![]() |
רגע לפני קנייה פונטו04, למה צריך לשים לב?
שלום,
מחר לוקח לבדיקה פונטו 16V שנת 2004, יד ראשונה, 56 אלף קילומטר. האם יש משהו מיוחד שכדאי לשים לב אליו בפונטו? שמתי לב שמורידים\מעלים חלונות אז מרגישים איזה ירידת טורים קלה מהמנוע, האם זה תקין? המוכר המליץ ללכת למכון מ.מ.מ בבני ברק לבדיקה כי זה הכי קרוב, מקום מומלץ? או כדאי לקחת לדינמומטר\קומפיוטסט?...האם זה מוגזם לבקש ממנו להגיע מת"א לרעננה לבדיקה? תודה. |
מ.מ.מ בבני ברק מכון מקצועי, קפדן ואחראי תלך בלב שלם.
|
גם אני לקחתי את הפונטו 2005 שלי לבדיקה במכון הזה.
אם הוא טוב או לא אני לא יודע.... אתה תקבל מהם הערות כלליות,לגבי רעש במערכת השסתומים רצועות יבשות וכ'ו. שאתה לוקח את הרכב לנסיעת מבחן, אז תבדוק שכאשר אתה מנסה לעצור או לקראת עצירה אם יש ירידה בטורים (תבדוק בלי מזגן). אם כן אז צריך לעשות טיפול של איזה 700 ש"ח ותוריד לו במחיר. זה משהו שאני לא שמתי לב אלא רק אחרי הקניה. ובהצלחה :) |
שים לב,בדר"כ ממליצים לא ללכת למכון שהמוכר ממליץ עליו - תעשה את החשבון שלך בנושא זה.
|
תיקון של מה? והאם התיקון פתר את הבעיה?
הרגשתי ירידת טורים בזמן פתיחת חלון בעמידה (עם מזגן). לגבי עצירה לא שמתי לב. אני מכיר בעיה זהה שהייתה לי בפולו, שעשו ניקוי מצערת על מנת ל'פתור' אותה, אך לעולם זה לא נפתר והאוטו אף נכבה לפעמים בעצירות. |
הטיפול הוא אכן ניקוי מצערת.
תבדוק אם יש ירידת טורים בלי מזגן. |
המוכר הראה לי חשבוניות של שני טיפולים (כנראה אחרונים, לא שמתי לב לתאריך):
בראשון היה טיימינג, בדיקה ותיקון חלונות חשמל, שמנים, פילטרים, ניקוי מצערת ועוד הרבה דברים קטנים, סה"כ 2200 שקל בערך. בשני היה החלפת צינור מים, מילוי נוזל ראדיאטור, החלפת טרמוסטט קירור - 350 שקל בערך. האם זהו הזמן התקין להחליף כבר טיימינג, אחרי 56 אלף או 3 שנים? האם תקין ה'בדיקה ותיקון חלונות חשמל' (95 ש"ח)? האם זה אומר שהייתה תקלה בחלונות? המוכר אומר שלא. האם התיקון במערכת הקירור מצביע על בעיה שהייתה בה או משהו שיגרתי? המוכר גם פה אמר שלא היו לו התחממויות או בעיות. כל הטיפולים במורשה. |
טיימינג כל 3 שנים או 60,000 ק"מ. המוקדם מבינהם.
|
צטט:
|
אכן, הוראות היצרן אומרות לבדוק כל 60,000 ק"מ ולהחליף כל 120,000 ק"מ או 5 שנים.
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 13:34. |