![]() |
שאלה | אונו 94 - 96
אני חדש כאן , אז קודם כל שלום ..
ולשאלה שלי , אונו בין השנים 94 - 96 שיש בארץ , מנוע 1.4 , איזה דגמים זה הזרקה (S60 לדוגמא או S70)? ואם זה הזרקה אז רב נקודתית או חד נקודתית. תודה. |
תשובה
הדגם אם ההזרקה נקרא I.E.S
|
כל דגמי האונו משנת המודל 94' ומעלה מצויידים במערכת הזרקת דלק ללא יוצאים מהכלל.
45S- מנוע 1000 סמ"ק 45 כ"ס 60S- מנוע 1100 סמ"ק 60 כ"ס 70S- מנוע 1400 סמ"ק 70 כ"ס |
I.E.S ? מה זה S70 ? או S60 ?
וS60 יש גם 1,400 סמ"ק , כמה כוחות סוס זה ואיזה הזרקה זה רב נקודתית או חד נקודתית ? ועד 93 זה קרבורטור בוודאות ? עוד שאלה , איזה מנוע זה פייר , 1,100 או 1,000 .? ומה הפירוש של I.E.S ? ואם אפשר כל סוגי האונו כמו שstio רשם אבל מא' עד ת' כולל נפח מנוע , סמ"ק כוחות סוס וכו' אפילו משנת 90 תודה. |
IES זה דגם האונו המפואר, המוזרק ללא קשר לנפח מנוע.
לגבי מה זה 70S ו- 60S כבר עניתי לך למעלה, זה מסמל את נפח המנוע וכמות הכ"ס במנוע. 60S אין 1400 סמ"ק, מדובר בדגם ה- 60 כ"ס עם מנוע 1108 סמ"ק. מנועי פייר הם 1000 ו- 1100 סמ"ק בלבד. דבר אחרון כל רכבי האונו דור שני משנת 90 עד 96 זהים, מלבד עיניין הזרקת הדלק והקרבורטור. |
אוקיי.
עוד שאלה , מה זה דור ראשון שני שלישי ורביעי וכו' ? אפשר הסבר מהתחלה על מה מדובר בכל דור ואיך זה מתחיל ובמה מתאפיין ? ומה מתאפיין בI.E.S חוץ מהזרקה ? באיזה דגמים יש חלונות חשמל ונעילה מרכזית וכו' אני פשוט בתסבוך קטן .. |
חיפוש בגוגל יעזור לך מאוד.
דור ראשון זה משנת 84' עד 90'- צורה ישנה. דור שני זה משנת 90' עד 96'- צורה חדשה. חלונות חשמל, נעילה מרכזית, מזגן מקורי, אימובולייזר, דגם בקרה, פנסי ערפל קדמיים, פנס מפות וכ' אלו תוספות לפי הזמנה. למשל אצלי יש חלונות חשמל קדמיים, נעילה מרכזית ומזגן מקורי- אלו תוספות שהגיעו עם הרכב תמורת תוספת תשלום. הוספתי גם אזעקת נפח, מרימי שמשות וכ' אבל זה לא קשור. נתקלתי כבר באונו 92' אוטומטית (סלקטה) ללא רכיב חשמלי אחד ובאונו 96 ידנית- כנ"ל. |
אה , עוד משהו , מה זה אונו סלקטה ומה זה אונו קומפורט ?
|
ה"קומפורט" זה בעיקר גימיק שיווקי לפי דעתי, אבל אם אני טועה (יכול להיות) אביעד בטח יתקן אותי משום שיש לו אונו כזאת.
הסלקטה זה הדגם האוטומטי של האונו, ליתר דיוק זה גיר רציף. |
גיר רציף ? מה זה?
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 00:05. |