![]() |
עזרה בפענוח תוצאות בדיקת רכב.
שלום לכולם.
בשעה טובה החלטתי לרכות פיאט. מצאתי רכב ולקחתי לבדיקה. אבקש את עזרתכם בפענוח של התוצאות: הרכב המדובר הוא פיאט פונטו ספייס 2003. תוצאות הבדיקה: 1-4: נזילות שמן, מנוע מזייף בהאצה, יש להחליף מכסה למילוי שמן. 5:מערכת פליטה: מומלץ לבדוק ממיר קטליטי, מערכת פליטה רועשת. 6:סרן קדמי ומערכת היגוי: נקישות במתלה. 7:קפיצים: תקינים 8:שלדת מנוע: תיקוני פחחות וצבע בחלקי המרכב. 9:מערכת בלמים: תקין, ללא פירוק גלגלים. 10:צמיגים: צמיגים קדמיים שחוקים. 11:מערכת תאורה: פנסים קדמיים דהויים. 12:העברת כח: משאבת מצמד עליונה פגומה. האם מישהו יכול לפענח לי את הדברים העיקריים? אני קונה את הרכב בטרייד אין. המגרש אמור לתקן את כל הליקויים. תודה מראש, לנה.:) |
1. נזילות שמן וכו' - זה בדיוק מה שזה. בד"כ מדובר על אטם מכסה שסתומים ובמקרה שלך גם הפקק מילוי שמן. לא נשמע רציני
5. לגבי ממיר קטליטי - הם לא עשו בדיקת 4 גזים? בכל מקרה כל מוסך מורשה יכול לבדוק את מצבו. הרעש ממערכת פליטה נובע לפעמים מאגזוז שלא הורכב טוב. 6. נקישות במתלה - צריך לבדוק מאיפה הן מגיעות. בד"כ זה מהמשולשים 8. האוטו עבר כנראה מכות קלות / תאונה קלה. 10. צמיגים צריך להחליף 11. אפשר לחדש את הפנסים 12. צריך להחליף את המשאבה. סה"כ האוטו לא במצב רע וזה נשמע כמו בלאי טבעי בשביל 5 שנים. אם הם מתקנים הכל (עם חלקים מקוריים) אז לא אמורה להיות שום בעיה. האמת, שחוץ מהמשאבת קלאצ' עליונה והצמיגים אפשר לנסוע עוד הרבה עם האוטו הזה כמו שהוא. |
תודה על עזרתך
צהריים טובים.
את האמת אחרי שדיפדפתי בפורום ראיתי שיש רכבים במצבים הרבה יותר גרועים. אבל בכל זאת הנזילה מטרידה אותי. היום הגעתי למגרש לקחת את האוטו, אחרי כביכול הטיפול שלו...גיליתי שאכן החליפו צמיגים ופנסים. ולגבי כל השאר, אני בתור מישהי לא מקצועית, העדפתי לקחת למוסכניק שלי שיתן הצצה אם תוקנו דברים אחרים. גיליתי שיכול להיות שלא טיפלו בנזילה, או שלא ניקו אחרי הטיפול או שלא טיפלו בכלל. (מי לא מנקה אחריו??) נשמע לי קצת מחשיד. גם בממיר קטליטי לא נגעו, ויש זיוף בהאצה. בכל מקה, אמרתי לסוחר אין על מה לדבר לפני שהאוטו פיקס, והשארתי אותו לעוד יום יומיים שיסיימו את הטיפול. השאלה היא אם שווה לי לקחת לבדיקה ממוחשבת שוב, בפעם השניה לאחר הטיפול השני? או להאמין להם? |
אל תאמיני, בטח לא לסוחר
ודרשי לראות קבלות ממוסך שמוכיחות טיפול בכל התקלות המפורטות |
אם אכן מדובר על סוחר רכב ,כדאי להזהר.
איזה מגרש טרייד אין זה? האם זה המגרש של פיאט? בכל מקרה, אם את יכולה קפצי עם הרכב למוסך שמשון לבדיקה כללית. |
המגרש בנתניה
לאחר טיפול שני, הנזילות סוף סוף סודרו.
ביקשתי לראות קבלות שאכן העבודה התבצעה. |
טוב, אז בנזילות הם טיפלו, ווידאתי כנגד קבלות.
סך הכל נוסע טוב, רק יש בעיה עם האגזוז, עושה יותר מדי רעש. כמה עולה לתקן דבר כזה בערך? והאם עדיף לעשות טיפול בפיאט ולא במוסך רגיל? הבנתי שפיאט מאוד רגישים לחלקים לא מקוריים. |
מה לגבי צמיגים, פנסים ומשאבת הקלאצ'?
לגבי האגזוז - אני מניח שבכל אגזוזיה יכולים לטפל בו. השאלה היא מה מצב הממיר הקטליטי. |
הם טוענים שבדקו את הממיר והוא תקין.
אותו דבר לגבי משאבת הקלאצ'. צמיגים החליפו, פנסים החליפו. מה יכול להראות על משאבת קלאצ' פגומה, תוך כדי נסיעה? |
אגזוז חדש אצל שמשון עולה בערך 800 ש"ח (זה מחיר שקיבלתי לפני חודשיים)
לעניין הצמיגים שהוחלפו, תוודאי שהם חדשים והוחלפו בזוגות (משמע, אם הוא החליף את הקדמיים - אז שהוא החליף את שניהם לאותו סוג ושניהם באותו מצב, בתקווה- חדשים. תוודאי שהם לא בני יותר משנה) בתור מי שנכוותה מסוחר אני אמליץ לך לפקוח מאה עיניים על כל דבר ברכב, להיות חשדנית ולהיות קרציה אצל המוסך עד שהכל מתוקן ואת שלמה עם ההחלטה שלך. פונטו מטופלת במצב טוב היא הדבר הכי טוב שיקרה לך, אבל פונטו לא שמורה שהתעללו בה יכולה לרוקן לך את החשבון בנק תוך חודש. תוודאי שמס' המנוע תואם למס' השילדה, תבדקי הסטוריית טיפולים קודמים לוודא שלא שיחקו בק"מ... בקיצור, אל תסמכי על אף אחד מלבד על עצמך :) |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 04:40. |