מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   נורה של כרית אוויר (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=5845)

שרה 07-03-09 18:51

נורה של כרית אוויר

הי
נידלקה לי הנורית אזהרה בלוח שעונים של הכרית אויר(היא דולקת קבוע)ובנוסף, דולקת נורה מהבהבת של כסא תינוק.
מה בדיוק הבעיה...?

תודה רבה
שרה

ido 07-03-09 19:55

זה אומר שיש תקלה במערכת כריות האוויר והחגורות ברכב. רק בדיקה של מחשב קורא תקלות במוסך יכול לעזור לך בעניין הזה.

Caveman 07-03-09 20:06

רק נחדד, נורת "כיסא התינוק" היא הנורה שנדלקת כאשר מבטלים את כרית האויר של הנוסע (ימין).

saar 07-03-09 20:25

קודם כל תבדקי מה קורה עם המתג של כרית האוויר, יכול להיות שביטלתם אותה, אם אני לא טועה היא צריכה להיות ממוקמת בתא הכפפות.

Caveman 07-03-09 20:54

אם מבטלים את כרית האויר של הנוסע, הנורה הצהובה נדלקת.
אם הנורה האדומה נדלקת, יש בעיה.

Ron_Dadon 07-03-09 22:23

לי הייתה בעיה מאד דומה לפני מס' חודשים, בסופו של דבר הבעיה הייתה במתג ביטול כרית האוויר. מקורי חדש כולל "פירוק והרכבה" - 350 ש"ח במורשה של פיאט (כולל הבדיקה במחשב).

אצלי נדלקה הנורה האדומה באמצע הנסיעה, עם סידרת היבהובים של הנורית ביטול כרית אוויר (הנורית הכתומה), ולאחר מכן הנורית ניתוק כרית אוויר כבתה, אבל עדין נשמע לי סיפור דיי דומה.

בשורה התחתונה - רק חיבור למחשב במוסך יתן את ההסבר לתקלה.

שרה 08-03-09 09:54

זה אחרי שלא היו לי אורות אחוריים...

צטט:

במקור פורסם על ידי saar (הודעה 41667)
קודם כל תבדקי מה קורה עם המתג של כרית האוויר, יכול להיות שביטלתם אותה, אם אני לא טועה היא צריכה להיות ממוקמת בתא הכפפות.

לא היו לי אורות אחוריים מבדיקה נמצא כי יש נורה אחת שרופה,אבל שיחקנו קצת עם תיבת הפיוזים וסביר להניח כי יש קשר... לא ידעתי בכלל על קיומו של המתג הזה. אבדוק את זה. תודה רבה.

שרה 08-03-09 09:58

צטט:

במקור פורסם על ידי Ron_Dadon (הודעה 41677)
לי הייתה בעיה מאד דומה לפני מס' חודשים, בסופו של דבר הבעיה הייתה במתג ביטול כרית האוויר. מקורי חדש כולל "פירוק והרכבה" - 350 ש"ח במורשה של פיאט (כולל הבדיקה במחשב).

אצלי נדלקה הנורה האדומה באמצע הנסיעה, עם סידרת היבהובים של הנורית ביטול כרית אוויר (הנורית הכתומה), ולאחר מכן הנורית ניתוק כרית אוויר כבתה, אבל עדין נשמע לי סיפור דיי דומה.

בשורה התחתונה - רק חיבור למחשב במוסך יתן את ההסבר לתקלה.

מוסך מורשה בלבד יכול לבדוק בעיות במחשב? בדר"כ הם הרבה יותר יקרים...

student 08-03-09 10:19

צטט:

במקור פורסם על ידי שרה (הודעה 41702)
לא היו לי אורות אחוריים מבדיקה נמצא כי יש נורה אחת שרופה,אבל שיחקנו קצת עם תיבת הפיוזים וסביר להניח כי יש קשר... לא ידעתי בכלל על קיומו של המתג הזה. אבדוק את זה. תודה רבה.

שיחקת עם הפיוזים כאשר המפתח בסוויץ' והסוויץ' היה פתוח=במצב ON או אולי בכלל עם מנוע פועל ?

אז אולי כל הבעיה היא שנרשמה תקלה במחשב כריות האוויר וכל מה שצריך זה איפוס מחשב ולא באמת יש תקלה אמיתית במערכת כריות האוויר.

אם את מאיזור המרכז אז מומלץ לקפוץ למוסך שמשון ביהוד.

YOSI-BR 08-03-09 15:46

עלות תיקון

היום בבוקר ביקרתי במוסך פיאט ב"ש. יש לי את אותו בעיה בדיוק כמוך, לאחר שהרכב היה בהתנעה ועם המפתח השני אישתי סובבה את מתג הביטול של כרית האוויר וכתוצאה מכך נדלקה המנורה האדומה באופן קבוע.
עלות תיקון במוסך-במידה וזה רק איפוס(כמו אצלי) 140 ש"ח.
במידה וזה החלפת המתג זה 340 ש"ח.
בהצלחה.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 18:49.