מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   שיפורים וקוסמטיקה (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=31)
-   -   רעש מהמגש האחורי (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=5427)

iz2 07-01-09 13:47

רעש מהמגש האחורי

הייתי רוצה לדעת איך אני סם כץ לרעש מהמגש האחורי שכול הזמן מרעיש לי יש לי על המגש הנ"ל זוג רמקולים וכנראה כתוצאה מכך הוא קיבל בטן ומשמיעה רעשים תוך כדי נסיעה יש לציין רכשתי את הרכב הם הזוג רמקולים.השמח לקבל הצעות להפסקת הרעשים?.

agent5 07-01-09 18:57

בספייס הקודמת שלי הייתה בעיה כזאת, שמתי זוג רמקולים וזה הכביד וגרם לרעידות. מה שאני עשיתי זה היה לקנות פס גומי חום כזה כמו של דלתות ובנקודה שהמגש והדלת אחורית הפגשות להדביק, זה החזיק את זה יפה ומנע רעש.

iz2 07-01-09 19:20

צטט:

במקור פורסם על ידי agent5 (הודעה 38114)
בספייס הקודמת שלי הייתה בעיה כזאת, שמתי זוג רמקולים וזה הכביד וגרם לרעידות. מה שאני עשיתי זה היה לקנות פס גומי חום כזה כמו של דלתות ובנקודה שהמגש והדלת אחורית הפגשות להדביק, זה החזיק את זה יפה ומנע רעש.

רעיון טוב איפה אני יכול לרכוש דבר כזה?

agent5 08-01-09 00:06

כל חנות אייס\הום-סנטר\טמבוריה. :wink:

Ron_Dadon 10-01-09 16:40

9 צירוף קובץ(ים)
רעיון הגומי נשמע מצויין...

מצרף תמונות של מה שאני עשיתי.
את זווית האלומינום הלבנה, חיברתי בעזרת 2 ברגים (ואום על כל אחד) דרך החורים של מחזיקי החוטים של המגש.
סגרתי את האומים עוד ועוד, עד שהמגש התיישר.
לאחר מכן, לקחתי פס גומי כמתואר (של דלתות), חתכתי באורך הרצוי, ועשיתי חריץ בשביל האיזור של פס המתכת המקורי של המגש (מוקף בעיגול בתמונה)
הדבקתי בעזרת דבק חם, ב-2 הצדדים כמובן.

ניתן לראות בתמונה האחרונה (בעיגול הכתום) את הסימן של המגש שכל הזמן השתפשף בדלת האחורית עקב ה"בטן" שהוא קיבל (הוא היה יורד בגובה מתחת לבליטה שעליה הוא אמור לשבת)

התוצאה - הקטנה משמעותית עד מאד של הרעשים (עשיתי נסיעת מבחן על כביש משובש שהיה גורם לי לחור בראש). הוספת פס גומי לאורך כל המגש (גם איפה שהוא נפגש עם הדלת האחורית) לדעתי יפסיק את הרעש לחלוטין, ואעשה זאת כבר בהזדמנות אחרת.

iz2 10-01-09 18:51

הייתי רוצה לדעת רק מה החומרים הדרושים על מנת לישר את המגש מה עובי האלומניום שאני צריך לרכוש ואורך? ואיך עשיתה חור באלומניום?ומה גודל הבורג שאני צריך לרכוש?

Ron_Dadon 11-01-09 01:39

אממ...אין פה "תורה מסיני"...
זוית האלומינום שבתמונה בעובי של בערך 1.5-2 מ"מ
הבחירה הייתה בזווית ולא ב"פס" אלומינום מכיוון שהזווית תשמור על צורה ישרה ואילו הפס יתעקם אם נהדק את האומים חזק מידי.
החורים נעשו בעזרת מקדחה בייתית פשוטה ביותר ממש בקלות.
אורך הברגים שאני השתמשתי הוא כ-3.5 - 4 ס"מ.
דרושה גם "שייבה" מתאימה בשביל להחזיק את הבורג בחלק העליון (בתמונה האחרונה, 2 העיגולים האדומים).

חוזר ואומר, אין פה תורה מסיני, הכל פשוט מאולתר (אם תשים לב, זווית האלומינום מלוכלכת...פשוט זווית שמצאתי באוסף השטויות שאבי שומר בגינה...כמו כן הברגים, האומים וכו' - פשוט יש לנו הרבה מהכל בבית)

רק יש להדגיש- ישור המגש לא מפסיק את הרעשים (אפילו מגביר אותם מכיוון שעכשיו המגש "דופק" על הדלת האחורית כמו שצריך) - בשביל להפסיק את הרעשים יש לשים את פסי הגומי.

iz2 11-01-09 10:48

רק מה עורך הזווית אלומניום ובמידה וסמתי גומיות לכול צידי המגש כלומר בצדדים ובמפגש בין המגש לדלת זה יפסיק את הרעש המרגיז?

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 18:34.