![]() |
מים במגבים בחלון הלא נכון
אני אסביר :
כנראה שהצליבו לי את הפיקוד של המים ושל המגבים כשאני מפעיל מים בשמשה הקדמית אז המגב בשמשה האחורית מתחיל לעבוד ולהיפך , המים בשמשה האחורית מפעילים את המגבים הקדמיים . איך ניתן לסדר את הבעיה (אם זו בעיה של חשמל או בעיה בצנרת? ) פונטו מודל 98 תודה רבה ויום טוב |
זה תמיד היה כך או שזה קרה אחרי טיפול כלשהו במערכת חשמל ?
כעקרון - אם מדובר רק במנועים של מים - אזי אפשר להחליף את החיבורים של פלוס על המנועים עצמם . |
זה קרה מזמן אחרי טיפול , לא היה לי ממש כח להתעסק עם זה ...עכשיו פתאום זה מפריע לי יותר [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]
אפשר עוד פירוט על איך להחליף את המגעים ? |
מתיזי מיים
העצה שקבלת אינה נכונה, כי יש בפונטו רק מנוע חשמלי אחד למתיזי המיים המשרת את החלון הקדמי והאחורי ויש לכן רק מחבר חשמלי אחד.
אם רק פעולת המתיזים שגויה, אז צריך להחליף את הצנורות היוצאים ממנוע המתיזים ביניהם וזה נראה לי משונה שמישהוא החלף את מקומם. להזכירך, משיכת הידית אליך מפעילה את מתזי החלון הקדמי ודחיפת הידית לכוון מכסה המנוע מפעילה את המתז מיים האחורי. בברכה - רפי לין :) |
רפי , אם מדובר במנוע אחד , אחד מתבצעת חלוקה של המים אל החלון קדמי/אחורי ?
או שמדובר במנוע מורכב יותר בעל שני פלוסים ושתי יציאות ? או שיש שסתום נוסף בדרך ? |
מנוע מתיזי מיים
במנוע המתיזים יש שתי יציאות מיים שונות. יש מחבר חשמלי אחד עם 2 חוטים אל המנוע.
בהפעלת מתיזים קדמיים המנוע מסתובב לכוון אחד ומוציא מיים מיציאה א' ובהפעלת מתיזים אח' המנוע מסתובב הפוך ומוציא מיים מיציאה ב'. כמובן שבמחבר החשמלי ה + וה - הנם מתחלפים ביניהם לפי כוון ההפעלה וזה מתבתע במגעים שבידית ההפעלה. בברכה - רפי לין :) |
תודה על ההסבר רפי ...מכול מלמדי השכלתי !
|
תודה רפי , בדקתי אצלי והמצב הוא כזה :
כשאני מושך את הידית אלי , המים מתיזים בחלון האחורי והמגבים הקדמיים זזים כשאני דוחף את הידית ממני , המים מתיזים בחלון הקדמי והמגבים האחוריים זזים . מה אני צריך לעשות הלאה? להחליף בין הצינורות של המים וזהו ??? כשאני פותח את המכסה מנוע אני רואה רק את הצינורות שהולכים החוצה מהמכסה מנוע , איפה בדיוק נמצא הצינור של החלון האחורי ? |
מתיזי מיים
אכן, רק צנורות מתיזי המיים הפוכים על מנוע המתיזים הנמצא בתחתית מיכל מי המתיזים.
איני זוכר בע"פ כיצד ניתן להגיע אליהם ובכל מקרה צריך להחליף ביניהם על מנוע המתיזים. בברכה - רפי לין :) |
צטט:
בדיעבד הסתבר פשוט שהצינור מסיבה כלשהי התנתק מהחיבור למנוע המתז (גיליתי את זה אחרי שלחצתי להתיז מים מאחור, ואז התגלה כתם מי שטיפה לחלונות על הרצפה). פשוט תעקוב אחרי הצינורות מהמיכל מים ותמצא את המנוע. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 12:28. |