מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   כמה בעיות בפונטו שאני מעוניין לפתור (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=5569)

r.a20 30-01-09 19:38

כמה בעיות בפונטו שאני מעוניין לפתור
 
שלום
אחרי שקניתי את הפונטו אז נשארו לי שלושה דברים לסדר.

1. כיוון אורות, אני חושב שהמנורות מאירות טיפה למטה והייתי שמח אם היה אפשר לעשות להם כיוון להרים אותם. איפה אפשר לעשות את זה?

2. מתיחת הבלם יד, הוא עולה גבוה והבנתי שיש אפשרות למתוח אותו. מבחינת עצירה הוא עוצר טוב רק שצריך לעלות אותו גבוה.

3. דבר אחרון, המד דלק מזייף בכמות שהוא נותן ובסיבובים הוא רוקד (כל סיבוב הוא עולה או יורד תלוי לאיזה צד פונים) מה יכולה להיות הבעיה ואיפה אפשר לתקן את זה?

האם לתיקונים האלו דרוש מוסך פיאט או שאפשר אצל כל אחד?

תודה ושבת שלום.

Caveman 30-01-09 19:58

כיוון אורות, בכל מכון טסטים.
את כבל בלם היד אתה יכול למתוח בעצמך (יש מדריך, חבל שלא הרצת חיפוש), רק יש לשים לב לבדוק שהגלגלים האחוריים עדיין מסתובבים בחופשיות לאחר המתיחה, מפני שאצלך יש בלמי תוף מאחור.

mgoldst 30-01-09 20:12

לפני שאתה עושה כיוון אורות תודא שהמפסק בתוך הרכב לכיוון אורות הוא על 0
כיוון בלם יד - תספור כמה שיניים הוא עולה עד לעצירה - צריך כ 7

r.a20 30-01-09 20:50

אין לי אפשרות לכיוון אורות
 
הפונטו היא שנת 2000 לא ספייס ואין שום דבר שמזכיר כיוון אורות חשמלי.

מה לגבי המד דלק שמזייף? המצוף דפוק או מה יכול להיות לא בסדר?

raanan_t 30-01-09 22:30

כיוון אורות חשמלי היה בדגמים מסויימים, הצץ מצד שמאל של ההגה על הדשבורד. אם יש כפתור כזה הוא אמור להראות כמעין גלגלת עם מספרים 0 עד 3.

מתיחת בלם יד אמורה להיות פשוטה. לגבי כמות הקליקים שצריכה להיות אין לי מושג, אך המנע ממתיחה חזקה מדי של בלם היד שכן בעת העמסה על הרכב הרכב שוקע ויש לכך השפעות על בלם היד.

מד דלק מזייף בסיבובים, זה דבר ידוע ברכב הזה. אין לי מושג אם ככה הוא יצא את שערי המפעל אך כל הפונטו דור ראשון שאני מכיר סובלות מהתופעה הזו. אל חשש.

r.a20 30-01-09 22:45

יש לי מה לחשוש נראה לי
 
כי לאחי גם יש פונטו אותה שנה בדיוק ואותו דגם.
אצלי גם שאני מתדלק מיכל מלא הוא לא מראה לי שזה מלא עד הסוף.

הוא יכול להיות על שלושת רבעי המיכל ושאני לוקח סיבוב לא חד במיוחד הוא מסוגל לרדת עד הסוף והנורה תדלק שאין דלק.

אני חושב שיש צורך להחליף מצוף או מה שאחראי על זה שלא רואים במדוייק כמה דלק יש במיכל.

מה אתם אומרים?
יש צורך ללכת למוסך פיאט בשביל זה? ומה יכולה להיות הבעיה?

saar 31-01-09 20:26

רענן אמר, ואני מסכים איתו
 
ידידי, מכובדי, יקירי, עשרות פונטוים עברו בידיי, כולם כרובם עם הבעיה הזו של מצוף הדלק.
אתה יודע מה כמות הדלק, ברגע שאתה נוסע ישר. אם אין לך בעיה של כסף, אתה רשאי לגשת למוסך מורשה שיחליפו המצוף ולראות אם זה ישנה או לא.

r.a20 01-02-09 01:11

אוקיי אז ככה
 
תדלקתי וזה מראה בסדר, יכול להיות שבגלל שהרכב עמד תקופה אז המצוף השתגע או משהו.
לגבי הבלם יד, בדקתי שאכן זה 7 קליקים וזה בסדר.

לגבי כיוון אורות אני אנסה להיכנס לאיזה מוסך עם מכשיר כזה ששמים מול הפנס לבדוק ונראה מה יגידו.

saar 01-02-09 23:44

ממליץ
 
ממליץ לך לעשות את כיוון האורות במכון לרישוי (איפה שאתה עושה טסט לרכב), אני חושב אפילו שזו בדיקה חינם שם, אם לא זה שקלים בודדים, והם יודעים היטב איך לכוון זאת, לפי התקנות שלהם (30 מ' אור דרך, 100 מ' אור גבוה) וכיוון הפיזור של הרפלקטור. חבל שיכוונו לך במוסך, ואחר כך תכשל על זה בטסט. שם גם אין להם נטייה לרמות אותך או לגנוב אותך בעיניין שולי לכאורה כזה, של כיוון אורות.

r.a20 02-02-09 00:43

עידכון על הבעיה
 
הלכתי היום למוסך שאני סומך עליו (משפחה שלי) והוא בדק לי עם המכשיר המיוחד ואמר שהפנסים מכוונים טוב אך לא מאירים טוב אין פיזור אור טוב כנראה בגלל שזה כבר ישן ויש צורך להחליף פנסים.

פנסים חדשים תחליפיים

מה אתם אומרים שווה להחליף או לא?

הטסט בעוד 10 חודשים


כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 01:06.

Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
FIAT CLUB ISRAEL ©