![]() |
שאלה לגבי פנסי ערפל
אתמול הייתי באוטו דיפו ואחד המוכרים אמר לי שזה לא חוקי להתקין פנסי ערפל! אלא אם כן האוטו בא ככה מהחברה...
האם הוא צודק או שאני יכול ללכת לקנות לי פנסים? |
אפשר להתקין, אולי הוא התכוון לנורות דמויי קסנון שהם לא חוקיות.
|
פנסי ערפל חוקיים לחלוטין.
מה שלא חוקי הוא לנסוע כשהם דולקים כאשר אין ערפל. |
צטט:
|
לא מדויק
בוא נבהיר משהו מראש...
אין דבר כזה פנסי "ערפל". לכל היותר פנסי דרך. בתנאי ראות קשים, מה שנקרא בלילות הזויים "ערפילי כביש" אין להם אפקט מי יודע מה יעיל. בתנאי גשם קשים , שם יש להם יתרון. האיסור הוא [כפי שטען שם המוכר] התקנה של פנסי דרך שאינם פרי מפעל החברה. ומן הסתם שימוש בהם בכלל אינו בא-בחשבון. לפני 10 שנים בערך הייתה מגפה כזו של "עיני מקק" , בעיקר ראו את זה על הונדה סיוויק או איביזה "כרונו" מה שנקרא, ומהר מאוד המשטרה תפסה על זה טרמפ והטיחה קנסות בלי סוף , עד שהעניין נרגע. |
אז מה נסגר?!?!
חוקי או לא חוקי??? לקנות או לא לקנות??? מה לעשות? |
ניר- למיטב ידיעתי התקנת פנסי ערפל אוניברסליים ומקוריים- חוקי לחלוטין.
האיסור הוא לא להדליק אותם כשהראות טובה. מותר להדליק אותם אך ורק בתנאי ערפל כבד, גשם כבד ואובך כבד, או בכל מצב שהראות לקוייה. |
בעבר יצא לי להיתקל בסוגיה הזו. בעיקרון אסור להתקין פנסי ערפל שלא באו מהחברה - משמע רק פנסים מקוריים מורשים להתקנה. כיוון שמי שיתקין לך את הפנסים יכול להיות שיעשה את זה קצת עקום, ואז תסנוור את כולם. מה גם שכל פנס מתאים לרב מסויים ואם תתקין פנס לא מתאים בגודל לא נכון- גם תסנוור אחרים.
|
אני לא מבין מה הקשר. גם פנסי ערפל מקוריים מסנוורים, ובדיוק בגלל זה אסור להדליקם אלא בגשם כבד/ שלג או ערפל בלבד.
|
פנסי ערפל שלא אורגינלים לא חוקיים לא ניתן להשתמש בהם ובזמן הטסט יש לפרק אותם אחרת הרכב לא עובר טסט.!!!!!!!!!!!!!
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 18:49. |