מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   מנוע פונטו ספייס אוט׳ 16 שסט (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=18742)

avil84 06-05-15 01:56

מנוע פונטו ספייס אוט׳ 16 שסט

אז ככה האוטו נכבה לי מטר לפני שהגעתי הביתה כשהגעתי שוב יצא מלא עשן לבן וכיביתי ישר את האוטו .
פתחתי מכסה של השמן וראיתי בוצה חום עם לבן. הבנתי שיש בעיה בראש והמעברים נפרצו.
הכנסתי את האוטו למוסך ואמרתי לו את הבעיה וקבענו על מחיר לראש מנוע .
עכשמו פורק הראש ושופץ ואז נאמר לי שצריך לעשות גם רינגים ולאגרים עכשיו אינני סומך כל כך על אבחנתו של בעל המקצוע הזה... שאחרי שהוא שיפץ את הראש הוא החליט שגם הרינגים הלכו דבר שלא נאמר לי מההתחלה. ( לא הייתי מתעסק בכלל במנוע הזה אם הייתי יודע כמה שיפוץ הוא צריך)
עכשיו לשאלתי איך אני יכול לאמת את דבריו ולדעת אם זה יותר מראש או שהוא מנסה להוציא עוד כמה ג׳ובות..??
בינתיים הוחלט לא להמשיך טיפול והאוטו עומד אצלו עד להחלטה שלי למה לעשות .. הוא נתן לי אפשרות להביא מנוע אחר והוא ירכיב לי אותו והוא לא יגבה על הראש מה אתם הייתם עושים?

davidmzr 06-05-15 09:25

לא נראה לי שגם הרינגים הלכו.
כאשר הולך רינג, המנוע לא יעביר מים לשמן, אלא יעשן באגזוז.
נראה שיש סדק בראש, שהרי כתבת "פתחתי מכסה של השמן וראיתי בוצה חום עם לבן".האם הראש עבר בדיקת לחץ ושיפוץ אצל חרט ?.
דוד.

avil84 06-05-15 12:15

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 134260)
לא נראה לי שגם הרינגים הלכו.
כאשר הולך רינג, המנוע לא יעביר מים לשמן, אלא יעשן באגזוז.
נראה שיש סדק בראש, שהרי כתבת "פתחתי מכסה של השמן וראיתי בוצה חום עם לבן".האם הראש עבר בדיקת לחץ ושיפוץ אצל חרט ?.
דוד.

אני עוד לא ראיתי את הראש אך נאמר לי שהוא עבר שיפוץ אבל הוא לא רוצה להרכיב אותו כי לדעתו צריך לשפץ גם את הרינגים והלאגרים . מה שנראה לי מוזר זה שפעם הוא אמר פיסטונים אחרי זה רינגים מה לעשות איך אני יכול לאבחן את זה או איזה בדיקה צריך לעשות כדי לדעת את מצבו של החלק התחתון של המנוע ( בלוק)

מאור30 06-05-15 13:40

נסה להזיז את הבוכנות בתוך הצילינדרים מצד לצד תראה אם קיים שם חופש גדול של הבוכנה ואם היא ממש רוקדת. אם כן אז טבעות הבוכנה נחוצות החלפה.לגבי הלאגרים זה הכסף הקטן בכל הסיפור ןמחליפים אותם על הדרך.

avil84 06-05-15 14:48

3 צירוף קובץ(ים)
ניסיתי לשחק עם כל הבוכנות אין חופש . עכשיו הוא אמר לי שהוא הביא את החרט והוא אמר לו שהבוכנה הרביעית תפוסה בגלל שהאוטו התחמם יותר מידי .הוא גם אמר שהוא חיבר מכשיר מיוחד כדי לעלות על הבעיה. צילמתי תמונות אולי אתם תבינו מזה משהו של הבלוק מלמעלה

מאור30 06-05-15 15:21

אם היא תפוסה שיראה לך בסיבוב ידני של גל הארכובה.

avil84 06-05-15 15:33

מה אני אמור לראות? שהשלוש בוכנות האחרות עולות ויורדות ואחת תקועה? האם גלגל הארכובה יסתובב אם בוכנה אחת תפוסה?

מאור30 06-05-15 15:41

אם היא תפוסה שום בוכנה לא תזוז..כל הבוכנות על אותו גל ארכובה. מה שכן אצה יכול לראות אם הצילינדר הזה שרוט וחרוץ ביחס לשאר.

avil84 06-05-15 15:47

לא ראיתי הבדלים כל כך בין הבוכנות כולן נראות אותו הדבר לגבי סיבוב גל הארכובה כמה כח צריך להפעיל כדי לסובב אותו? האם הוא אמור לעלות ולרדת בחופשיות לאחר שהשמן התערבב במים ועכשיו יש שם כמו חלודה כזו

avil84 06-05-15 15:57

1 צירוף קובץ(ים)
עוד תמונה שאולי תעזור יותר לראות את כל הבלוק..

ואם האוטו הניע אבל יצא מלא עשן לבן .. אז איך אוטו יניע אם בוכנה תפוסה יכול להיות מצב כזה?

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 16:48.