מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   פלאש למנוע HGT מפחית את רעש הווריאטור (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=5127)

פיליפ 27-11-08 21:13

פלאש למנוע HGT מפחית את רעש הווריאטור

חבר עם HGT עשה פלאשינג למנוע, הרכב שלו עבר 150K ק"מ, הווריאטור הרעיש מאוד לפני ביצוע הפלאש, לאחר מכן הוא הגיע אלי והרעש פשוט נעלם. לפני הטיפול היה רעש גם כאשר הרכב עומד, לא רק בהתנעות, כעט אין רעש כאשר הרכב עומד ומנוע, יש רעש קל בהתנעות לזמן ממש קצר.

עוד בעל HGT בעבר אמר לי שהוא ביצע את אותו התהליך והתוצאה הייתה זהה!

מוזר מאוד כל הנושא, אני שוקל לנסות גם. מה אתם אומרים?

agent5 27-11-08 22:30

סליחה על הבורות אבל למה הכוונה ב"פלאשינג"? על מה מדובר בעצם?

צטט:

במקור פורסם על ידי פיליפ (הודעה 35764)
חבר עם HGT עשה פלאשינג למנוע, הרכב שלו עבר 150K ק"מ, הווריאטור הרעיש מאוד לפני ביצוע הפלאש, לאחר מכן הוא הגיע אלי והרעש פשוט נעלם. לפני הטיפול היה רעש גם כאשר הרכב עומד, לא רק בהתנעות, כעט אין רעש כאשר הרכב עומד ומנוע, יש רעש קל בהתנעות לזמן ממש קצר.

עוד בעל HGT בעבר אמר לי שהוא ביצע את אותו התהליך והתוצאה הייתה זהה!

מוזר מאוד כל הנושא, אני שוקל לנסות גם. מה אתם אומרים?

פיליפ 27-11-08 22:55

צטט:

במקור פורסם על ידי agent5 (הודעה 35765)
סליחה על הבורות אבל למה הכוונה ב"פלאשינג"? על מה מדובר בעצם?

פלאשינג הוא חומר על בסיס נפט שמיועד לנקות את מערכת השמן, להסיר בוצה שנצברה וכו', הדעות לשימוש חלוקות בגלל שזה חומר מאוד חזק הוא עלול להזיק לאטמים וכו'.

idango 28-11-08 00:50

עלויות? האם ניתן לביצוע לבד ?

פיליפ 28-11-08 08:08

פחית עולה 50 ש"ח, שמן מנוע + פילטר שמן, זה העלויות.

ido 28-11-08 17:20

אזהרה!

לא לרוץ לעשות לבד. מי שלא יודע ואין לו ניסיון יכול לגרום נזק למנוע במקרה הרע או לא לגרום לשום שינוי במקרה הטוב.

פיליפ 28-11-08 19:11

אם אין לגרום נזק. יש הוראות ברורות בפחית של הפלאש. מה שכן צריך מקום ולדעת איך להחליף שמן.

command sergeant major 28-11-08 19:59

מישהו יכול להעלות תמונה של החומר ואיפה אפשר לקנות את זה באזור צפון?

saar 30-11-08 10:34

זהירות!

חברים יקרים,
פלאשינג זה לא דבר לחובבנים, ובדרך כלל המקצועיים עושים זאת יחד עם כומפרסור ולחץ אוויר, בדרך כלל זה נעשה מ 2 הכיוונים, מתחת למנוע (לאחר פירוק אגן השמן) לכיוון מעלה, והפוך מלמעלה לכיוון מטה.
צריך לדעת בדיוק איך לעשות זאת, באיזה לחץ נכון, וכמה זמן.
אין כאן מרווח לטעויות, או לניסוי ולתהייה. טעות קטנה והלך המנוע.

לידיעתכם.
רק בשביל לסבר את האוזן, חבר עם טויוטה קורולה מודל 2006 היה צריך לעשות פלאשינג, היות ומנורה השמן מנוע נדלקה אצלו בתדירות, ולאחר שערכו בדיקות מקיפות הגיעו למסכנה שיש לו בוצה ברשת במנוע. הפלאשינג עלה לו 850 ש"ח.

eliko1976 30-11-08 11:00

מהיכן האינפורמציה לגבי הנזק למנוע ? ועוד עד כדי כך שיילך מנוע !!!:o
אני אישית השתמשתי המון פעמים בפלאשינג של מנוע ולא קרה כלום , לא הלך שום מנוע ...
ממלאים את החומר , נותנים לעבוד למנוע כמה דקות על פי הנחיות היצרן , שופכים הכול , ממלאים שמן חדש ונגמר הסיפור .
לא מובנת הבהלה .
אנא פרט בעניין .

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 11:44.