מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   סיפור על ממיר שקיבל בעיטה (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=4665)

turbo guy 17-09-08 17:19

סיפור על ממיר שקיבל בעיטה

בקיצור הממיר שלי קיבל בעיטה ובמקומו הורכב צינור חלול ופילטר פתוח השלים את השידרוג
שורה תחתונה אתם לא מבינים איך הממיר עצר את ה HGT אני מתאר לעצמי שנוספו יותר מעשרים סוסים או לפחות ככה זה מרגיש
הHGT שלאחר הצינתור זה כלי אחר לגמרי וכוחות הסוס הנוספים עשו רק טוב :D
הצליל הפך לקרבי יותר ובסלד גבוהה נשמע מאד רצחני:o
בקיצור הכל קורה יותר מהר :D
ההילוכים ניגמרים ממש מהר:eek:
עקיפות נגמרות מהר יותר :eek:
תאוצות ביניים הפכו לחדות הרבה יותר :D
שורה תחתונה מומלץ ואני מרוצה מהשידרוג .

Tzvika 16V 17-09-08 17:31

לפי מה שאני יודע (וזה הרבה) הסרת ממיר קטליטי ברכב לא מוגדש לא מביא לשינוי מהותי בביצועים. ופילטר לבדו גם לא מי יודע מה...
מעבר לזה אני רק רוצה להגיד לך שאני מתבייש שאני חי עם אנשים כמוך בעולם...
אני רק מקווה שהגזים הרעילים בטירוף שהאוטו שלך פולט בלי ממיר לא יגיעו אל הריאות שלי כשאני אעמוד מאחוריך בפקק... כי בזה הרגע זירזת את המוות או החולי של כמה אנשים חפים מפשע... וגם דרך הנהיגה שלך לא תורמת גם לבריאותך...
אהההההה ואגב זה גם לא עובר טסט.
תהנה.:mad:

Caveman 17-09-08 17:39

האם בדקת את המספרים עם המכשור המתאים או שאתה משער ע"פ הצליל שהתגבר?

העובדות הפשוטות הן שפילטר אויר פתוח ברוב המקרים דווקא מוריד מביצועי הרכב בגלל התקנה לקויה. גם בהתקנה נכונה התוספת היא בקושי 2-3 כ"ס.

turbo guy 17-09-08 18:35

צטט:

במקור פורסם על ידי Caveman (הודעה 32106)
האם בדקת את המספרים עם המכשור המתאים או שאתה משער ע"פ הצליל שהתגבר?

העובדות הפשוטות הן שפילטר אויר פתוח ברוב המקרים דווקא מוריד מביצועי הרכב בגלל התקנה לקויה. גם בהתקנה נכונה התוספת היא בקושי 2-3 כ"ס.

למה סתם לדקלם דברים מהספר?? אתה מוזמן בכל שעה שתירצה לנסיעת מיבחן ..
נראה מה תגיד אחר כך ..

Caveman 17-09-08 19:31

הספר שלי הוא ניסיון, וניסיון של אחרים.
ברוב המוחלט של המקרים, פילטר פתוח, ברכב אטמוספרי לא יתרום דבר לבדו.
עם סעפת פליטה/יניקה יעודית, ייתכן שכן.

ועד שלא תבדוק את הספק הרכב שלך על מכשור יעודי ותשווה תוצאות של לפני אל מול אחרי, לא תדע אם אכן ישנה עליה בהספק.
ייתכן שתגובות המצערת השתפרו, אבל אני בספק עם ההספק עלה ביותר מ2 כ"ס.

ותודה על ההזמנה, אני אשאר ברכב שלי.

stio 17-09-08 20:00

אני חושב שאתם קצת מגזימים בעיניין הזיהום.

נכון- את הטסט הקרוב הוא בשום פנים ואופן לא יעבור והוא מזהם עכשיו הרבה יותר, אבל מה עם כל המכוניות המיושנות שמצויידות בקרבורטור וצ'וק, המתודלקות בבנזין 96 המכיל אשלגן אשר מזהם מצויין את הסביבה?
אגב למכוניות האלה אין שום ממיר ולא בודקים להם זיהום אוויר בטסט בכלל אלא רק בסרק, וגם הבדיקה הזו לא שווה כלום.
מדובר על כמות עצומה של מכוניות מסוג זה הנעות בכבישים, ואני לא רואה שהמדינה עושה משהו כדי לצמצם את התופעה ולהוריד את המכוניות מהכבישים. כך שאם לממשלה לא איכפת מנושא הזיהום, אני לא חושב שיש לכם מה להיות מודאגים.

