![]() |
איך מוציאים את כפתור נעילת הדלת בפיאט אונו?
שלום רב,
נעלם לי המכסה שנמצא בחלק התחתון של כפתור הנעילה של הדלת הקדמית ימנית באונו, כנראה נשבר ונפל מהרכב החוצה. הייתי היום בפירוקייה ופירקתי מאונו אחרת את החלקים הדרושים לי, בניהם את המכסה הזה. ועכשיו לבעיה: לא הצלחתי לשלוף החוצה את כפתור הנעילה (זה שעולה ויורד) כדי לחבר את המכסה. מישהו יודע איך אני עושה זאת? תודה מראש. |
החלפת כפתןר נעילת דלת באונו
אם אני זוכר נכון אז עליך להסיר את ריפוד הפנימי של הדלת ואז ניתן להגיע אל מוט הברזל של הכפתור, לנתקו ולהוציאו מלמעלה ולהחליפו.
בברכה - רפי לין :) |
תודה על התשובה.
אני לא צריך להחליף את הכפתור עצמו, אלא להוציא אותו ולהתקין מתחתו את המכסה של הכפתור. המכסה נראה בצורת חצי עיגול. כרגע הוא לא נכנס כי הפתח קטן מידי. אני לא הצלחתי לפרק את המכסה הזה גם מהאונו מהפירוקייה, אז קראתי לזה שנתן שם שירות, הוא אמר "מוציאים את זה בסיבוב" ופיתאום זה יצא בשניה מבלי להתעסק עם הכבל בתוך הדלת (למרות שהריפוד שם היה ממילא מפורק). האם זה מוכר לך שהכפתור הזה יוצא בסיבוב? אני ניסיתי לסובב ולא הולך. שוב תודה מראש. |
מנגנון הנעילה מורכב ממוט ברזל ארוך (כמו של גדר רשת).
הכפתור יוצא ע"י משיכה חזקה, אך רצוי מאוד לפרק את הריפוד, כמו שרפי כתב, ולתפוס את מוט הברזל עם פלייר בזמן המשיכה (כדי שלא יתעקם). כשאתה מחזיר את הכפתור, שוב תיעזר בפלייר בכדי לתת "קונטרה" כדי שלא יתעקם. בהצלחה :). |
תודה גילי! האם אתה יודע גם איך מפרקים את הריפוד הפנימי של הדלת?
|
עד כמה שאני זוכר, יש 2-3 ברגים בידית(משיכה) של הדלת, השאר עם "תיקתקים"/קליפסים.
לפני כן צריך להוציא את המסגרת של ידית הפתיחה של הדלת ולהוציא את הפין של ידית החלון (עם שפיץ פלייר), תזהר שלא ילך לאיבוד. |
איזו ידית יש לחלון? גילי, זה אותו רכב בדיוק כמו שלך, אפילו אותו מזגן... :)
בכל אופן תודה, יבוצע בקרוב. |
כן, אותו רכב.
וסליחה.. משום מה היה לי בראש שמדובר בכפתור של דלת אחורית (כנראה בגלל שהתעסקתי איתו :)). אז בדלת הקדמית יש 3 ברגים בידית (אחד מכוסה ע"י פלסטיק), לאחר שתפרק את הידית תצטרך לנתק את הקונקטור של החלון החשמלי, יתר הכיסוי, כמו שנכתב, תפוס עם קליפסים. |
ואת המסגרת של הידית צריך לפרק כשמושכים את הידית כאילו רוצים לפתוח את הדלת. היא אמורה להחליק אז בקלות הצידה.
כשאתה מוריד את הריפוד תשתדל לא לשבור את הקליפסים, כי אז תצטרך לקנות חדשים (בערך חצי שקל ליחידה אם אני זוכר נכון). |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 22:19. |