![]() |
שעון חום ראש מנוע
שלום לכולם!
היכן אני יכול לעשות שעון הבודק את חום ראש המנוע כמו שיש לשחר? וכמה זה עולה? רצ"ב קישור.. http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=3459 |
בפונטו ספייס חיישן החום ממוקם על ראש המנוע או על החלק התחתון של מכסה השסתומים.
חיישן החום נמצא ליד הטרמוסטט (צד ימין של המנוע), בחלק האחורי של המנוע וניתן לזהות אותו לפי שהחלק העליון שלו הוא פלסטיק ירוק בהיר (לא תפספסף אותו). (ככה זה במנוע ה- 16V ואני מניח שגם במנוע ה- 8V). כלומר, בספייס המידע שמגיע מחיישן החום שעל המנוע מתורגם במחשב להצגת החום בלוח השעונים ולהפעלת המאוורר. אין יוניט רדיאטור בפונטו ספייס והמדידה פה יותר מדוייקת מאשר המדידה ברדיאטור. הכי חשוב - שים רק פאראפלו במע' הקירור!, תחליף כל שנתיים ותחליף לפחות כל שנה שמן מנוע וסע לשלום. |
נתוני חיישן חום מנוע
ונתוני חום המנוע כמובן שגם משמים את מחשב נהול המנוע ובהילוכים אוטומטיים גם את מחשב ההילוכים האוטומטיים.
בפונטו (דור 1) שבתמונות המצורפות היה יוניט נפרד לחום מנוע רק לשעון חום. אצל מכשירנים לרכב (מכוני ספידומטרים) או סדנאות שיפורי רכב תוכל להתקין מד חום חיצוני כזה המגיע עם יוניט מתאים אליו שירכיבו אותו אצלך בנוסף על הקיים. אם יש כבר שעון חום במכוניתך אז התקנה כזאת הנה מיותרת ואם בכל זאת תתקין אז אני ממליץ על רכישת תוצרת טובה ויקרה יותר (לדוגמא VDO) ולא תוצרת זולה סינית ושאיכותה ירודה. בברכה - רפי לין :) |
מומלץ לעשות לבד !!!
הכי כיף.
www.punto.bitcom.co.il |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 20:41. |