![]() |
התחממות מנוע
הגיעה התקופה החמה ואיתה בעיות התחממות המנוע...
המליצו לי לנתק את הטרמוסטט כדי שיאפשר מעבר מים גדול יותר למערכת אבל שצריך להחזיר אותו בתקופה הקרה אשמח לדעתכם וכמו כן לדעת אילו עוד אופציות יש |
התחממות מנוע
אסור ולא טוב למנוע לפעול ללא טרמוסטט והתרחק ממי שנתן לך עצה זאת.
צריך לבדוק את פעולת מאורר הרדיאטור, נקיון הרדיאטור והרשת שלו ונקיון מעבה המזגן, שלפני הרדיאטור. אין סיבה שהמנוע יתחמם באם מע' הקרור וחלקיה תקינים ופועלים כשורה. אם יש בכל זאת תקלת התחממות המנוע, אז צריך לבדוק זאת מקצועית ולתקן כראוי. בברכה - רפי לין |
צריל צחילה לבדוק שלא חסר נוזל קירור ולבצע ניקוז
אחרי זה לבדוק אם המאורר עובד בשתי המהירויות וגם ששתי הצינורות של הרדיאטור חמים במידה שווה אם כל זה תקין והרכב עדין מיתחמם צריך לבדוק את המשאבה ואם יש אוויר במערכת המים |
המנוע לא מתחמם תמיד.. רק בתקופות החמות
|
האשם הוא אחד ממכלולי מערכת הקרור כפי שיאיר פירט ולא מזג האוויר,
אם הנך מתכוון להחזיק ברכב עוד תקופה, עדיף לטפל בבעיה אחת ולתמיד מאשר לאכול סרטים כל קיץ. |
חום המנוע בקיץ
להיכן מגיע מחוג שעון חום המנוע בקיץ?.
בברכה - רפי לין |
ברגע שמד החום מגיע ל3/4 אני עוצר בצד עד שיתקרר ככה שלא יצא לי לראות "עד לאן הוא מגיע"
|
תוקן
הייתי במוסך בגלל בעיה אחרת (בנושא אחר) ושאלתי את המוסכניק לגבי התחממות המנוע
הוא אמר לי שמאחר שיש לי ברדיאטור צינורות עגולים ולא "שטוחים" כמו ברכב רגיל הסיכוי לסתימה נמוך מאוד.. ונתן הערכה שהטרמוסטט מזייף ונתן הערכת מחיר של 90 ש"ח להחליפו בסופו של דבר הוא לא חייב אותי על הטרמוסטט מאחר שלא היה יכול לעשות איתי נסיעה לוודא שהבעיה תוקנה.. (מחמת עומס במוסך) מה שכן - הוא צדק, טרם נסעתי נסיעה ארוכה אולם בתוך העיר חום המנוע אינו מגיע לחצי - מה שהיה קורה עם הטרמוסטט הקודם |
אני יתעלק על השרשור,
האם יכול להיות שמנוע מתחמם והשעון חום לא עובר את החצי? האם זו בעיה בטרמוסטט? |
בפיאט הכול יכול להיות. :)
לא בהכרח הבעיה הטרמוסטט. דוד. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 12:36. |