![]() |
טיפול 120,000 לפונט ספייס
שלום לכולם,
ברשותי פונטו ספייס (yang) שנת 2003 אני מתקרב ל 120,000 .....כן אני יודע קילומטרז גבוה אני די חושש מעלות הטיפול.....רצועת טימינג וכו'..... מה כולל הטיפול הגדול הזה ומה העלות הממוצעת של טיפול זה? תודה מראש!!! אריק |
זהו אמנם טיפול גדול יחסית אבל לא משהו נורא.
מניסיון - טיפול "גדול" באוטו הזה אומר שהמכונאי עובד כשעה באיזי ובסבבה, לא כולל בלמים וטיימינג. מבחינת טיימינג - בטיפול 120K ק"מ חובה להחליף רצועת תזמון ומותחן אלא אם הם הוחלפו בשלוש שנים האחרונות. על הדרך יש לבדוק שמשאבת המים תקינה ואם לא אז להחליפה - כל העסק כבר ממילא פתוח. מבחינת נוזלים - כמובן מחליפים שמן מנוע ומסנן, נוזל בלמים אם לא הוחלף 40K ק"מ או בשנתיים האחרונות. מומלץ להחליף נוזל קירור פאראפלו אם לא הוחלף 60K ק"מ או שנתיים. מומלץ בחום כדי שיהיה הרבה קור להחליף מסנן אוויר של המזגן. מה זאת אומרת אתה חושש מההמחיר - לפי מה שאתה כותב אתה נוסע באוטו הרבה מאוד ונראה שהוא בסדר, אז כדי שתהנה ממנו עוד 120K ק"מ לפחות, תן לו את הטיפול שמגיע לו. להערכתי האישית - טיפול כזה יכול לעלות סביב ה- 1000 ש"ח. על טיימינג תוסיף עוד קרוב לאלפייה. אל תיבהל, יחסית למוסכים מורשים ולרכבים מודרניים אחרים, המחירים סבירים לחלוטין. החלקים יחסית זולים. |
לפי ההפקדה האחרונה שהושארה במוסך המרכזי, טיימינג יעלה בסביבות ה 800 ש"ח.
העבודה צריכה להיות בסביבות ה 100 שקלים תוספת. וכן, אין צורך להיבהל מן המחיר. החלקים דיי זולים יחסית לחברות אחרות. רק תדאג לעשות את הטיפול במוסך מורשה. בהצלחה ! |
תודה על התשובה המהירה , מס' שאלות/ דברים נוספים
קניתי את האוטו לפני שנה וחצי מחברת ליסינג עם 82,000 ק"מ במחיר מצחיק!!!
וכן ...אני נוסע איתו הרבה... עד היום לא היו לי שום תקלות , והאוטו נוסע ממש טוב ונוח וחסכוני בדלק. אבל אני חושש כי עם הגיעו ל 120,000 ק"מ - הוא יתחיל לצבור בלאי.... בזמן האחרון ... המזגן לא מקרר כל כך טוב. אני מרגיש שיש קצת קושי בהנעה. ושאני עוזב את הגז במהיריות נמוכות האוטו קצת קופץ.... אני מתלבט האם להמשיך להחזיק אותו אחרי הטיפול הגדול , בגלל שאני חושש כי אבקר איתו לעיתים תכופות במוסך.....בגלל הקילומטרז... מה אתם אומרים , חברים ? תודה מראש אריק |
Re: תודה על התשובה המהירה , מס' שאלות/ דברים נוספים
צטט:
