![]() |
נהיגה במצב CITY
שלום לחברי בפורום!
שאלה קטנה.. אני נוהג בפונטו שנת 2001 עם הגה חשמלי שמאפשר מעבר בין מצב נסיעה רגיל לבין מצב נסיעה בעיר (אז ההגה מאבד ממשקלו). האם המעבר בין מצבי הנסיעה (סיטי ורגיל) יכול לשחוק את או להזיק למערכת ההיגוי ואיזה מצב הכי מומלץ להשאיר אותו? הבעלים הקודמים סיפרו שהם תמיד נסעו במצב סיטי בלי להחליף וגם אני מוצא שזה יותר נוח וקל. האם נסיעה במצב סיטי באופן תמידי פוגעת במערכת באופן כלשהו ואיזה מהמצבים יותר בריא לאוטו? תודה מראש למשיבים :) אורי |
הרוב ימליצו להישאר במצב הרגיל ולא הסיטי וגם לא לשחק בין המצבים.
יש בעיה ידוע בהגה של הפונטו וממש לא כדי לך להסתבך עם ההגה. שחרון |
לא מסכים!
התקלה הזו אינה קשורה במיישרין למצב CITY, ולהמליץ להמנע מלהשתמש בו זה כמו לנסוע מעט כדי להמעיט בטיפולים ובמוסכים.
אם CITY עושה לך טוב - סע בכיף. |
הגה הכח החשמלי
גם במצב CITY מעל מהירות של כ 55 קמ"ש ההגה עובר אוטומטית למצב רגיל שבו הוא פחות קל לסבוב.
בברכה - רפי לין :) |
מצטרפת לשאלה אחרת בנושא -
אם אני מחנה עם CITY ומשאירה אותו דלוק בעת כיבוי הרכב (וכמובן שהוא יידלק עם הרכב כשאניע בפעם הבאה) זה יכול להרוס/לגרוע/לדפוק משהו בהגה החשמלי? |
לא.
אין חשמל - אין הגה כח. עד כדי כך פשוט :) |
אני תמיד אוהב לכבות הכל לפני שאני מכבה את הרכב.
מעיין הרגל לסדר שכזה שפיתחתי לעצמי. בדיוק כמו שהמחשב הבייתי מכבה את התוכנות שפועלות לפני שהוא מכבה את עצמו. אגב, הפעם האחרונה שהפעלתי את מצב הסיטי, הייתה ב ELX הקודמת :) אני לא רואה בזה צורך, אפילו שאני עם צמיגים רחבים יותר. |
גדעון, אני רואה שאני ואתה דומים..
גם אני מכבה את ה-כ-ל לפני שאני מכבה מנוע, אפילו את האורות שמתכבים ממילא כשאני סוגר את הסוויץ'. אגב, אתה מוזמן לבצע חנייה ברוורס באונו 70 ללא הגה כח, אחרי זה תתגעגע לסיטי.. :) |
אין בעיה.
אני זה שמוציא את האודי של סבי לטיול מידי פעם. עוד לא מובן לי הרעיון של הגרמנים להגה כח בשנים האלו. חוסר בהגה כח זה לא תירוץ. כל עוד הרכב בתנועה, ולו הקטנה ביותר, אין בעיה. |
אתה צודק, כאשר הרכב בתנועה אין בעיה בכלל, אבל אני נכנס לחניות ברווס כ"כ קטנות שאני חייב לסובב את ההגה עד הסוף במצב עמידה לחלוטין. הפעולה הזו קשה מאוד אבל אפשרית מבחינתי, אנשים אחרים שנוהגים ברכב הזה ספציפית מוותרים על חנייה ברוורס.
נהגתי על פיג'ו 307 שנת 2008 והייתי בהלם טוטאלי, ההגה מרגרינה! |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 07:51. |