מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   בראבה - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=17)
-   -   והנה היא שוב מתפנקת- מנוע נכבה באמצע נסיעה (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=5598)

בראבה מפונקת 03-02-09 15:37

והנה היא שוב מתפנקת- מנוע נכבה באמצע נסיעה
 
אז המפונקת (בראבה 96 1600, גיר רגיל) נתנה לי גרייס של כמה ימים עד לתקלה הנוכחית,:mad:
להזכירכם בשבוע שעבר שיפצתי מחשב והוחלף מזרק עקב 2 צילנדרים שלא עבדו ונורת הזרקה דולקת.
אז עכשיו לאחר כמה ימים של נסיעה חלקה ונעימה פתאום הרכב נכבה ולא מניע, שמתי לב שברגע שאני פותח את הסוויץ אני לא שומע את המשאבת דלק מזמזמת.
ניתקתי את המצבר לכמה דקות וחיברתי שוב והפלא ופלא הרכב מניע, ממשיך לנסוע ולמחרת שוב אותה תקלה שוב אותו פיתרון ובהצלחה.
אך אתמול שוב אותו מקרה אך הפעם ניתוק המצבר לא עזר ולאחר חצי שעה בערך הצלחתי להניע אך שמתי לב שהמנוע לא עובד חלק כאילו שוב 2 צילנדרים אינם עובדים, כיביתי והנעתי שוב וזה הסתדר. לאחר כמה דקות שוב נכבה אך בניסיון הבא להניע הרכב מניע ללא בעיה, כך בערך 4 פעמים עד שהגעתי לביתי.
היום בבוקר מנסה להניע מצליח בפעם הראשונה אך שוב המנוע מקרטע כאילו עובד על 2 צילנדרים מכבה ומנסה שוב וזה מסתדר.
איך אני יכול לדעת האם הבעיה במשאבה או שזה בעיית סתימה במעברי הדלק היכן שהוא?
האם יכול להיות שזה קשור לתקלה האחרונה במחשב???
האם יש גישה למשאבה מתחת למושב האחורי (ראיתי מכסה אך לא הצלחתי להבין איך הוא נפתח)או אולי שחייב להרים את הרכב על ליפט?
תודה מראש לעונים :)

saar 03-02-09 17:35

לעניות דעתי
 
אני הייתי פועל בצורה כזו.
כאשר הרכב נכבה ולא מניע, מיד יוצא החוצה עם פלאג, ובודק כשאני נותן סטרטר אם מגיע ניצוץ.
אם אכן מגיע ניצוץ, לכל ארבעת הפלגים, והרכב לא מניע. הרי שלא מן הנמנע שהלכה משאבת דלק, או שקיימת סתימה כזו או אחרת במעברי הדלק. אתה יכול להוציא את צינור הכניסה למצערת , המגיע ממשאבת הדלק, לתת סטרטר ולראות אם באמת יוצא שפריץ של דלק . וכך להבין אם המשאבה עובדת או לא (זאת בדרך עזתית! אם יש לך שעון לחץ דלק זה הכי טוב!).
לעיתים קורה שהמפלג פשוט לא מעביר לשני פלאגים ניצוץ כי הוא לא תקין, או פעם יש מגע , פעם אין.
אתה צריך להפריד את הבעיה הזו, מתי שהבעיה מתרחשת, והרכב נותן סטרטר אך לא מניע, זה זמן זהב! ורק בזמן זה אתה יכול לבדוק ולבודד את הבעיה, האם הוא לא מניע מסקטור דלק, או מסקטור חשמל.
אחרת אם הבעיה חלפה לה לפתע והכל עובד, הבדיקות שלך יצאו תקינות.
ככה אני הייתי מתחיל, תאמר לנו את הממצאים, ואז נדע לאבחן אותה קצת יותר בדיוק.
לגבי מחשב רכב, אני לא יכול לומר לך דיאגנוזה עד כדי כך מדוייקת, כי אני לא ראיתי את הרכב.
לכן, בצע מה שכתבתי, וכך יהיו לנו חברי הפורום קצת יותר קל לתת דיאגנוזה.
לגבי ניקוי המעברים שביקשת לדעת, אתה רשאי להחליף פילטר דלק, כמוכן אתה רשאי לשים תוסף K44 . אינני חותם לך שזה יפתור את התקלה, כי שוב, צריך לבודד את הגורם הבעייתי, ולאוו דווקא מדובר פה על משאבה. צריך לבדוק, אולי חוטי הצתה, אולי מכסה מפלג, אולי סויץ' (יש נתק, פעם חוט מעביר ופעם לא), ועוד ועוד ועוד.
אגב תבדוק שמופיעה הבעיה, אם אתה יכול להניע עם גז לחוץ, נתקלתי פעם במנוע צעדים תקול, שפשוט בהילוך סרק היה מכבה את הרכב, אלא אם כן היית מחזיק גז קבוע. בקיצור בדיקה הכי פשוטה לבנתיים, בודד האם מדובר במערכת חשמל או דלק, אם שתיהן תקינות. נמשיך הלאה.
זאת לעניות דעתי!
כמוכן, בדוק ממסר דלק, בדוק חשמל שכל המחברים שמתחברים למצערת תקינים ומוכנסים כראוי.
ממתין לממצאים.

