![]() |
[פונטו ספייס 03']- פירוק החיפוי פלסטיק על ההגה.
שלום לכולם.
מצטער על הכותרת המעפנה :oops: אז ככה, יש לי פונטו ספייס 03', כידוע, הצופר נמצא על ההגה, יש לי שם בעיית מגעים ורציתי לדעת האם ניתן לשלוף החוצה את המכסה(כל החיפוי פלסטיק)שנמצא במרכז ההגה? פשוט הכרית אויר יושבת מתחתיו ואני מפחד למשוך (אולי זה לא נישלף?) תודה לעונים, שי. |
לחצן צופר וכרית אויר בספייס
בפונטו "ספייס" יש מתחת לגלגל ההגה ברגים לפרוק כרית אויר הנהג והיא אינה יוצאת במשיכה
(מזל שלא ניסית למשוך). גם אם תפרק את כרית האורי לר תוכל לאתר התקלה כי מתחת לגלגל ההגה ישנו "סליל שעון" שזה גלגלת סגורה עם מגעי חשמל לצופר ולכרית אויר הנהג ואין באפשרותך לבדוק זאת. נדיר ש"סלסיל השעון" מתקלקל במגעי הצופר וזה קורה יותר דווקא במגעי כרית האויר. כל טיפול עצמי בכרית האויר הנו מסוכן ועלעול במקרה הגרוע לגרום להתפוצצותה ובמקרה הקל "רק" להופעת תקלה במחשב כרית האויר דבר שיגרום לביטול המע' והדלקת נורת בקרת כריות האויר ואז יהיה צורך להתחבר עם מחשב אבחון יעודי של פיאט לביצוע בדיקה/תקון/מחיקת התקלה הרשומה. בדיקת הצופר צריכה להעשות בשיטה אחרת, ראשית לבדוק אם הנתיך (פיוז) תקין, אם מגיע מתח לצופר ואם הממסר המפעיל הצופר תקין ובמגעיו ניתן לבדוק אם לחצן הצופר בהגה תקין ללא פרוק הלחצן וכרית האויר. בברכה - רפי לין :) |
כדאי לנסות לבדוק פיוז
הפיוז - נתיך של הצופר נמצא בקופסת הפיוזים שבתא המנוע - שאתה עומד מול האוטו, קופסה שחורה גדולה יחסית מימין למצבר.
הנתיך מספרו F10 והוא נתיך של 15 אמפר אשר שולט רק על הצופר. איך הגעת למסקנה שיש בעיה במגע בהגה ולא שהצופר עצמו מקולקל - אשר נמצא מימין למיכל העיבוי של הרדיאטור בחלק העליון של הרכב. |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 22:07. |