![]() |
איפוס שעון SERVICE בפונטו ספייס?
שלום לכולם,
בשבוע שעבר התחדשתי לי בספייס 2005 אוטומט. הרכב נכנס מיידית לטיפול תקופתי שלישי במוסך מורשה, טיפול 60 אלף (למרות שבפועל יש רק 37) ועבר טיימינג וכל מה שצריך. לפני שהכנסתי את הרכב לטיפול שיחקתי קצת עם המחשב רכב וראיתי שהטיפול הבא אמור להיות בעוד כ 15 אלף ק"מ, מה שנראה הגיוני מחמת הקילומטראז' הנמוך שהרכב נסע. אישתי היא זו שהוציאה את הרכב מהטיפול והבחור שם אמר לה שאיפס את המחשב כך שיתן התראה כשייהיה צורך בטיפול הבא. כששוב בדקתי את מד הSERVICE גילתי שלא שונה כלום ושהמספר נותר זהה לחלוטין (פחות כמה ק"מ נסיעה למוסך) ושעדיין מצויין בסביביות ה15 אלף. למרות שבפועל אני יודע שמכניסים כל 20 אלף או פעם בשנה. יכול להיות שזו שיטה של המוסך לגרום לכך שרכבים יכנסו לטיפולים מדי פחות זמן, ככה או ככה אני לא יודע בוודאות לכן לא רוצה להפנות אצבע מאשימה. שאלתי היא האם יש דרך בה אני יכול בעצמי לאפס את השעון כך שיורה על המרחק הנכון עד לטיפול הבא?? או שזה ניתן לעשות רק במוסך?? האם גם השעון הזה יודע לתת התראה לאחר שנה גם אם הרכב לא עבר 20 אלף ק"מ או שהוא פועל לפי מספר הק"מ בלבד? תודה לכל המשיבים ושבוע טוב. |
לעניות דעתי!
שלום ידידי, לעניות דעתי המחשב סופר את הקילומטרים בלבד ולא תקופת זמן.
כמו כן לגבי איפוס , סבורני כי אתה חייב לגשת למוסך מורשה בלבד, ורק הם באמצעות מחשב שלהם יכולים לאפס את המחשב שלך בדיוק למצב הרצוי. |
תחזור לאותו מוסך שטפלתי ותבקש שיאפסו לך את שיגרת הטיפולים כיוון שלא עשו
זאת בטיפול. זה לוקח דקה וחצי בדיוק והם לא אמורים לקחת על זה תשלום נוסף כי זה חלק מכל טיפול |
למיטב ידיעתי המחשב כן מודיע על טיפול אם עברה תקופת הזמן (שנה) ולא עברה מכסת הקילומטרים.
אני הכנסתי את שלי לטיפול 80,000 ב-72,000 כיוון שהאוטו ביקש. גם אם מסתכלים בתפריט הטיפולים אפשר לראות שהוא אומר שיש טיפול עוד 19530 ק"מ (לדוגמא) או 332 DD (כלומר, ימים). בקיצור, כן, הוא מתריע. לך למוסך שיאפסו לך את זה כמו שצריך. |
תודה למגיבים,
נראה שדניאל צודק, אחרת לא הייה את החיווי של ה dd. בדקתי ורשום לי עוד 121 יום, מה שמחזק את הסברה שלא איפסו את השעון במוסך. שבוע טוב. |
שאלה לגבי השעון הזה.
יש לי ספייס Elx 16v 2002 האם גם אצלי יש את השעון הזה? ואיפה אני יכול לראות אותו?
|
לא, אצלך אין.
רק בספייס MK2B |
על הדור הראשון של ספייס אין את זה, בגלל זה נדהמתי לשמוע, טכנולוגיה מתקדמת :)
בכל אופן, תקשיב, אם חשוב לך לטפל בה בזמן. כל פעם שתצא מהמוסך אחרי טיפול רציני תרשום קילומטראז' כללי, תעשה טבלה בצורה ידנית וכשתגיע למרחק המצויין במחברת שעשית, תגלגל אותה למוסך הקרוב. לא עדיף? במקום להסתבך עם טעויות של אחרים.. |
אתגר, הבחור בטח כבר שכח מזמן את מה שהוא כתב. זה היה לפני שנה, לא צריך להקפיץ את המתים :) .
|
לא שמתי לב :(
אבל איך שהוא הנושא קפץ ולא מהודעה שלי אחרת לא הייתי מגיב בו.. מוזר. |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 19:17. |