בראבה מפונקת 03-02-09 18:09

לגבי תוסף 44k
 
הוספתי פחית 44k לפני כ 400 ק"מ.
היכן נמצא הפילטר דלק ברכב זה?

מתחת למושב האחורי ברכב מצאתי מין מכסה עם 3 ברגי פלסטיק
אפורים ו2 ברגים הפוכים, נראה כי כדי לפרק מכסה זה ניתן לשחרר את 2 הברגים רק מלמטה ולכן צריך להרים את הרכב עם ליפט- האם זה נכון? והאם המכסה הזה מסתיר את המשאבה דלק?

אני אבצע את הבדיקות שהצעת ואחזור עם הממצאים...

ido 03-02-09 18:14

הרכב נכבה בבת אחת או בגמגום? אם בגמגום אז הייתי הולך על הממסר דלק כמו שסער (סליחה אם לא כתבתי השם נכון) כתב בסוף, כי הרי הייתה לך בעיה חשמלית אז הייתי ממשיך איתה.

בראבה מפונקת 03-02-09 18:20

נכבה בבת אחת לא מקרטע!
 
הרכב נכבה במקום גם אם זה באמצע נסיעה מהירה.
הוא אינו מקרטע.

בראבה מפונקת 03-02-09 18:22

ממסר דלק
 
הביכן נמצא ממסר הדלק?

ido 03-02-09 18:22

אז אני לא חושב שיש פה עניין של אי הספקת דלק בכל דרך שהיא. חזור לבדיקה של המחשב מנוע.

saar 03-02-09 18:42

כן אח יקר
 
כן אח יקר, שמי אכן סער עם ע'.
לגביך פותח השרשור היקר, אין טעם להיכנס לפניקה, אני מבקש תעזור לי לעזור לך.
בצע את הבדיקה הפשוטה שכתבתי לך, כאשר הרכב נכבה, ומסרב להניע, בדוק ניצוץ, או אולי קל לך יותר לבדוק דלק, אז תבדוק דלק. כתבתי לך איך בודקים את שניהם. ואז תן לי ממצאים לעבוד איתם!
לא מן הנמנע כפי שמציין עידו שהבעיה היא המחשב, אך לדעתי מוקדם מידי לדעת, צריך לבדוק, יכול להיות שמפלג דפוק או חוטי הצתה לא תקינים, גורמים למנוע לעבוד באופן לא תקין.
ראשית, אקדים ואומר, שאם קיימת אחריות למחשב, גש קודם שיבדקו אותו, אם הוא נמצא על ידם תקין, אז נמשיך הלאה.
לגבי פילטר הדלק אם אינו נמצא באזור מכסה המנוע, אז הוא מתחת לטנק דלק, הרם את הרכב עם ג'ק ותראה 2 צינורות אשר יוצרים מהטנק דלק (הם יוצאים מהמשאבה) לאזור המכסה מנוע. תפקיד האחד להביא את הדלק, תפקיד השני להחזיר. על אחד מהם (אתה תראה היטב) נמצא הפילטר דלק.
בדרך כלל הוא נמצא צמוד לקנט של הרכב (לקצוות). אם תכניס את הראש מתחת לרכב אתה תראה אותו (שוב, במידה והוא לא במכסה המנוע). אך ראשית בצע הבדיקות, אחר כך נהיה חכמים יותר.

kadosh1 03-02-09 19:17

בפונטו שלי קרתה השבוע אותו בעיה דומה.
החלפתי תמשאבה של הדלק והרכב נוסע טוב מאוד בלי לגמגם וגם לא נדלקת יותר מנורת ההזרקה.
לכן תבדוק מתחת לכיסא האחורי איפה שנמצא משאבת הדלק אם הוא תקין.
וכן אפשר לפרק תמשאבה מבלי להרים אותו על ליפט וזה עניין של 5-7 דקות להחליף את זה.
מקווה שעזרתי-אור.

ארילו 03-02-09 19:46

אין מפלג בבראבה, והעובדה שלפעמים האוטו מרגיש שהתקלה חוזרת - אומרת שכדאי לחזור למי שהחליף לך מחשב.

אני מהמר שאם תיתן פלוס קבוע למשאבת דלק (או דרך הממסר שלה) היא תעבוד כמו שצריך, והבעיה היא שהמשאבה לא מקבלת אות פיקוד כזה או אחר.


כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 15:38.

Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
FIAT CLUB ISRAEL ©