![]() |
בעיית הגה כוח חשמלי בספייס 2001 SX
מזמן לא כתבתי כאן וזאת היות ואני נמצא בחו"ל לתקופה ארוכה.
לבעייה עצמה כמו שהועברה אליי ע"י אחי הקטן: ברשותו ספייס 2001 SX עם 97K ק"מ. לא מזמן באחת הנסיעות נדלקה לו נורת הגה כוח אדומה. הוא המשיך לנהוג והגיע למחוז חפציו. נסיעה לאחר מכן המנורה לא דלקה. לאחר מס' נסיעות שוב נדלקה לו המנורה. הפעם הוא כיבה את הרכב והתניע מחדש כאשר הפעם המנורה כבר לא דלקה. סה"כ קרה פעמיים בטווח של חודשיים. בעת הבעייה ההגה נהיה מאוד קשה. כמו כן, הוא השתמש בכפתור ה-CITY בחניות. לעת עתה, הנחתי אותו לא להשתמש בכפתור הנ"ל בכלל וביום ראשון לפנות למוסך מורשה על מנת שיסרוק מה יכולה להיות הבעייה. מניסיונכם, במה לרוב מסתכמת הבעייה הזאת ? מה כדאי לעשות על מנת לא להגביר את הבעייה (במידה והסורק יראה 0 תקלות) למרות שהבעייה קיימת אבל לא בצורה נפוצה ? האם כדאי לייבא את החלק מחו"ל (אני מתגורר באירופה וחלקי פיאט לא חסרים פה + אחי מגיע אליי עוד מעט אז חשבתי לצייד אותו בחלק רלוונטי אם יצטרך) ? אשמח לעצה בנושא תודה רבה ליאור |
בקיצור, ההגה מורכב משלושה מרכיבים עקריים. מה שהולך בדר"כ זה המנוע של ההגה החשמלי שממוקם מתחת להגה ומעל הרגליים של הנהג. וכן, כדאי להביא מחול אם החלק עולה פחות מ 1700 ש"ח. שזה העלות של שיפוץ מנוע כזה בארץ. להביא חלק לפי מס' שלדה כמובן.
|
יש סיכוי שאתה מראה לי עם איזו תמונה איזה חלק זה או לפחות מק"ט שלו ?
יש לי את תוכנת החלקים של פיאט אבל אין לי מושג איזה חלק זה כי כאמור הרכב בארץ ואני לא. |
חפש בתוכנה לפי מערכת ההיגוי , לא צריכה להיות בעיה לאתר מנוע .
|
הגה כוח חשמלי "ספייס"
כאן תראה את כל מע' הגה הכוח החשמלי של פונטו "ספייס":
http://www.bba-reman.com/images/steering2.jpg 1. מנוע הגה הכוח הוא החלק העחליון המעוגל בצבע מוזהב. 2. מחשב המע' הנה התיבה המלבנית שבצבע כסף (עם העיגול עליה למעלה). 3. כל השאר זה מכלל עמוד ההגה שבתוכו ישנם גם החיישנים של מע' הגה הכוח. בברכה - רפי לין :) |
רוב הסיכויים הם שהאיניקציה במוסך כן תראה קוד תקלה.
אצלי גם הייתה בעיה דומה (עם תסמינים שונים) ושם זו היתה צמת חוטים תקולה. וגם בחלק מהרכבים שבדקתי לפני שקניתי את הנוכחית, התופעה הייתה קיימת. בכל אופן, קח בחשבון שחלקים כאלה יש בעיקר באירופה (נדיר למצוא מחוץ לה). שיהיה בהצלחה, ונקווה שזה ייסגר על משהו פשוט. |
כמו שאמרתי, מוסך פיאט נמצא 5 דק' הליכה ממני.
רק המנוע (במקרה והלך) ניתן להביא מחו"ל (במזוודה) או שכל החלקים קטנים יחסית ? עידכון נוסף: כאשר המנורה דלקה, ההגה היה קשה מאוד לשני הכיוונים (ולא רק לצד כלשהו כמו שראיתי בשרשורים שונים). תודה על העזרה שלכם. |
איך לבסוף נפתרה לך הבעיה?..
|
היות ואני מתגורר בחו"ל, אז את כל המידע שיש לי הוא מאחי הקטן שנוהג ברכב בארץ.
נכון לעכשיו, המנורה לא דולקת אחרי שנדלקה אולי 4 פעמים במהלך כל החודשים הללו. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 20:49. |