![]() |
שאלה - שיפוץ בנדיקס
הפונטו החליטה בוקר אחד (שישי) שהיא לא מעוניינת להניע
אחרי כמה שידולים שלא עבדו (חיבור למצבר אחר) הניעה בדירדור יום ראשון בבוקר נלקחה למוסך פורק הסטרטר חובר למצבר והפלא ופלא הוא תקין אחרי כמה בדיקות מצבר תקין (11.5 וולט תחת עומס) אלטרנטור תקין (טעינה 14 וולט) סוויץ תקין חיווט לסטארטר תקין פחמים בתוך הסטרטר במצב תקין לאחר שלא נמצא כלום הוחלט לנקות את הסטרטר ולשפץ את הבנדיקס (החלפת מגען) לאחר החלפת מגען (בחלק תקין מפירוקיה) הורכב הסטרטר אחר כבוד חזרה למקומו כל הטררם לקח שעתיים מרגע הכניסה למוסך עד היציאה ממנו ועכשיו לשאלה שבגללה רשמתי את כל זה האם המוסכניק החליף את המגען רק כדי לנפח את החשבון או שבאמת היה צריך להחליף? נ.ב מחיר מלא עבור הכל 150 ש"ח וניתנו עוד 20 ש"ח טיפ |
בנדיקס (שינן) מתנע (סטרטר)
איני יודע מה זה מגען (נא הסבר) ובכל מקרה עלות של 150 ש"ח זה זול אפילו אם זה רק לביצוע העבודה ללא כל חלפים שהם.
כאן ניתן לראות את חלקי המתנע (סטרטר) ואולי תזהה מה זה מגען: www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=592 בברכה - רפי לין |
1 צירוף קובץ(ים)
הסטרטר אצלי נראה קצת שונה..
בכל מקרה הסולנואיד (מס' 6 בתמונה העליונה) נפתח והוחלף החלק עם הקפיץ והידית צירפתי את התמונה שבה רואים את החלק הנ"ל מבפנים נאמר לי שהשם הוא מגען.. אני לא מתלונן על המחיר.. אני רוצה לדעת האם החליפו לי חלק סתם |
היתה מוסיף עוד 200-300 שח ומחליף את כל הסטרטר במשופץ וחוסך כניסה נוספת למוסך
|
נראה שהגיעו ימיי המשיח. :)
לא הגיוני שפרוק, פתיחת הסטרטר והחלפת הסולנואיד והרכבה, תעלה רק 150 ש"ח. הכנתי לך חגורת בטחון, ולא חזרת. דוד. |
יאיר - תקן אותי אם טועה אבל אני לא רואה הבדל בין שיפוץ שלי מאשר לקנות אחר משופץ
דוד - 1. לא ימות המשיח הלכתי עם אבא למוסך שהוא מכיר בכפר ערבי (חווארה) ליד הבית של ההורים 2. אני מתנצל ביקשתי ממך את החגורה קצת לפני שטסתי לחו"ל (אנגליה) ולא מזמן חזרתי והחלטתי לחכות קצת עם החגורה עד שהבור הכספי שנכנסתי אליו יסגר קצת |
אתה צודק אך יש הבדל בין החלפת בנדיקס בלבד לבין שיפוץ ועם זה במוסך כל כך זו חבל עוד יותר שלא עשו שיפוץ מלא
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 21:13. |