מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   רכב רועד בהאצה/האטה עמידה (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=5635)

shachar 08-02-09 09:37

רכב רועד בהאצה/האטה עמידה

שלום לכולם ,כמעט שנה ללא תקלות כניראה שהגיע הזמן :)
תזכורת:

הרכב: פונטו דיינאמיק 2005 16V
גיר: רציף

התקלה שהתחילה אתמול בלילה והמשיכה היום בבוקר, היא שבחלק מן ההצאות והאטות הרכב רועד וקופץ כפעמיים.
התחושה דומה לזה שמשחררים קלאץ' מוקדם מדי ואז הרכב קופץ, אבל מה? זהו גיר רציף כך שלעניות דעתי הבעייה לא בגיר.
הרעידות מגיעות גם בעמידה ברמזורים. לאחר כמה שניות של עמידה הרכב מקפץ רעידה שניים
(רעידות די חזקות) ברמזור הרעידות מזכירות לי את הרעידות שהיו לי לאחר שבמוסך מורשה
החליפו לי פלאגים לא מתאימים רק שכאן אחרי שתיים שלוש רעידות זו מפסיק וכפי שהספקתי לשמוע עד
כה, אין קולות חנק מהאגזוז כמו שהיו לי אז.

עוד כמה פרטים חשובים :
1. פלאגים הוחלפו לפני כ 10K ק"מ
2. כנ"ל ניקוי בית מצערת

אולי הגיע זמנם של חוטי ההצתה ?
יש לי דרך לבדוק אותם אבל בדרך פחות פרימיטיבית מאיך שבדקו לי במורשה בחיפה של
להוציא חוט חוט ולראות אם יש בריחת ניצוץ מאחר מהם ? הבנתי שזה יכול לגרום נזק למחשב

יש לכם רעיונות נוספים ?
תודה מראש
שחר

saar 08-02-09 20:46

שונא שונא שונא שונא!

אם יש משהו שאני שונא זה בעיות אקראיות, באות ונעלמות. אתה עוד לא מספיק לבדוק ומייד היא נעלמת.

בעיה בשבילי לפתור את הבעיה שלך כי אין לי מספיק נתונים, ובעיה תהיה לך לספק לי אותן כי זה בא והולך.

מה שכן אשאל אותך, מתי פעם אחרונה החלפת פילטר דלק?
האם פעם אחרונה תדלקת בתחנת דלק שבדרך כלל אתה לא מתדלק בה?
האם לפני שתדלקת בפעם האחרונה, מחוג הדלק כבר הראה על ריק?

raanan_t 08-02-09 20:54

בספייס, פילטר הדלק לא ניתן להחלפה. הוא חלק ממשאבת הדלק.

ב-CF ציינו שיש מצב שהתושבות אצלך קצת עייפות, אני הייתי ניגש לבדוק את העניין, בעיקר את שתי תושבות הגיר (עליונה ותחתונה).

shachar 08-02-09 21:06

רענן - זה משהו שאני יכול לראות בעצמי בפתיחת מכסה המנוע לפני שאני מגיע למוסך ?
( בלי להרים את הרכב כי אין לי ליפט בבית)

yotamix 08-02-09 21:37

WELL , אם אין תקלות , אז זה לא אוטו :)
בכל אופן , הקדמת תרופה למכה (שכבר קיימת אקראית) זה לבדוק באמת תושבות גיר ו/או חוטי הצתה .

saar 08-02-09 22:32

מה זאת אומרת רענן

מה לא מחליפים בחיים פילטר דלק בספייס?
או שרוצים להחליף אותו חייבים להחליף את כל משאבת הדלק?

מה ההיגיון שעומד מאחורי התיכנון ההנדסי הזה?

ido 08-02-09 22:33

משאבה שאמורה להחזיק יחד עם הפילטר שלה כ - 150000 ק"מ. אני אישית החלפתי ב - 104000 בערך.

saar 08-02-09 22:37

תודה עידו

אני מודה לך על התגובה עידו, אני בהחלט לא הבנתי את התכנון הלוגיסטי הזה לחבר את המשאבה יחד עם הפילטר.

פיאט אונו פייר 1100 סמק הזרקה, 240000 קילומטר ולא הוחלפה בה משאבת דלק פעם אחת, היא מקורית משנת 94.
כל דבר שהוא קומבינציה של שני דברים בדבר אחד לפי דעתי יהיו לו חסרונות בעתיד הרחוק.

shachar 08-02-09 22:38

יש מצב שחוזרים לנושא שבשבילו פתחתי את השרשור :) ?

student 08-02-09 22:58

אני לא כל כך מבין איך בודקים בריחת ניצוץ על ידי ניתוק חוט ההצתה. זה לא כמו מצב שאין ניצוץ בכלל ואז ניתוק החוט לא משנה בעצם את מצב פעולת המנוע. תיאורטית אפשר בחושך כמעט מוחלט לראות את הניצוץ בורח אבל צריך קודם לפרק את מכלול פילטר האוויר.

על ידי חיבור למחשב תתקבל תקלת misfire ואז צריך להחליף את חוטי ההצתה ובבדיקת מחשב חוזרת התקלה אמורה להיעלם !

עוד אופציה - לחץ דלק לא תקין ממשאבת הדלק.

בהנחה שאין בעיה עם המצתים אז לא הייתי פוסל גם שוב את אופציית ניקוי בית המצערת. הכל יכול להיות בפונטו הזו.

תושבת גיר בודקים על ידי העלת הרכב על ליפט. הבדיקה ממש קלה ומהירה. אישית אני לא מאמין שמצב התושבת כל כל חמור עד שהמנוע רועד והרכב מקפץ. בכל מקרה, בדיקת מחשב מהירה תיתן הרבה תשובות.

......הימור שלי: חוטי הצתה.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 14:19.