מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   רעידות לקראת עצירה, התנעה והמלצה על מוסך - פונטו ELX 2001 (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=18644)

lirann 20-03-15 22:05

רעידות לקראת עצירה, התנעה והמלצה על מוסך - פונטו ELX 2001

היי,
יש לי פונטו ELX 2001 אוטומטית עם 124 אלף ק"מ, אצלי 7 חודשים, בסה"כ היא במצב מעולה בלי עין הרע לא עושה לי צרות ולא כלום.
הבעיות שלה (מאז שקניתי את הרכב) שיש רעידות מעצבנות כאלה בעמידה - לא תמיד ופחות נוראיות, לקראת עצירה ממש במהירות 0-2 קמ"ש קורה הרבה בעיקר לקראת עצירה שאחרי מהירות גבוהה, במצב כזה גם נשמע שהרכב משתתק לרגע אם זאת בלימה די חזקה, ולפעמים בתחילת נסיעה גם במהירות מאוד נמוכה שקרובה ל0.
ניקיתי בית מצערת (עם פירוק), החלפתי תושבת מנוע ימינית (פתר לי המון רעידות שהיו קודם בכל מצב).
דבר שני, קורה (לא תמיד) שבהעברת הילוכים כשהרכב עוד קר הגיר כאילו נותן מכה וזורק את הרכב קדימה.
בנוסף כשהרכב יורד לדעתי להילוך שני או שזה שלישי אני לא סגור על זה, בסביבות ה2000 סל"ד יש מן גמגום כזה כאילו הרכב הולך אחורה קדימה. משהו קטן ולא כל כך מורגש אלא אם כן מתייחסים לזה במיוחד.

- כל אלה הבנתי שיכולים לקרות עקב תושבת גיר, מה דעתכם? אפשרי להעריך את המצב שלה במוסך?

לא מזמן חבר החליף לי את השמן גיר בשני פעימות (כל פעם 2 ליטר) עם רווח של שבועיים, השמן גיר שהיה לי הוא מקורי ובגלל ששמן מקורי שמצאתי עלה המון כסף העדפתי ללכת על חלופי שהציעו לי - castrol dex 3. ההחלפה שיפרה מעט את המצב אני חושב אבל בערך אותו דבר. החלפתי כי לא הייתי סגור על מתי פעם אחרונה החליפו.

דבר אחרון, ההתנעה כשהמנוע קר קצת ארוכה בערך 2-3 שניות, במצב חם בדרך כלל מתניע בנגיע. נורמלי? מה שיותר מטריד אותי שלפעמים כשאני בא להתניע יש את הרעש של ההתנעה ממש לרגע, פתאום משתתק ואז הרעש התנעה חוזר והרכב מניע. למה זה קורה?

כל הדברים האלה היו מההתחלה ולא החמירו או משהו, אבל הם הורסים את חווית הנהיגה ומבאסים.

אשמח גם להמלצה על מוסך טוב שגם מבין ברכב באשדוד או האיזור.
תודה לעוזרים!

רפי לין 21-03-15 02:49

מוסך באשדוד

בטוח שמכיר היטב את מכוניות פיאט זה המוסך מורשה היבואן שבאשדוד:
http://www.musach.co.il/details.asp?id=68
בברכה - רפי לין

lirann 21-03-15 03:58

תודה, אם יש המלצה לאחד לא מורשה גם אשמח לקבל.

student 21-03-15 09:31

צטט:

במקור פורסם על ידי lirann (הודעה 133830)
דבר שני, קורה (לא תמיד) שבהעברת הילוכים כשהרכב עוד קר הגיר כאילו נותן מכה וזורק את הרכב קדימה.
בנוסף כשהרכב יורד לדעתי להילוך שני או שזה שלישי אני לא סגור על זה, בסביבות ה2000 סל"ד יש מן גמגום כזה כאילו הרכב הולך אחורה קדימה. משהו קטן ולא כל כך מורגש אלא אם כן מתייחסים לזה במיוחד.

...
לא מזמן חבר החליף לי את השמן גיר בשני פעימות (כל פעם 2 ליטר) עם רווח של שבועיים, השמן גיר שהיה לי הוא מקורי ובגלל ששמן מקורי שמצאתי עלה המון כסף העדפתי ללכת על חלופי שהציעו לי - castrol dex 3. ההחלפה שיפרה מעט את המצב אני חושב אבל בערך אותו דבר. החלפתי כי לא הייתי סגור על מתי פעם אחרונה החליפו.