זה הרכב והכסף שלו- שיעשה בהם מה שהוא רוצה, אין צורך לתקוף, למרות שאני הייתי מחזיר הכל לקדמותו...

אגב, עדיין משרתים באגד אוטובוסים עירוניים ובין עירוניים ("הארגז") ישנים מתחילת שנות התשעים, אשר כל אוטובוס כזה מזהם כמו 100 מכוניות כמו של פותח השרשור.

turbo guy 17-09-08 20:08

צטט:

במקור פורסם על ידי Tzvika 16V (הודעה 32119)
לפי התגובות שלך אתה כנראה לא מבין על מה מדובר בכלל...
הגזים הרעילים שהרכב שלך פולט נכון לעכשיו הם כמו של 10 אוטובוסים ואתה יודע למה?
כי לאוטובוסים יש ממיר קטליטי והם משתמשים בסולר עם תקן יורו 5. זה שאתה רואה עשן שחור נפלט מהם לא אומר בהכרח שהם כ"כ מזהמים את הסביבה, סולר בניגוד לבנזין שלך לא נשרף אלא מעובד לכן נפלט העשן השחור הזה.
ואת האמת אני לא מופתע שגדעון מסרב לבוא לסיבוב ברכב שלך... גם אני לא הייתי רוצה סרטן ריאות. אתה תמשיך להינות לך בפקק עם הרעל והרעש המדליק ללא שינוי בהספק שלך ושיהיה לך לבריאות. אני רק מקווה שיש לך טסט בקרוב ותבין שסתם שרפת כסף...

הטסט כבר עבר :D
כל המדינה שלך ושלי מזוהמות ברמות של מדינות עולם שלישי
הים מזוהם
מי שתיה מזוהמים
הכל פה שחור ומגעיל
אז מה שמפריע לך זה הרכב שלי?
תאמין לי שאחרי בדיקה גם הרכב שלך לא יעבור טסט ומוכן גם להיתערב איתך
90 אחוז מהממירים של כל אוהבי פיאט לא יעברו ויחשבו כמזהמים
אז סרטן ריאות חביבי נקבל בסוף עם או בלי הממיר שלי .

Caveman 17-09-08 20:20

כנראה שאנחנו לא בתוך ה 90 אחוז האלה. הרכב שלי למשל, עובר כבר 3 שנים עם תוצאות זהות לחלוטין.
באמת מוזר.

Tzvika 16V 17-09-08 20:30

צטט:

במקור פורסם על ידי turbo guy (הודעה 32121)
הטסט כבר עבר :D
כל המדינה שלך ושלי מזוהמות ברמות של מדינות עולם שלישי
הים מזוהם
מי שתיה מזוהמים
הכל פה שחור ומגעיל
אז מה שמפריע לך זה הרכב שלי?
תאמין לי שאחרי בדיקה גם הרכב שלך לא יעבור טסט ומוכן גם להיתערב איתך
90 אחוז מהממירים של כל אוהבי פיאט לא יעברו ויחשבו כמזהמים
אז סרטן ריאות חביבי נקבל בסוף עם או בלי הממיר שלי .

גם אותי זה די מפתיע הסטטיסטיקה האמינה שלך הרכב שלי עובר טסט כבר שנתיים בצורה חלקה (כשהאחרון לפני 4 חודש)... וכך גם הרכב של חברה שלי בשנה החולפת (לפני שבועיים)... וזה עוד במכון שממש קפדן... מ.מ.מ בני ברק.
חבל שלא התערבנו...

pompa 17-09-08 21:02

גם שלי עובר יופי
ודרך אגב
הממיר מפחית את הזיהום בכ-12% לפחממנים, 15% פחמן דו חמצני ו37% לתחמוצות חנקן (http://www.snunit.k12.il/eco/art24.html)
ככה שבסופו של דבר ההפחתה בזיהום היא די רצינית

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 21:26.