מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   אונו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=16)
-   -   איפה אפשר להשיג דיזה חשמלית לקרבורטור? (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=5990)

liorwohl 22-03-09 17:08

איפה אפשר להשיג דיזה חשמלית לקרבורטור?

היום האוטו נכבה לי כל פעם שהוא היה אמור להיות בסלד סרק, אבא שלי בדק וגילה שזה הדיזה
הוא דחף שמה משהו כדי שזה לא יסגר לי ונסענו הביתה... (בדרך זה כבר השתחרר אבל הצלחתי להגיע בלי לכבות, וזה לא נפל לקרבורטור למי שכבר חשב על זה)

עכשיו הבעייה היא שלאף חנות אין כזה דיזה חדשה (התקשרנו), מישהו יודע איפה אפשר להשיג את החלק הזה? אפילו בebay לא מצאנו...

בנתיים חתכנו את הקצה של הדיזה

תודה

רפי לין 22-03-09 17:57

דיזה חשמלית לקרבורטור

בדוק במכוני קרבורטורים והזרקות דלק:
1. "משה זר" שברח' הרכב 5 א.ת סגולה פ"ת, טל' 03-9341320 ובקש את חיים.
2. "מוסך מלכי ובניו" שברח' שניצלר 23 יפו, טל' 03-6837398 ובקש את דודי או את אלי.
בחנויות חלפי פיאט:
1. "נחום סודאי" שברח' בן אביגדור 3 ת"א, טל' 03-5618052 www.sudai.co.il
2. "מ.י.ר חלפים" שברח' המסגר 70 ת"א, טל' 03-5620275.
בברכה - רפי לין :)

liorwohl 06-04-09 15:10

אוקיי קניתי דיזה חדשה והיא עובדת

אבל יש בעייה שלא בטוח שהיא קשורה, כבר קרה לי פעמיים שאחרי נסיעה (שעון טמפרטורה בחצי) אם אני מכבה את האוטו ומדליק אותו אחרי כמה דקות, אז הוא מתנהג בכאילו הדיזה נתקעה.. אז אני מפעיל צ'וק לכמה שניות ואז זה מסתדר (אפשר להחזיר את הצ'וק).
אבל זה לא קבוע, עכשיו זה קרה לי ושחזרתי הביתה כיביתי את האוטו והדלקתי אחרי כמה שניות ולא הייתה בעייה.
מה זה יכול להיות?

Lior_c 06-04-09 18:25

אני לא מבין גדול כמו הרבנים פה אבל...שפירקת את הקרבורטור בדקת מה המצב של הפילטר דלק בקרבורטור?

צביקוש23 06-04-09 18:37

וכדברי חכם חנוכה......"נפל הקרבורטור לרדיאטור....עשה...סאבאטוחה...."

צטט:

במקור פורסם על ידי Lior_c (הודעה 44005)
אני לא מבין גדול כמו הרבנים פה אבל...שפירקת את הקרבורטור בדקת מה המצב של הפילטר דלק בקרבורטור?

upetar 06-04-09 21:30

שלום וערב טוב.

לפותח השירשור,אנה פרט יותר,מזה דיזה ניתקעת,איזה דיזה(יש כמה)ותמונות יעזרו.

צביקה קרבורטור 07-04-09 19:50

צטט:

במקור פורסם על ידי liorwohl (הודעה 42952)
היום האוטו נכבה לי כל פעם שהוא היה אמור להיות בסלד סרק, אבא שלי בדק וגילה שזה הדיזה
הוא דחף שמה משהו כדי שזה לא יסגר לי ונסענו הביתה... (בדרך זה כבר השתחרר אבל הצלחתי להגיע בלי לכבות, וזה לא נפל לקרבורטור למי שכבר חשב על זה)

עכשיו הבעייה היא שלאף חנות אין כזה דיזה חדשה (התקשרנו), מישהו יודע איפה אפשר להשיג את החלק הזה? אפילו בebay לא מצאנו...

בנתיים חתכנו את הקצה של הדיזה
תודה

שלום רב !
אם חתכתם את קצה הדיזה, אז כל הבעיות שהזכרת אמורות להעלם, אם הרכב כבה לעיתים קרובות, יש לבדוק, באם תושבת הגומי מתחת לקרבורטור לא קרועה(בדגם אונו 1.4), ו/או בעייה של סתימה במערכת סרק בקרבורטור.
גש למכון קרבורטורים מומלץ, ובעל שם בתחומו.
בברכת חג פסח כשר ושמח.
צביקה

stio 07-04-09 19:55

אצלו זאת אונו 1.0 פייר (הוא היה במפגש בספטמבר והחנה ליד הפיאט 500 קבריולט המוזרה).

אצלי בזמנו ביטלו לי את הדיזה הזאת במוסך הרגיל שלי.

liorwohl 07-04-09 20:12

עכשיו יש דיזה חדשה ושלמה, לא חתוכה. דרך אגב גם מתי שהיא הייתה חתוכה הכל תפקד טוב והמנוע נכבה מייד.
כמו שstio אמר, זה מנוע 1000
והוא נכבה רק ממש בהתחלת הנסיעה אבל אחרי שהמנוע כבר חם מנסיעה קודמת. (לפחות זה מה שקרה עד עכשיו, רק פעמיים, יש חופש ומבחנים ללמוד :( האוטו רוב הזמן בחנייה)
והוא אף פעם לא נכבה באמצע נסיעה מאז שיש דיזה חדשה.

אני יראה אם זה יקרה עוד פעם

עריכה:
יש עוד תופעה שלא ממש מפריעה לי אבל יכול להיות שהיא קשורה, הסלד סרק אצלי הוא בין 900 ל1000, אבל לפעמים הוא "נתפס" על 1300-1400 בלי שום קשר לטמפרטורה ובלי קשר לדוושה (אני מושך אותה עם היד ברמזור והסלד לא יורד) אחרי שנוסעים קצת זה פתאום חוזר לעצמו...

liorwohl 08-04-09 15:14

מקודם זה קרה עוד פעם, שוב בנסיעה הראשונה הכל טוב, עצרתי לאיזה חצי שעה ושהענתי הכל היה בסדר אחרכך נסעתי לתדלק ואז כבר המאוורר עבד. שבאתי להניע בתחנת דלק הבעייה חזרה..

הפעם אבא שלי היה באוטו, והפעם גם זה קרה גם בבית אחרי שחזרנו, אז הוא פירק את הדיזה וראה שהיא עובדת מחוץ לאוטו, אבל בחלק קטן מהפעמים היא הייתה נתפסת (אבל אם ניסינו שוב מייד אחרי אז היא עבדה, בתחנת דלק לעומת זאת הנעתי את האוטו כמה פעמים ובכולם הייתה הבעייה)
אבא שלי אומר שהדיזה מתחממת מאוד מהפעולה שלה, וזה בנוסף לחום של המנוע. יכול להיות שהדיזה לא טובה ולא עומדת בחום?

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 23:29.