מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   יעוץ ברכישת רכב (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   פוקוס 2006 - יתרונות ומחיר (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=5695)

Tuned 15-02-09 23:08

פוקוס 2006 - יתרונות ומחיר

כמה כריות אוויר יש בפוקוס 2006, ועד כמה היא בטיחותית יותר ממאזדה 3 שנת 2006 (שיש בה 2 כריות אוויר) ?

האם יש הבדל משמעותי בצריכת הדלק בין שתי המכוניות הנ"ל (נהיגה ממוצעת) ?

ראיתי שהפוקוס זולה מהמאזדה (מחירון ליסינג) בכ 5,000 ש"ח, מי עדיפה (מבחינת נוחות/הנאה/בטיחות וכו')
(האם כדאי להוסיף 5,000 ש"ח ולרכוש את המאזדה ?)

ronald27 15-02-09 23:18

תאמת

אני יגיד לך את כול האמת.
אבל כודם כול אני רוצה לציין, שיש גם מועדון מאזה ואני לא יודע עם יש פורד!
ולמה אני מציין את זה כי אתה השני שפותח שירשור על מאזה !!
ואיפה מאזה ואיפה פיאט, בסדר יש מכוניות שהם כן קשורות למישפחה האיטלקית !!
אז מותר.
אז התשובה שלי היא ככה כך את המאזדה.
לך על מה שכולם אולכים היום כך את האוטו הכי פופולרי.
פורד זה רק בעיות בקושי יש חלקי חילוף וקשה ואחזיק אוטו כמו פורד, לא משנה איזה דגם או שנה.
הכי מומלץ זה פיאט, אבל עם אתה רוצה מאזדה !! או פורד:eek:
אז לך על מאזדה !!!:)

Caveman 15-02-09 23:29

אתה מודע לעובדה שהפוקוס והמאזדה 3 חולקות המון חלקים?
למשל מרכיבי שילדה, מנועים, וכו'.

מעבר לזה, מקד את השאלה שלך, בדגמי הליסינג (שנחותים משמעותית מרמות הגימור האחרות), יש 2 כריות אוויר.

חפש לך את אחת משתי המכוניות בשוק הפרטי. תקבל רכב מאובזר יותר, מטופל יותר טוב ברוב המקרים, וכמובן בטיחותי יותר.

stio 15-02-09 23:38

תקשיב, רונלד27:
יש לאתר הזה מנהלים, אם הם יחליטו שאסור לאנשים לפרסם בקשת ייעוץ באתר הזה על מותגים אחרים, יש דרכים לומר זאת לבן אדם (למשל ה"פ). אנשים שמפרסמים בקשות ייעוץ על מותגים אחרים דווקא באתר הזה- זה אומר שהם מעריכים את החברים ואת הרצון לעזור גם כשזה לא נוגע לפיאט.

אם פיאט תייצר והייבואן ידאג לייבא לארץ רכב מתחרה למה שפותח השרשור מבקש (1.6 אוטומט סדאן) אז אתה תוכל לייעץ לו לרכוש פיאט. אז קח זאת בקלות :)

לגבי נושא השרשור אני מסכים עם גדעון, אך ייתכן שהוא מעוניין לרכוש מליסינג כדי לחסוך את כאב הראש של חיפוש רכב בשוק החופשי. במידה וזה העיניין- ניתן לחפש אצל מגרשי הטרייד אין של יבואני הרכב.

Tuned 15-02-09 23:38

צטט:

במקור פורסם על ידי Caveman (הודעה 40449)

מעבר לזה, מקד את השאלה שלך, בדגמי הליסינג (שנחותים משמעותית מרמות הגימור האחרות), יש 2 כריות אוויר.

חפש לך את אחת משתי המכוניות בשוק הפרטי. תקבל רכב מאובזר יותר, מטופל יותר טוב ברוב המקרים, וכמובן בטיחותי יותר.

בכל זאת, ארכוש מליסינג, מכיוון שאני מעוניין בשנתון 2006, וזה מה שהתקציב מאפשר.
אשמח לקבל התייחסותך לשאלה המקורית :-)

Tuned 15-02-09 23:44

צטט:

במקור פורסם על ידי stio (הודעה 40450)
תקשיב, רונלד27:
יש לאתר הזה מנהלים, אם הם יחליטו שאסור לאנשים לפרסם בקשת ייעוץ באתר הזה על מותגים אחרים, יש דרכים לומר זאת לבן אדם (למשל ה"פ). אנשים שמפרסמים בקשות ייעוץ על מותגים אחרים דווקא באתר הזה- זה אומר שהם מעריכים את החברים ואת הרצון לעזור גם כשזה לא נוגע לפיאט.

אם פיאט תייצר והייבואן ידאג לייבא לארץ רכב מתחרה למה שפותח השרשור מבקש (1.6 אוטומט סדאן) אז אתה תוכל לייעץ לו לרכוש פיאט. אז קח זאת בקלות :)

לגבי נושא השרשור אני מסכים עם גדעון, אך ייתכן שהוא מעוניין לרכוש מליסינג כדי לחסוך את כאב הראש של חיפוש רכב בשוק החופשי. במידה וזה העיניין- ניתן לחפש אצל מגרשי הטרייד אין של יבואני הרכב.

