מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   טיפולים לרכב שעתה נרכש (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=4477)

agent54 19-08-08 02:26

טיפולים לרכב שעתה נרכש

כפי שציינתי כבר בדיון ההיכרות, רכשתי פונטו ספייס 2005 דינאמיק רציף, והקילומטראז' עומד כרגע על 38K. הרכב נמצא על הכביש 3 שנים ו-8 חודשים, ורצועת הטיימינג טרם הוחלפה. לפני חודשיים (36K) הרכב היה בטיפול במוסך מורשה, עבר בדיקה שגרתית, הוחלף שמן מנוע, מסנן אוויר, ועוד דבר או שניים (דף הפירוט לא ברשותי כרגע, אבל נוזל קירור בטוח לא הוחלף). להערכתי, הרכב לא יגיע ל-40K בחודשיים הקרובים.

אילו טיפולים/בדיקות כדאי לעשות מיד ולא לדחות עד לטיפול 40K? האם כדאי להקדים טיפול 40K במקרה הזה? יש לציין שיש הרבה הוצאות ואני מעדיף לחסוך כמה שיותר. אגב, אני מתכוון להתחיל לטפל ברכב במוסך שמשון עליו קראתי כל כך הרבה המלצות חמות.

raanan_t 19-08-08 02:34

טיימינג - כל שלוש שנים או 60K המוקדם מביניהם, לכן אתה צריך לעשות.
רענון נוזל בלמים - כל שנתיים (בדוק מתי נעשה אם בכלל)
רענון נוזל קירור - כל שנתיים (בדוק מתי נעשה אם בכלל)
שמן תיבה אוטומטית (אולי גם פילטר, לא יודע) כל 40K כמדומני, בדוק מתי נעשה.
מעבר לזה בדוק אם הוחלפו פלאגים בטיפול.

יתכן והמוכר שידע שהולך למכור את הרכב הצטמצם בעלויות הטיפול ונמנע מלבצע דברים, בדוק במוסך מה נרשם שנעשה בטיפול האחרון ובהתאם לזה פעל.

במקביל, כנס לשרשור של Caveman בדביק, תמצא שם דף טיפולים המתאים לרכבך ככה שתדע בדיוק מה יש לבצע.

תתחדש ;)

אגב, אם לפני חודשיים הרכב היה בטיפול אז הטיפול הבא הוא בעוד עשרה חודשים או 20K ככה שב-40K אין לך מה לחפש במוסך.

agent54 19-08-08 03:02

כבר עברתי על דף הטיפולים, ויש לי בדיוק את אותו פירוט הטיפולים בספרות הטכנית של הרכב.
פלגים גם הוחלפו לפני חודשיים. הדבר היחיד שאני חושב שלא נעשה לאחרונה זה רענון נוזל קירור.

אם כל הנ"ל נעשה לפני חודשיים, יש לי בשביל מה להכניס את האוטו למוסך בכלל (חוץ מהטיימינג והקירור)? ועוד לדלג על הטיפול ב-40K?

raanan_t 19-08-08 03:33

אני הייתי מכניס את הרכב לטיימינג + נוזל קירור ואת הטיפול הבא מבצע ב-50K, אבל זה נובע מכך שאני החלטתי לבצע טיפולים כל 15K ולא 20K.

ע"פ הספר, אתה אמור לבצע טיימינג ונוזל קירור כעת, ואת הטיפול הבא לעשות קצת לפני 60K או בעוד שנה.

agent54 19-08-08 17:51

עדכון.

סליחה על הטרחה שוב, אבל אני רוצה להבין כמה שיותר כי יש המון הוצאות עכשיו ואני לא רוצה שידחפו לי דברים שאני לא צריך כשאביא את הרכב לטיפול במוסך. בטיפול האחרון במוסך מורשה לפני חודשיים בדיוק (36K) נעשה:

עבודות - טיפול תקופתי + בד' בלמים + כיוון + ניקוי
חלקים - מסנן אויר, מסנן שמן, שמן מנוע W4010, פלגים (4)

זה מה שאמור להתבצע בטיפול 40K (למעט חלקים שצריך להחליף אותם כבר הזכרנו)?

shachar 19-08-08 17:57

אם לא הוחלף עדיין נוזל תיבת הילוכים אוטומטית אז חובה להחליף כל 40K
כנ"ל טיימינג כל 3 שנים או 60K
נוזל קירור גם מומלץ בחום רב להחליף

raanan_t 19-08-08 22:58

אל דאגה, שמשון לא ידחוף לך דברים שלא צריך לבצע.

stio 19-08-08 23:37

תמסרו לשמשון שיפתח סניף גם בצפון. דחוף, המצב פה על הפנים...

shachar 20-08-08 00:35

מה שגיא אמר

agent54 20-08-08 18:17

עוד שאלה:

מקדימה יש צמיגי יוקוהמה בני 3-4 חודשים (הוחלפו בגלל בלאי), ומאחורה קונטיננטל במצב טוב שנוסעים כבר 3 שנים ו-8 חודשים (לא הוחלפו). האם התכנון הזה הוא נכון: להחליף ביניהם עכשיו, לנסוע עוד כמה חודשים עם הקונטיננטל מקדימה, ובחורף (גשמים) להחליף אותם ביוקוהמה חדשים?

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 22:18.