בפונטו 2001 שלך הגיר האוטומטי הוא גיר מסוג רציף או CVT באנגלית

אם יש דבר אחד שידוע בוודאות כהורס גירים מסוג זה הוא לשים שמן גיר שמתאים לגירים אוטומטיים רגילים ולא לרציפים.

התקווה היחידה שלך להציל הגיר מקריסה היא לחזור לשמן המקורי ולבדוק אם יש דרך להחליף את כל השמן בגיר כולל בממיר מומנט מה שלא יוצא בהחלפה רגילה.
מקווה שלא תגלה שהזול יצא יקר מאוד.

yuri100 21-03-15 12:55

חבר תחליף כמה שיותר לשמן שמתאים לגיר רציף .

lirann 21-03-15 15:30

השמן הרציף עולה המון, 250 שקל לליטר או שתיים במקרה הטוב אני לא זוכר. לא הגיוני.. ועוד המוכר לא היה בטוח ב100% שזה מה שמתאים לי.
ביררתי ואמרו לי שזה התחליף שעכשיו הולך גם במוסכים והכל.
ובכל מקרה השמן הזה בשימוש רק חודש וחצי עד אז היה רק מקורי ברכב הזה, והבעיות שאני מתאר גם היו, אחרי ההחלפה דווקא זה נרגע יחסית ולפעמים נסיעות שלמות הכל חלק לגמרי.
למשל אתמול אחרי שפתחתי את האשכול היו לי כמה נסיעות, ניסיתי שוב לשים לב לגמגום, או איזה שהיא מכה שהגיר נותן (זה יחסית נדיר, וגם זה אולי קורה באשמתי כי אני לא נותן לו להכנס כמו שצריך ומתחיל לנסוע מהר מדי) ולדברים האלה וזה לא קרה בכלל, הדבר שקורה הכי הרבה ומציק לי זה הרעידות שקרובות למהירות 0 שזה קורה כמעט תמיד ובעמידה גם יש קצת, גם בניוטרל.

עוד משהו - גם הבעיה עם ההתנעה היא לא משהו קבוע, בדר"כ אין בעיות ובמצב קר גם מתניע תוך שניה- שניה וחצי גג.

plats 21-03-15 21:08

לא 250 שקל לליטר ולא גרביים, סביב ה 70 שקל לליטר מקורי במורשה, 2.5 ליטר.
תחסוך 100 שקל ותגמור גיר ב6000 שקל שבכלל בארץ אפילו לא יודעים לתקן אותו

בהצלחה

lirann 23-03-15 19:16

בבקשה תעזבו את זה לרגע. אז אני לוקח את הסיכון זה לא קשור.
למישהו יש מושג בקשר לרעידות שזה כרגע מה שהכי מציק?

lirann 26-03-15 17:52

ביקרתי היום במורשה באשדוד, הוצאתי היסטורית טיפולים וראיתי שתושבת גיר הוחלפה לפני שנתיים וחצי.
שאלתי אותם לגבי הרעידות אמרו לי להכניס את הרכב לבדיקה בעלות של 250 שקל, בנתיים לא קבעתי תור.
שאלתי אותם גם לגבי השמן גיר אם אני ארצה להחליף למקורי ומה שהוא אמר לי שם שבעיקרון בכלל לא צריך להחליף, וכל שמן גיר אדום יהיה טוב וזה מה שהם יעשו גם הם לא משתמשים בtutela.

ד"א העניין עם המכות בגיר כבר לא קורה לי בכלל, כנראה שזה באמת כי הייתי מחליף הילוך ותוך כדי כבר מתחיל לנסוע וזאת הייתה הבעיה, עכשיו אני תמיד מחכה חצי שניה ואין אף פעם שום מכה ושום כלום הכל חלק.
העניין עם הגמגום ב2000 סל"ד הוא גם משהו של פעם ב..
הרעידות לקראת עצירה הם הדבר העיקרי.

עלה הכיוון של חוטי הצתה בקשר לחלק מהדברים מה דעתכם? אני לא יודע מתי פעם אחרונה החליפו אותם או כל כמה זמן צריך להחליף, רק הבנתי שזה יכול להשפיע ובמורשה החליפו לפני 10 שנים.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 21:46.