![]() |
הספק מנוע 70%
שלום,
עשיתי בדיקה לפונטו ספייס דגם אקטואל שנת 2005. מהבדיקה עולה כי הספק המנוע הוא 72% ו-50 כ"ס במקום 60 כ"ס. מה ניתן לעשות על מנת לשפר את המצב. תודה, מירב |
לא הבנתי אם עשית בדיקה לרכב לפני קניה (רכב שאת מעוניינת לקנות)
או רכב בבעלותך שלקחת אותו לבדיקה ממוחשבת? רכב שנת 2005 עם 72% הספק, אם לא בבעלותך לדעתי דלגי לרכב אחר (לא חסר). אם יש לך אפשרות תסרקי את דו"ח הבדיקה ותעלי לאתר. ניחוש של גבר ישראלי ממוצע: רכב 2005 72% הספק, את בחורה וכנראה שסוחר רכבים התלבש עלייך. |
יש לבדוק באיזה סל"ד מושג ההספק המירבי המוצהר ע"י היצרן (במקרה הזה 60 כ"ס), ויש לבדוק על כמה עמד הסל"ד בעת השגת התוצאה הזו בבדיקה שבוצעה לרכב (50 כ"ס).
|
ניחוח של גבר ישראלי אני אבהיר:
היצרן שמצהיר על נגיד 200 כ"ס בדק את הרכב בתנאים מיטביים גם של הרכב וגם של הדרך. מכאן שנדיר שכ"ס של הרכב ימצא בבדיקה (לצורך העניין 200 כ"ס).מכאן אפשר להבין שהספק מנוע לעולם לא יהיה 100% מרגע שיצא המחברה, כבר ניתן להוריד בין 10% ל-20%. השאלה: מה בכל זאת ניתן לשעות בשביל להעלות את ההספק שלו. למשל: להחליף פלאגים? תודה! צטט:
|
לשאלתך: סל"ד עפ"י היצרן 5000 ובבדיקה 5600 סל"ד.
תודה צטט:
|
השאלה היא אחרת, מה לגבי מכלול הרכב ולאוו דווקא הספק, הריי שלא תסעי במדינתנו 190 קמ"ש (הספק משוער של 100% מנוע).
פלאגים לא ישנו את הספק המנוע, וגם לא שמן מנוע, פילטר שמן , פילטר דלק, ופילטר אוויר. שינוי מזערי אולי כן, אבל שינוי שאת מחפשת ממש לא. ברגע שהספק המנוע ירד, כתוצאה מביצוע טיפולים לא באופן שוטף, או ביצוע טיפולים בחומרים זולים סינים או חיקויים ולא חלפים מקוריים של חברת היצרן, או נהיגה מופרזת ולא באופן מקצועי או עדין, טראומת התחממות מנוע וכיוצא באלה. אז הספק המנוע יורד. הספק מנוע לא ניתן להעלות, משמע הנזק שבוצע אינו מתאחה, זה מת. מה שכן הוא בהחלט יכול להיבלם. משמע אם ההספק הוא 70% ומישהו אחראי יקח על עצמו לשמור את הרכב אז ההספק הזה ישמר, אם לא הוא ימשיך וידרדר. אלא אם כן מדובר על פתיחת מנוע לטובת אוורול, ואין הדבר הזה משתלם לך, ואין הדבר הזה מקצועי, היות ומהנדסי פיאט איטליה לא יעשו את האוורול, והמנוע לא יחזור להיות כפי שיצא מהיצרן. אם תתני לנו עוד פרטים אולי נוכל להכניסם למשוואה ולראות מה אנו יכולים להמליץ לך, כמו קילומטראז', יד, היה מטופל במוסך מורשה? מה עשו לו לפי דוח היסטוריה? וכו' |
היי סער,
קודם כל תודה. מבחינת פרמטרים לגבי הרכב יד שניה לא עבר את ה-50 אלף ק"מ. מטופל אך ורק בחברה. טיפולים סדירים, רגיל. היה אצל שני נשים חביבות ועדינות. מה עוד? תודה, מירב |
שתי נשים את מתכוונת ולא שני נשים, אלא אם כן מדובר בלסביות ואז אני אקבל זאת.
מאוד תמוה בעיני מה שאת אומרת, רכב שנסעו עליו שתי נשים, עם 50K קילומטר, וכבר ירד לו 30% הספק מהמנוע, ו 10 כ"ס. תשמעי, אני באמת לא יודע מה לומר לך, הייתי מבקש ממך לכתוב לנו כאן את פירוט דוח ההיסטוריה של הרכב לגבי טיפולים, כי בטוח שאנחנו מפספסים פה משהו. מה לגבי קומפרסיה של המנוע, מה התוצאות ? |
מירב שלום!
הכיצד בדק המכונאי את ההספק ? האם הציוד כוייל כראוי ? נשמע לי מקרה מיוחד שרכב מאבד כה רבה הספק במעט שנים של עבודה ולא טיפוסי לפיאט . עמית |
תודה על התיקונים בעיברית.
מחר אוסיף פרטים על הבדיקה. תסלחו לי, בכ"ז אני חוזרת: במקרה כזה חוץ מפילטרים, יש מה לעשות על מנת לשפר את ההספק. יום מקסים חברה ותודה על הסיוע, מירב צטט:
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 00:08. |