אני מתנצל אם השאלה שלי לא עולה בקנה אחד עם מטרת הפורום,
פשוט ראיתי בפורום שאלו לאו דווקא בנושא פיאט, והנחתי שמדובר בייעוץ רכב כללי.
אם לא כך המצב, אשמח לדעת.
(בהחלט מעריך את המקצוענים בפורום המסייעים לחסרי ידע כמוני למשל :-))

בכל מקרה, אתה צודק, אני מעוניין לרכוש מליסינג גם ע"מ לחסוך את כאב הראש,
גם ע"מ לקבל אחריות (ובדיקה כמובן), וגם מכיוון שכך אוכל לרכוש שנתון מתקדם יותר,
בשל מכלול השיקולים הנ"ל, ארכוש מליסינג.

לכן אשמח לשמוע דעתכם בנוגע לשאלתי המקורית :-)

stio 15-02-09 23:58

אין לך על מה להתנצל.

בעיניין הבטיחות אתה צריך להבין שכל הדגמים הנמכרים לליסינג נמכרים כשהם מופשטים מכל דבר אפשרי, וכן, חוסכים גם בבטיחות.
הדגמים מליסינג מצויידים ב- 2 כריות אוויר בלבד (נהג ונוסע), אבל אני לא הייתי פוסל רכישת רכב למרות הכל.

אם אתה רוצה לבדוק בדיוק כמה כוכבים קיבל כל רכב, כנס לאתר הבא: http://www.euroncap.com/home.aspx.
שים לב לדגם הרכב הנבחן (רכב שקיבל 4 כוכבים נניח אבל בדגם המצוייד ב- 4 כ"א)- מה שאומר שאם אותו רכב ייבחן עם 2 כריות אוויר- לא בטוח שהוא יקבל ציון זהה.

בעיניין הדלק- אין הבדל משמעותי.

מבחינת נוחות וכ'- התרשמתי לטובה מהפוקוס, המאזדה לטעמי קצת צפופה.

המאזדה יותר יקרה מהפורד ב- 5000 ש"ח זה בגלל שחברות הליסינג תקועות עם כמות גדולה של מאזדה 3 למכירה- סמוך על לוי יצחק...

Tuned 16-02-09 00:07

צטט:

במקור פורסם על ידי stio (הודעה 40455)
אין לך על מה להתנצל.

בעיניין הבטיחות אתה צריך להבין שכל הדגמים הנמכרים לליסינג נמכרים כשהם מופשטים מכל דבר אפשרי, וכן, חוסכים גם בבטיחות.
הדגמים מליסינג מצויידים ב- 2 כריות אוויר בלבד (נהג ונוסע), אבל אני לא הייתי פוסל רכישת רכב למרות הכל.

אם אתה רוצה לבדוק בדיוק כמה כוכבים קיבל כל רכב, כנס לאתר הבא: http://www.euroncap.com/home.aspx.
שים לב לדגם הרכב הנבחן (רכב שקיבל 4 כוכבים נניח אבל בדגם המצוייד ב- 4 כ"א)- מה שאומר שאם אותו רכב ייבחן עם 2 כריות אוויר- לא בטוח שהוא יקבל ציון זהה.

בעיניין הדלק- אין הבדל משמעותי.

מבחינת נוחות וכ'- התרשמתי לטובה מהפוקוס, המאזדה לטעמי קצת צפופה.

המאזדה יותר יקרה מהפורד ב- 5000 ש"ח זה בגלל שחברות הליסינג תקועות עם כמות גדולה של מאזדה 3 למכירה- סמוך על לוי יצחק...

תודה !

Caveman 16-02-09 01:05

אין לך על מה להתנצל, אין באף מקום משהו כתוב, או משהו שמישהו החליט עליו שאוסר על בקשות לייעוץ עבור יצרן שאינו פיאט בפורום שלנו.
אם תרצה לקבל תשובה נרחבת יותר, כמובן שעדיף לשאול בפורום המתמקד יותר ברכב, או לחלופין בקארספורום, אבל גם כאן תוכל לקבל דעה מחברי האתר/מועדון.

בכל מקרה, הפוקוס עדיין נשארת המשפחתית החביבה עלי מבין כל השאר. אחרות טובות ממנה במספר פרמטרים אולי, אבל לדעתי בהתנהגות הכביש אין לה מתחרות. כמובן שאני מתייחס לגרסאות ה1600-אוטומט-ליסינג, למרות שגם גרסאות ה 2ל' מוצלחות מאוד גם כן.
היא והמאזדה 3 דיי זהות מבחינת הכל, מכיוון שהן חולקות המון רכיבים. הפוקוס לפי דעת רבים מרגישה מעט יותר כבדה.

Tuned 16-02-09 01:23

צטט:

במקור פורסם על ידי Caveman (הודעה 40449)

תודה רבה !

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 17:53.