפני התנעה, וגם עם מפתח בחוץ היה ניתן לשמוע רדיו או להפעיל את מצת הסיגריות ולחבר לשקע ה- 12V צרכני חשמל (פעם אחת חיברתי פנס אחרי שנתקעתי עם פנצ'ר בגלגל בחושך והסוויץ' היה סגור). גם בפאביה ניתן לשמוע רדיו כשהסוויץ' סגור לחלוטין אבל בתנאי שהמפתח בפנים. בטנדר איסוזו שנהגתי עליו כן היה צריך לסובב מפתח אחרת כלום לא עבד (2 מצבים לפני התנעה). |
גם אצלי הרדיו והמצת סיגריות לא עובדים כאשר הסוויץ' כבוי לחלוטין ויש לי רק מצב ביניים אחד
לכן המסקנה היא לא להטעין כלום ברכב כשהוא לא מונע תודה לעונים :) |
פרק את המצית וחבר את החוטים שלה לפלוס קבוע באיזור הנתיכים, עם המינוס לא תהיה לך בעיה וסגור עניין.
|
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 20:14. |