![]() |
טיפו קרבורטור שנת 89, יד ראשונה, שווה לגעת?
שלום כל חברי הפורום, אני מחפש רכב ראשון שישמש אותי לנסיעות קצרות בעיר.
מכיוון שהתקציב שלי מאוד מוגבל (עדיין בתיכון) הציעו לי מתנה פיאט טיפו 89 יד ראשונה של פנסיונר, מצב די שמור, ק"מ נמוך, ללא תאונות ולפיו מצב מכני מצויין... אז הנה כמה שאלות: 1. שווה בכלל להתעסק עם האוטו הזה או שזה סתם כאב ראש ?, אחרי הכל הרכב יותר מבוגר ממני... 2. יש לי ידע בסיסי ++ במכונאות והרכב הזה ממש לא מסובך, יש אולי מדריכים באינטרנט איך לטפל בו במקרה של תקלה? 3. כמה עולה אגרת טסט לטיפו? 4. איפה הכי זול לעשות ביטוח חובה + ג' לנהג חדש ? 5. מדובר במנוע 1.6 סמ"ק , הוא שותה הרבה דלק? תודה רבה, דור :) |
אחלה אוטו.
המנוע זהה למנוע של פיאט טמפרה מאותה שנה. לגבי ביטוח - תעשה סקר אצל חברות הביטוח השונות, ויש גם באתר של משרד האוצר. |
תודה רבה
תודה על התשובה המהירה
יש לרכב בעיות מיוחדות שאני צריך לחשוב עליהן לפני שאני לוקח אותו לעשות טסט ? מה תקנות הזיהום אויר לרכב משנה זו ? יש לרכב כזה בכלל מחירון ? שוב תודה, דור :) |
אתה אמרת שזה מתנה , לא ?
אז קבל מתנה כזאת ותגיד תודה למי שנותן לך אותה . לכול אוטו יכולות להיות תקלות ואוטו הנ"ל לא חריג כמובן .( הרי הוא בן 19 כבר ) אבל, היות וכתבת שזו יד ראשונה ושמורה וקילומטראז' נמוך ואם בהסתכלות הבסיסית הוא נראה תקין ( לא מתחמם , הילוכים נכנסים , צמיגים בסדר , מנוע עובד יציב ) אז תיקח אותו בלי לחשוב פעמיים . הרי גם כתבת שיש לך ידע במכונאות , ואפילו ++ , אז מה אתה מודאג . בתור אוטו הראשון , אחלה של דבר . לגבי הטסט , לא בודקים דברים מיוחדים באוטו הזה בהשוואה לרכבים אחרים . כרגיל, בודקים ברקסים , אורות , חופשים במתלה , גומיות של ציריות , מערכת היגוי , זיהום אויר ( לפי שיטה הישנה היות ורכב הנ"ל לפני 95 ) לוחיות רישוי , צמיגים . על מחירון אל תחשוב אפילו , מוכרים/קונים רכבים כאלו לפי איך שהם שמורים ולא לפי לוי יצחק . צריכת דלק בעיר בסביבות 1ל 10 . בהצלחה |
טיפו קרבורטור - אוטו חלום ! במיוחד לסיפתח...
|
צטט:
אם אני לא טועה מותר עד 3.5 (וגם זה המון! המכוניות האלה מזהמות כמו בתי הזיקוק...) לגבי מחירון כנראה שלא, גם אם כן מדובר בסכום אפסי. |
תודה
שוב תודה על התגובות, עזרתם לי מאוד :)
בכל מקרה, אני אקח את הרכב רק אם הוא יעבור טסט. מישהו מכיר מקום טוב ואמין שלא ינסה לדחוף לי מדבקות ולוחיות ? אהה ואיפה כדאי לבטח אותו, פשוט כמה חברות ביטוח גדולות דורשות 5,400 ש"ח לשנה (חובה + ג' ) :eek: שוב תודה רבה, דור :cool: |
אל תשלם את המחיר הזה בשום אופן, אני בחודש שעבר ביררתי כמה יעלה לי לעשות ביטוח מקיף+ חובה ל- HGT ויצא 5500 בגלל שאני נהג צעיר, אז על טיפו 89' מחיר דומה?!
חובה בסביבות 2100 ש"ח בגלל שהרכב לא בטיחותי (אין כריות אוויר). צד ג כולל נהג צעיר וחדש לא צריך לעלות מעל 1000 ש"ח. תנסה דרך 9 מיליון, אפשר לקבל הצעת מחיר אונליין ללא התחייבות, זה גם מה שאני עשיתי, הם אח"כ שולחים אימייל עם פרטי ההצעה ויומיים אח"כ מתקשרים כדי להעניק עוד מידע. http://www.9000000.co.il/info/ |
צטט:
ביטוח חובה - 2785 צד ג' חדש - 1652 יוצא 4440 ש"ח שזה יותר זול מביטוח ישיר (555) אבל יש קנס כבד עם מפסיקים את הביטוח לפני המועד המסוכם (שנה) אגב, אם נגמר לרכב הטסט לפני שבוע, אני יכול לנהוג בו למכון טסטים או שחובה לגרור, ואם כן כמה עולה גרר למרחק של 5-7 ק"מ בערך ? תודה, דור :roll: עריכה: יכול להיות שיצא לך 2100 החובה בגלל שאתה צעיר ואני חדש דנדש |
ביטוח חובה נשמע לי יקר בכל אופן. אתה יכול להשוות מחירים באתר משרד האוצר, קישור:http://www.mof.gov.il/hon/2001/insurance/car.asp
בנוגע לביטוח צד ג': האם ביררת ביטוח על שמך? אם לא, האם ב- 3 השנים אחרונות היתה תביעה לביטוח על שמו של בעל הפוליסה? ושאלה אחרונה: האם לקחת תוספות כמו ביטוח שמשות, ר"ד ,גרירה וכ'? אני שואל מכיוון שהמחיר גבוה ממה ששילמתי על צד ג'. בנוגע לטסט: אתה לא יכול לנהוג ברכב. יש לך 2 אפשרויות: ראשונה: לגרור את הרכב. שנייה: לגשת למשרד הרישוי ולהוציא אישור תנועה זמני ל- 48 שעות. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 17:43. |