![]() |
בעית חשמל באונו: נעילה מרכזית משתגעת
שלום לכולם..
ישנה תקלת חשמל שהתחילה אתמול: ברכב מותקנת נעילה מרכזית מקורית של פיאט, כמו כן החלונות חשמל. בארץ הרכיבו רק את המרימי חלונות קדמיים ואת האזעקת נפח. כשאני בא לפתוח את הרכב ולוחץ על השלט נשמעים 3 ציפצופים (תקין), הכפתורים עולים ויורדים שוב חזרה ואז אני צריך לפתוח עם המפתח, כאילו משהו מפריע לכפתורים. אותו דבר כשאני נועל. מה הבעיה והאם אני יכול לתקן לבד? אם לא, איפה יש באיזור יקנעם/ חיפה מוסך חשמלאות אמין? (חוץ ממצת אור). האם מוסך "הכוכב" בצ'ק פוסט שהוא מורשה פיאט מטפל בבעיות חשמל? תודה מראש.. |
הדבר קורה לי גם בפורד כאשר אחת הדלתות לא סגורה טוב , אני מניח שבעיה באחת הדלתות או המנגנונים של הנעילה גורמים לשאר גם לא להינעל , אפשר לבודד דלת אחרי דלת אבל זה קצת עבודה .
|
ממליץ לך על מוסך אמינות בניהול פיני
אמין ומקצועי נמצא באזור התעשייה מול קניון לב המפרץ ניתן להכנס מכיוון כביש יגור ולרדת ימינה בגשר לפני צומת לב המפרץ [/b] |
נעילת דלתות
אם בדלת נהג אתה מצליח לנעול ולפתוח ע"י המפתח אז נסה כעת לבצע זאת מדלת הקדמית ימנית.
אם התקלה קיימת כעת, אז הסתכל על כפתור נעילת דלת הנהג אם הוא פעל (עלה או ירד לפי מה שהפעלת) ואם הוא לא זז אז הנועל החשמלי שבדלת הנהג לא מופעל ע"י הפיקוד החשמל ולכן הוא משדר נתון הפוך על מיקומו ומשבש המע'. יתכן שרק חוט מנותק אל מנוע השמאלי בדלת או שהוא עצמו פגום. למיטב ידיעתי במוסך הכוכב מתקנים תקלות כאלו ובקש שם את חיים או יעקוב. דרך אגב, לא קיים יותר "מצת אור" בחיפה ודני פרש מהמקצוע (חבל). אפשרות נוספת ראה כאן ובקש את אלי והוא מגיע אליך לבצוע המלאכה www.musach.co.il/details.asp?id=547 בהצלחה ובברכה - רפי לין :) |
בפעם האחרונה שהייתי שם (שבוע לפני שסגרו) הייתי מאוד מאוכזב מהשירות של מצת אור, בלשון המעטה.
בכל אופן, דלת קדמית ימנית לא מגיבה בכלל למפתח משום שלפני כמה שנים (אצל הבעלים הקודמים) ניסו לפרוץ את האוטו ושברו את כל המנעול. הכפתור של הדלת עולה ויורד והדלת ננעלת, פשוט אי אפשר לסובב את המפתח. |
לרפי- עדכון חשוב:
היום נסעתי נסיעה מאוד ארוכה עם הרכב, ובין היתר התעמקתי בעיניין התקלה. בודדתי את הבעיה: כשאני פותח את הנעילה המרכזית ברכב, נשמעים 3 ציפצופים מהאזעקה. (כלומר האזעקה הופסקה- תקין). אף כפתור לא עולה ואין שום תגובה מהנעילה המרכזית. כשאני פותח את הרכב מדלת הנהג ע"י המפתח, רק הכפתור של דלת הנהג עולה. כשאני כבר בתוך הרכב ולוחץ על הכפתור של דלת הנהג כלפי מטה, רק אותו כפתור יורד במקום שכל הדלתות ייסגרו. התחלתי בנסיעה ובאמצע הנסיעה לחצתי שוב על הפתור הנהג ופתאום הכל עובד! כל הדלתות נסגרות. בסוף הנסיעה, כשנעלתי את הרכב הוא ננעל כנדרש ואח"כ פתחתי אותו וזה עובד. אחרי שעה שוב אותה תקלה. מה לדעתך הבעיה? תודה מראש! גיא. |
נעילת הדלתות
כנראה שמנוע הנעילה החשמלית בדלת הנהג פגום או חוט אליו או ממנו קרוע חלקית בדלת.
אם הייתי רואה בעין את התקלה אז הייתי מאבחן מהר. בהפעלה ע"י השלט ראה אם כפתור אחת הדלתות הקדמיות לא זז בכלל ואז מאותה הדלת המנוע הפגום שמשבש את הפעולה. מנועים אלו הנם סטנרטיים וזולים. בברכה - רפי לין :) |
לא שמתי לב לכפתורים אחרים, אבל זה של הנהג לא זז בכלל בעת התרחשות התקלה.
בכל מקרה תודה, כנראה שאני ייסע בסוף שבוע הבא למוסך "הכוכב" המורשה לתיקון. |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 20:13. |