![]() |
טיפול 60000 פונטו דיינמיק
לאחר עיון רב בדיונים קודמים
כולל דפי הטיפול שהעלה סטודנט מעוניין להציג בפניכם את היסטוריית הטיפולים עד כה של ריכבי ואת התכנון העתידי לטיפול הקרב עלי לטובה חודש הבא כל מי שיש לו השגות / תוספות / הערות / המלצות אני יותר מאשמח לשמוע תודה מראש :) טיפול לאחר שנה ראשונה 1. החלפת מסנן שמן פונטו-נובה 2. החלפת שמן מנוע 2.8 ליטר טיפול לאחר שנתיים 1. שמן גיר אוטומטי ספייס (נאמר לי במוסך שההוראה החדשה להחליף כל 40K) 2. החלפת מסנן שמן פונטו-נובה 3. החלפת שמן מנוע 2.8 ליטר w4010 4. החלפת 4 מצתים מנוע ספייס kgn 08 טיפול 3 שנים 1. החלפת מסנן שמן פונטו-נובה 2. החלפת שמן מנוע 2.8 ליטר 3. החלפת מסנן אויר פונטו ספייס 4. החלפת רפידות בלם פונטו חודש הבא טיפול 4 שנים (אהיה גם על 60K) וזה התכנון: 1. החלפת מסנן שמן פונטו-נובה 2. החלפת שמן מנוע 2.8 ליטר 3. טיימינג 4. החלפת נוזל בלמים (כמה ליטרים נכנס?) 5. המשאבת מים מטפטפת קלות לעיתים רחוקות לכן החלפת משאבה כניראה לאחר בדיקה 6. החלפת נוזל קירור פראפלו אפ אדום כמובן (כמה ליטרים נכנס ?) 7. החלפת מסנן אויר למזגן לקראת הקיץ הבא עלינו לטובה (אחליף לבד..אפילו בור כמוני מסוגל אעלה גם פרויקט מצולם :)) 8. החלפת בסיס אנטנה ואנטנה (אעשה לבד עם הפרויקט המצולם של caveman) גם אני הצלחתי לשבור אותו בגלל הכיסוי * מתי מחליפים בלמי תוף אחוריים ? ע"פ שחיקה? ע"פ זמן? בספר רכב כתוב בדיקה ב 60K |
נוזל בלמים - 0.5 ליטר, DOT4. לפעמים צריך ליטר (שני מיכלים) בגלל שיטת הריקון והמילוי מחדש. בכל מקרה בסופו של דבר ישארו במערכת קצת פחות מ- 0.5 ליטר.
פאראפלו - (חשוב לשים אך ורק אדום, במקרה שלך, כי אסור לערבב בין האדום לבין הכחול או ההיפך). יכנסו לפחות 4 ליטר. תדאג שירוקנו טוב טוב את האוויר מהמערכת. תחליף משאבת מים!. אם היא נוזלת אז מחליפים אותה לפני שאתה תיזל (בכי...). אם ממילא אתה עושה טיימינג ורוצה להחליף נוזל קירור אז העלות של החלפת המשאבה תהיה קטנה יותר באופן יחסי כי עיקר העבודה זה פירוק הטיימינג והמותחן. תברר האם כדאי להחליף גם את המותחן של רצועת הטיימינג. מומלץ רק משאבת מים מקורית וכל החלקים שקשורים לטיימינג רק מקוריים. כדאי בהתייעצות עם המוסך לשקול החלפה יזומה של הטרמוסטט - מהניסיון נראה לי שהטרמוסטטים בספייס מחזיקים 4-5 שנים ואז נקרעים וזה גורם להתחממות איטית של המנוע ולעלייה בצריכת הדלק. בלמים אחוריים - מחזיקים בממוצע כ- 60K ק"מ. מחליפים אותם על פי מידת שחיקה ולא לפי שום קריטריון של זמן או קילומטראז'. צפה להוצאה של כ- 2000 ש"ח, כולל הטיימינג (ומותחן לטיימינג) ומשאבת מים. וככל הנראה לא כולל בלמים אחוריים. כמו כן - לבדוק מצב רצועת מנוע (=רצועת אביזרים) ולהחליף אותה + מותחן לפי הצורך. אין הוראה ברורה בנושא. |
האם אין צורך להחליף חוטי הצתה בטיפול 60,000?
|
לא מחליפים חוטי הצתה ב 60K
סטודנט : תודה ! |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 17:06. |