![]() |
שאלה לגבי שמן מנוע לHGT
שלום לכולם.
בירשותי פונטו HGT שנקנת לא מזמן(3 חודשיים), אני לא יודע באיזה שמן השתמש בעל הרכב הקודם אך אני רכשתי לרכב שמן מנוע מסוג agip חצי סינטטי, רציתי לקנות סינטטי מלא אך אני לא בטוח אם זה יזיק למנוע מפני שאני לא יודע איך יגיב המנוע לשמן סינטטי מלא שלא יגרום לו לנזילות. השאלה שלי האם אני סתם פוחד משמועות ועדיף לעבור לסינטטי מלא או להישאר על חצי סינטטי וללכת על בטוח..? אגב הרכב שנת 2002. תודה רבה. |
לרכב שלך מומלץ שמן סינטטי מלא.
|
כמה ק"מ הרכב עבר? מה מצב ההזעות במנוע?
מומלץ להשתמש בשמן סינטטי מלא כדי להאריך את חיי הוריאטור. שמנים מומלצים: esso ו-mobil, שניהם בצמיגות 5w40. על המובייל יש מבצע כרגע באוטודיפו, 149 ש"ח ל-4 ליטר. |
צטט:
הזעות- תסביר [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR].. |
הזעה זהו המקרה שנראה שיש שמן על המנוע שנראה ויצא דרך אטמים למיניהם אבל עדיין לא בגדר נזילה. בעצם מעין שיכבה דקה של שמן על חלקו החיצוני של המנוע.
|
צטט:
עכשיו השאלה שלי האם לעבור לשמן סינטטי מלא משמן חצי יפגע במנוע בגלל הערבוב....? אגב רציתי לעשות לרכב ניקוי בית מצערת... למישהו יש מוסך להמליץ עליו באיזור ת"א...? תודה רבה |
לדעתי, כדאי להחליף בהקדם לשמן 5W40 סינטטי מלא וזאת בכדי לשמור על חיי הוריאטור ברכב.
מוסכים מומלצים לרכבך: 1. מוסך מרכזי - רמת החייל, קרוב לאזור שלך. 2. מוסך שמשון - יהוד. קצת רחוק יותר אבל מוסך מומלץ בחום. האם יש סיבה ספציפית בגינה אתה מעוניין לבצע ניקוי בית מצערת? |
צטט:
נ.ב הרכב כולו תקין עבר בדיקה יסודית לפני שבוע |
גש לאחד המוסכים הנ"ל ובצע החלפת שמנים, על הדרך תאר להם את הבעיה ותן להם לבדוק.
ייתכן מאוד והבעיה נובעת ממקום אחר כגון כבלי הצתה, דלק ברמה ירודה ועוד. בהצלחה. |
צטט:
למה שאלתי לגבי הזעות? בגלל ששמן סינטטי מלא בצמיגות 5W40 הרבה יותר "נוזלי", הרבה פחות מתנגד לזרימה לכן יכולים להתפתח נזילות במקומות בהם האטמים כבר "עייפים" קצת. * שרוקנתי שמת סינטטי שהיה לי באוטו (mobil s 5w40) ממש התפלאתי, הוא נוזל ממש כמו מים, לכן יש חשש מנזילות והזעות. בהצלחה. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 17:57. |