![]() |
חוקיות מסך בדשבורד - למישהו יש מידע בעניין?
אני כבר בשלבים די מתקדמים של תכנון ואיסוף חומרה לבניית CarPC.
המטרות העיקריות הן מערכת אודיו מתקדמת (חיתוכים, אקולייזר נפרד לכל ערוץ, טיים קורקשן ושאר כיוונים) מערכת ניווט מובנית וכמובן אבחון דרך שקע OBDII. אני מניח שיהיו עוד יישומים שיופעלו אך כרגע זה ממה לא הענין. נושא שעלה היום בשיחה עם חבר הוא חוקיות מסך מלפנים, על הדשבורד. האם למישהו יש את לשון החוק\תקנה המדוייקים לנושא זה? ניסיתי למצוא מידע אך ללא הועיל, לא מצאתי משהו קונקרטי ובעל סימוכין. אשמח למידע בעניין שכן זה עלול לשנות חלק מהתוכניות. רענן. |
לפי החוק היבש כבר אסור לשים מסך בדשבורד אלא אם הוא מקורי מהחברה. אני לא יודע כמה החוק הזה מיושם בשטח אבל לא מכשילים על זה טסט, ועדיין מוכרים מערכות שמע עם מסך קדמי, ולא שמעתי על מישהו שהורידו אותו מהכביש בגלל זה. עדיין.
נ.ב אם מותר להשמתש במכשיר ניווט אז לא נראה לי שצריכה להיות בעיה. החוק מחורר כולו. |
לדעתי אין שום בעייה כל עוד שדה הראייה לא נפגע ולראייה יש את כל הרכבים עם צגי DVD במראה\ בקונסולה המרכזית.
רענן- תגיד שזה GPS או מצלמת רוורס וזהו. גם ככה הבוחנים לא יודעים להפעיל שום מכשיר אלקטרוני חוץ מציוד הבדיקה של המכון (גם זה לא תמיד) ורדיו-טייפּ. (המנוסים יודעים להפעיל טייפ דאבל קאסֵט) |
הבעיה היא לא הבוחנים כי אם שוטרים שחלקם רגיש מאוד לנושאים כאלה.
ממה שקראתי עד כה היתה הצעה לתקנה המגדירה כי אסור שתהיה תצוגה הגלויה לעיני הנהג פרט למערכת ניווט או תצוגה החיונית לתפעול הרכב (קרי לוח שעונים, מסכי תצוגת האנרגיה ברכבים היברידיים וכדומה). ע"פ התקנה הזו, אם היא אכן עברה, אז אסור להתקין שום רדיו-דיסק על הדש-בורד גם כאלו המצויים ב-99.9% מהרכבים. השאלה היא האם באמת יש תקנה כזו? עידו, החוק בטוח מחורר, אני רוצה לבדוק היכן הפירצות שאני יכול לנצל לטובת מערכת כזו לכן חשוב הניסוח המדוייק. בכל מקרה, הפרוייקט הזה לא יעצר אבל עלול לשנות קצת לגבי מיקום המסך למיקום פחות בולט. כרגע התוכנית היא למקם אותו במיקום המקורי של הרדיו-דיסק תוך בניה קלה עם פיבר מסביב. תודה רבה. |
3 צירוף קובץ(ים)
במידה ואתה הולך על זה אני ממליץ לך להשיג קונסולה מרכזית של HGT ...
תהיה גישה נוחה יותר להתקנת מסך... תמונה אחת שווה אלף מילים.2 תמונות זה כבר אגדה של פסח :) לדעתי כל עוד זה בטוב טעם והמסך לא פוגע בשדה ראיה כמו ב 2 התמונות בצדדים אז חוקי , אך ברגע שיש הסתרה לשדה ראיה כמו בתמונה האמצעית זה מסוכן , לא מומלץ ויגרור דו"ח חביב ממשטרת תנועה... בהצלחה בפרוייקט מחכה לתמונות... |
בדיוק בביקור אצל [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] ומתעצל להחליף יוזר.
אכן התוכנית היא להושיב את המסך בדש בדומה לתמונה השמאלית, רק ששם זה בוצע בקצת פחות חינניות. עוד מחשבה שעלתה זה מסך נשלף ולחברו הפוך ככה שישלף כלפי מטה. כרגע הכיוון הוא מסך בתוך הדש המובנה. לגבי החוק, כנראה שלא תהיה בעיה כל עוד המסך משמש לניווט (וככה זה יראה). רענן. |
אם כך מממליץ בחום להשיג קונסולה של HGT אשר יש לה עוד חריץ DIN איפה שאצלך המאפרה , על מנת להתקין את הHU או מכשיר DVD בנוסף לCARPC .
|
צטט:
לגבי המחיר... שוק תרומת האיברים בדרא"פ מלבלב בתקופה זו. יש לך 2 כליות. לֶמה? |
ניסיתי לתפוס אותו אבל הוא עסוק עם אח שלו בהרכבת מחשב לרכב, מקווה שהוא יתפנה בקרוב.
|
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 15:21. |