מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פיאט כללי (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=10)
-   -   פונטו ספייס 2001 אוט' - רק רציף? (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=3233)

IGAL 04-02-08 09:42

פונטו ספייס 2001 אוט' - רק רציף?

שלום

עד כמה שידוע לי הפונטו ספייס הגיעה רק עם תיבה ידנית ורציפה, רציתי לוודא את זה כיוון שחבר (בעל ELX רציפה) אמר שלדעתו היה גם גיר אוטומטי נוסף.
האם הגיר הרציף הוא האוטומט היחיד שהגיע ארצה?

במחירון של לוי יצחק מתייחסים לפונטו 2001 ידנית ולתוספת של 1,900 ש"ח עבור האוטומטית, האם הכוונה לגיר הרציף עליו אתם מדברים כל כך הרבה?

תודה.

KoF-sHeLeG 04-02-08 11:25

בשנת 2001 זה רק רציף.
בשנים יותר מאוחרת (החל מ-2005 אם אני לא טועה) הגיע גם גיר רובוטי.

Caveman 04-02-08 19:22

מעולם לא הותקן גיר אוטומטי בפונטו. (לא בארץ ולא בחו"ל)
לגבי מה הגיע לארץ:
ELX הגיעו עם גירים רציפים בכל השנתונים, בנוסף לידני.
SX הגיעו עם גיר רובוטי בדגמי Mk2b, בנוסף לגיר הידני שהגיע עוד בדגמי Mk2
S הגיעו עם גיר ידני תמיד.

כל זה רשום בדביק בטכני, חבל שלא טרחת לקרוא.

IGAL 04-02-08 20:57

לא רק שטרחתי לקרוא, הדביק שלך נמצא אצלי בפייבוריטס, במשרד ובבית! :D

בכל מקרה, הסיבה ששאלתי היא כי ראיתי למכירה רכב עם תיבה רציפה עליו ביקשו כ4,000 ש"ח יותר מהמחירון. במחירון ראיתי דגם ידני + תוספת של 1,900 ש"ח עבור דגם אוטומטי - רציתי לוודא שלא פספסתי משהו!

תודה.

Caveman 04-02-08 21:03

וואו, אני מסמיק :)

student 04-02-08 21:09

צטט:

במקור פורסם על ידי Caveman (הודעה 21330)
מעולם לא הותקן גיר אוטומטי בפונטו. (לא בארץ ולא בחו"ל)

אתה טועה בגדול !

:idea: גם גיר רציף וגם גיר רובוטי, הינם גירים אוטומטיים לכל דבר. :idea:

זה שלגיר רציף אין 3/4/5 הילוכים אלא יש לו "אין-סוף" הילוכים רציפים וזה שגיר רובוטי הוא למעשה גיר ידני עם קלאץ' אוטומטי, לא משנה את העובדה המהותית ששניהם הינם גירים אוטומטיים.

הביטוי "גיר אוטומטי" מתאר אופן פעולה אבל לא בהכרח אמור להעיד על ההתנהגות או על האופי של הגיר.

זה שבישראל "גיר אוטומטי" שווה אך ורק גיר "קלאסי" עם 3/4/5/6 הילוכים, "גיר רציף" הינו גיר שמתקלקל מהר או "גיר רובוטי" הוא איום ונורא ומקבלים מחלת ים בכל העברת הילוך (אלא כמובן אם לרכב יש סמל "טויוטה" מקדימה....), זו בעיה וקיבעון שקיימים רק בארצנו המוזרה !

KoF-sHeLeG 04-02-08 22:12

במחירון, התוספת ל"אוטומטי" הכוונה לגיר הרציף.

Caveman 04-02-08 22:47

צטט:

במקור פורסם על ידי student (הודעה 21359)
אתה טועה בגדול !

:idea: גם גיר רציף וגם גיר רובוטי, הינם גירים אוטומטיים לכל דבר. :idea:

זה שלגיר רציף אין 3/4/5 הילוכים אלא יש לו "אין-סוף" הילוכים רציפים וזה שגיר רובוטי הוא למעשה גיר ידני עם קלאץ' אוטומטי, לא משנה את העובדה המהותית ששניהם הינם גירים אוטומטיים.

הביטוי "גיר אוטומטי" מתאר אופן פעולה אבל לא בהכרח אמור להעיד על ההתנהגות או על האופי של הגיר.

זה שבישראל "גיר אוטומטי" שווה אך ורק גיר "קלאסי" עם 3/4/5/6 הילוכים, "גיר רציף" הינו גיר שמתקלקל מהר או "גיר רובוטי" הוא איום ונורא ומקבלים מחלת ים בכל העברת הילוך (אלא כמובן אם לרכב יש סמל "טויוטה" מקדימה....), זו בעיה וקיבעון שקיימים רק בארצנו המוזרה !

זו הייתה הכוונה שלי :)
הייתי צריך לרשום אוטומטי קונבנציאונאלי, אולי זה היה מובן יותר. צודק.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 14:28.