חושש מתקלות? כן בפירוש יכולות להיות תקלות שנובעות מהקילומטראז' הגבוה. אבל מצד שני אני בטוח שהאוטו שלך במצב טוב יותר ממכוניות דומות אחרות עם קילומטראז' הרבה יותר נמוך שטחנו אותן בעיר בפקקים. (אלא אם האוטו שלך מונית או רכב חלוקה). איך שלא יהיה תחליט - או תימכור עכשיו ברגע זה בלי טיפול או שתעשה את הטיפול ותחזיק את האוטו עוד מספיק זמן כדי להנות מהטיפול שהשקעת בו. תחליט! מקסימום יתחילו תקלות לא סבירות לקילומטראז' ולמצבו הכללי, אז תמכור. ממילא הערך שלו כבר יחסית ברצפה. לגבי "התקלות" - נשמע לי בדיוק כמו אוטו שזקוק לטיפול ושסובל מתופעות של קילומטראז' מעט גבוה. מזגן - בטיפול תחליף פילטר מזגן ותבקש שיבדקו גז. באוטו יש כ- 550 גרם גז והיצרן קובע שאיבוד של כ- 30 גרם לשנה (ואפילו עד 50) הוא טבעי וסביר. כך שאם לא מילאו גז סיכוי טוב שחסרה כמות שבפירוש תשפיע על עוצמת הקירור. בשילוב החלפת הפילטר סיכוי סביר שהבעיה תיפתר. אם תלך למזגניסט יש סיכוי טוב שיבלבל לך בשכל שהלך מדחס. תתעקש רק על מילוי גז ושמן ובדיקת לחצים. התנעה - בטיפול מחליפים מצתים(פלאגים) ובודקים כבלי הצתה. תגיד להם שיש קצת קושי בהתנעה ויש סיכוי טוב שהחלפת הפלגים ואולי אם צריך חוטי הצתה תפתור את הבעיה. אולי המצבר הגיע יומו? בן כמה הוא? אם אתה יודע תבדוק אותו לבד או שיבדקו במוסך. אם המצבר לא הוחלף מעולם אז סיכוי טוב שהגיע יומו. הקפיצות - יתכן ותושבות מנוע או פשוט יתכן והאוטו צריך ניקוי באינפוזיה של בית המצערת וסעפת יניקה. מאוד יתכן שהחלפת המצתים תפתור את הבעיה. תבקש בטיפול שיחליפו לך פילטר אוויר של המנוע בכל מקרה, גם אם לא צריך. העלות שלו נמוכה וסביר שלא יתחזרו ויקחו כסף על ההחלפה כחלק מהטיפול. זה אולי יעזור לקפיצות. אם תרצה - יש לי דף מהמוסך המרכזי עם שגרת הטיפולים המלאה והעדכנית לכל הפונטו ספייס - כתוב אי-מייל ואני אשלח לך אותו בצורת תמונה. |
נראה לי שאשאר עם הפונטו.....עוד שנתיים אולי אמכור אותו ....
ידידי היקר שלום ,
שוב תודה על העזרה. ואל תדאג אני לא בוכה כל כך מהר.... נראה לי שעוד שנתיים אמכור אותו ואקנה איזה טוסטוס ווספה קטן ..... מה המייל שלך ...... אשמח לקבל רשימה של המרכיבים המחייבים בטיפול 120,000 אני מטפל את מוסך מורשה פיאט ביהוד - אצל שמשון ואני באופן כללי סומך עליו תודה אריק |
המייל שלי
|
אריק: שלחתי לך הודעה פרטית באתר כאן
|
טיפול בפונטו "ספייס"
במוסך "שמשון יהוד" מסור ד"ש ממני לשמשון ולחיים שהנו חבר מועדון זה והם מקצוענים, אמינים והוגנים ואתה יכול לסמוך עליהם.
בברכה - רפי לין :) |
עשיתי את הטיפול
טיפול 120,00 כולל רצועת טימינג סה"כ 2000 ש"ח
מאוד נהנתי מהשירות במוסך חיים ושמשון הם אנשים ישרים ומקצועים מאוד. היתי שלם לחלוטין שיצאתי מהמוסך אחרי הטיפול , תודה לכולם על הטיפים והכל , אני אמשיך לנהוג ולהנות מהפונטו ספייס 2003 שלי!!! |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 00:36. |