מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   אונו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=16)
-   -   האם ניתן לנסוע ברכב שבו נוזל הקירור קפוא (טמפ' מתחת לאפס- כפור) (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=3006)

stio 31-12-07 17:12

האם ניתן לנסוע ברכב שבו נוזל הקירור קפוא (טמפ' מתחת לאפס- כפור)

שלום רב

לפי כל הסימנים החל מיום ראשון הבא צפויה הטמפ' בעמק יזרעאל ובאיזורי הצפון העליונים לרדת מתחת לאפס, שזה אומר שנוזל הקירור יהיה במצב של קיפאון ואולי גם שמן המנוע (?).

האם ניתן לנסוע ברכב שבו נוזל הקירור קפוא או להשבית את הרכב? אני זוכר שלכול המכוניות הפרטיות והמשאיות בצבא היו מחליפים את נוזל הקירור לנוזל מיוחד שלא קופא בטמפ' נמוכות, אני לא עשיתי את זה ברכב שלי כי נדיר שיש פה מצב של כפור.

הנוזל קירור זה מים ירוקים ולא פראפלו.

תודה מראש.

ארילו 31-12-07 18:41

לכל נוזל קירור יש טמפרטורה אחרת בה הוא קופא. עם פראפלו לא היה לך מה לדאוג בכלל, עם מים ירוקים - אלוהים יודע, אבל אני מניח שגם לא תהיה לך בעיה.

לגבי השמן - אל תדאג, הוא לא יקפא.

אולי זאת ההזדמנות להחליף נוזל קירור?

Tzvika 16V 31-12-07 23:02

נוזל קירור אמור לקפוא בטמפ' יותר נמוכה ולרתוח גם בטמפ' יותר גבוה. אם יש לך נוזל קירור ולא מי ברז לא חושב שיש לך מה לדאוג. אני ממליץ ומיישם אצלי כשקר תן לרכב איזה דקה שתיים לעבוד בניוטרל כשאתה מניע אותו לפני התחלת נסיעה.

raanan_t 01-01-08 00:53

אני שואל כך:

נניח ויש מים במערכת והם קופאים (מצב היפותטי)

בעת ההנעה, מה יקרה למשאבת המים המונעת ברצועה? זו תתחיל לנסות להסתובב אך תתקל בהתנגדות של הקרח במערכת, מה שיוביל לאחד מכמה דברים: שבר במשאבה, הרצועה תקרע או תקפוץ שיניים (עד שתקרע) או שאני סתם מעלה השערות לא מבוססות?

זאב 25-01-08 22:47

צטט:

במקור פורסם על ידי raanan_t (הודעה 19849)
אני שואל כך:

נניח ויש מים במערכת והם קופאים (מצב היפותטי)

בעת ההנעה, מה יקרה למשאבת המים המונעת ברצועה? זו תתחיל לנסות להסתובב אך תתקל בהתנגדות של הקרח במערכת, מה שיוביל לאחד מכמה דברים: שבר במשאבה, הרצועה תקרע או תקפוץ שיניים (עד שתקרע) או שאני סתם מעלה השערות לא מבוססות?

אם לא תשתמש בבפפרלו או מים ירוקים אזי המים יכולים לקפוא במנוע בקירןר הבוכנות לקפוא ולהתפשט ולפוצץ את המנוע

ALiK 26-01-08 03:28

לפי מה שאני יודע המים לא קופאים בטמפ של 0 מעלות...
(בתור אחד בחי ברוסיה בזמנו,בעיר עם שלג ועם טמפ' הרבה מתחת לאפס)

Eddie 26-01-08 12:11

צטט:

במקור פורסם על ידי זאב (הודעה 20690)
אם לא תשתמש בבפפרלו או מים ירוקים אזי המים יכולים לקפוא במנוע בקירןר הבוכנות לקפוא ולהתפשט ולפוצץ את המנוע

שום דבר לא יתפוצץ, בשביל זה נועדו פקקי מים, שאתם מחליפים מדי פעם.

/F/I/A/T/ 31-01-08 15:09

אז ככה: בהנחה ששמת מים ירוקים, כלומר שמת נוזל אנטי פריז כשמו כן הוא. זהו נוזל אשר נקודת הקפאון שלו נמוכה, ולכן הוא הומצא, כדי שהנוזל לא יקפא.
במקרה שיש לך מים במערכת, אזי הם יקפאו, ייתרחבו, וסביר להניח שצינורות יתפוצצו + רדיאטור מפוצץ. בנוגע לבוכנות אני לא בטוח.

ברוסיה מה שהיו עושים (לפני שהומצא האנטיפריז) היו מרוקנים את כל המים בלילה, ובבוקר הייתה מסכת הפשרת המכונית ומילוי מים. כיום זה לא רלוונטי כיוון שיש נוזל אנטיפריז שתוכנן לקפוא בטמפ' נמוכות. לכן סע לשלום, ואל תדאג.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 22:56.