![]() |
פונטו ספייס - מחפש כבל דיאגנוסטיקה OBDII בחיבור USB
שלום,
כחלק מפרוייקט שמתחיל לצבור תאוצה אני מחפש אפשרות לחיבור הרכב למערכת מחשב המריצה WINXP. הרעיון הוא לקבל מערכת שתציג נתונים בזמן אמת + קריאת תקלות ומחיקתן. הזמנות מחו"ל באות בהחלט בחשבון (EBAY וכדומה), העניין הוא שהמבחר גדול ומסתבר שלא הכל מתאים להכל כפי המצופה מ"תקן אחיד". האם למישהו יש המלצות על כבל מסויים, תוכנה מסויימת ובכלל מידע על הנושא? תודה. |
חיפשתי בזמנו אחד בשביל האייפון שלי, חשבתי שכולם זה OBDII- USB.
|
בגדול זה נכון, אך שמעתי לא פעם שיש כבלים דרכם אפשר רק לקרוא נתונים (ללא מחיקת תקלות) ויש כאלו שמאפשרים גם "כתיבה". חוץ מזה יש הרבה בעיות עם העניין, ככה שאני מחפש משהו ש"עובד" ללא התעסקות מיותרת של רכישה לא חכמה של מוצרים שיוחלפו במהרה.
כרגע מנסה למצוא מידע גם puntomk2.co.uk וגם ב-mp3car.com, בתקווה למצוא משהו קונקרטי. |
|
אינני מעוניין במחבר OBD BLUTOOTH, כפי שאני מכיר את נושא ה-BT נראה לי שעדיף משהו קווי שיחובר ישירות ל-USB (זול יותר ויציב יותר). בכל מקרה, גם כאן חשוב לוודא התאמה.
תודה רבה. |
כבל אבחון
אתה צריך לא רק כבל אלא גם תוכנת איבחון בפרוטוקול המתאים.
פנה אל המומחה לדברים האלו, עובד ברוך, בטל' 03-9031456 ואני משוכנע שאצלו יש הפתרונות המתאימים, כולל הדרכה ויעוץ. בברכה - רפי לין :) |
המחבר הזה בא עם תוכנה לעניות דעתי.
יש בקטגוריה באתר גם אופציות למכשירים עם כבל - והמשלוח בחינם... ולא, אני לא קשור לDEAL EXTREME בשום צורה. |
רקובי, תודה אבדוק.
רפי, אין ספק שיש צורך בתוכנה. קראתי קצת ב-CF וגיליתי שעובד ברוך קיבל מחמאות, אדאג ליצור קשר ונראה מה יש לו להציע. |
התיניינתי בעבר גם כן, אבל מפאת חוסר זמן עזבתי את הפרוייקט.
תעדכן אותנו בהתפתחויות, אולי אפשר גם להוריד את התוכנה מאיפושהו. |
איזה פרוייקט היה מתוכנן אצלך?
אצלי מדובר על מחשב קומפלט שיהיה מושתל ברכב והחלק העיקרי בו הוא דווקא האודיו והניווט, ה-OBD הוא נספח נחמד. כמובן שאעדכן ואף בבוא העת (בתקווה תוך חודש) אפרסם גם את תהליך העבודה ושאר פרטים שנראים לי כרלוונטיים. |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 03:19. |