![]() |
בעיות חשמליות בדיינאמיק
ערב טוב
לפני רבע שעה נסעתי בחיפה ובאחת הכיכרות החלה לצפצף התראה + בלוח מכוונים נידלקה לי מנורה אדומה בצורת "הגה" + במחשב דרך יצאה לי התראה : steering fail התוצאה המיידית : ההגה החשמלי הפסיק לעבוד וההיגוי היה קשה במיוחד:-x (בספר רכב כתוב שזו תקלה במערכת ההגה החשמלי..דה...) כיבוי המנוע והתנעה מחדש פתר זמנית את "האירוע" זאת, בנוסף לכך שבאחד הבקרים בשבוע שעבר מערכת ה abs החליטה לפעול בלי שום סיבה הגיונית הניראית לעין בעצירה מנסיעה איטית במיוחד וכביש יבש לדעתכם יש קשר בן המקרים? האינטואיציה שלי אומרת בעיות חשמל.. יש מצב שזה קשור למצבר (המקורי) בן השלוש וחצי שלי (שנורית הבקרה שלו עדיין ירוקה מלאה דבר המצביעה על תקינותו של המצבר) ? אשמח לשמוע דעתכם המקצועית במהרה ;) |
שלום לך,
לגבי בעית ה- Abs: ייתכן שבלמת בלימה חזקה? מערכת ה- Abs אמורה לעבוד גם אם הכביש יבש בבלימת חירום. בעית הגה חשמלי בפונטו ספייס נפוצה ומוכרת, יש הוראות כיצד להשמש בו כדי לשמור על חייו, אך לי דווקא נראה שיש קשר בין 2 המקרים והייתי ממליץ לך להיכנס לאחד משני המוסכים המורשים בחיפה כדי שיחברו את הרכב למחשב אבחון וכך יוכלו לאבחן את התקלה (במידה וקוד תקלה נרשם במחשב הרכב). |
תבדוק אם יש קורוזיה על המצבר, ואת המצב שלו אצל חשמלאי רכב.
ברמה העקרונית לא אמור להיות קשר בין המקרים - אבל לך תדע. אחרי שיבדקו לך אותו (תחת עומס ואת הטעינה) ויהיו לך תוצאות נחשוב איך להתקדם הלאה. |
כדאי גם לבדוק שחיבורי המצבר יושבים טוב וסגורים חזק על הדקי המצבר.
בכל מקרה כדאי לפרק אותם ולנקות אותם עם נייר לטש הכי עדין או בד שמיר ועם מים חמים כדי לסלק קורוזיה ולבסוף לשים קצת ספריי מגן להדקי מצבר. אם אתה לא יודע לעשות את זה לבד - אל תתעסק עם זה!!!. כמעט כל חשמלאי רכב יעשה את זה בעלות מינימלית. |
"בעית הגה חשמלי בפונטו ספייס נפוצה ומוכרת, יש הוראות כיצד להשמש בו כדי לשמור על חייו"
כדאי |
צטט:
|
אין קורוזיה..הכל מדוגם ונקי
אני חושב שזה המצבר הזה..אני חושד בו..אולי הגיע הזמן להחליפו (בדיוק בחודש נובמבר שמחירי המצברים עולים בעוד 15% ) |
עידכון קטן :
קפצתי לבירור ב פ.י.א צפון (מורשה פיאט) הם לא יודעים להגיד לי כלום ללא הכנסת הרכב לבדיקה וחיבור למחשב הבדיקה בלבד עולה 250 ש"ח לפני מע"מ וטוענים שאם מדובר בהחלפת אחד משלושת חלקי המערכת ההגוי החשמלית מדובר בלמעלה מ1000 ש"ח (חלק אחד כ 1000 ש"ח חלק אחר כ- 2000 ש"ח) מושהו רואה מוצא אחר? תודה מראש שחר |
איל נוימן יוכל לעזור, אך זה כרוך בנסיעה לא קצרה.
|
נסיעה לאן? אני מדי פעם במרכז..
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 02:43. |