מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   טיימינג (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=18425)

punto2004_actual_60 19-12-14 00:24

טיימינג

היי,
יש לי פונטו2004 , 165 אלף ק"מ ללא ידיעת ההיסטוריה שלה...

אני רוצה לדעת אם אני צריך לבצע טיימינג מבלי שיעבדו עלי במוסך ויגידו שכן...

האם אני יכול לפתוח ראש מנוע ולהחליט לבד אם צריך או לא?
האם אני יכול לצלם לכם ותגידו לי אם צריך?

נ.ב. אין לי ידע טכני במכונאות...

yair791 19-12-14 06:53

צטט:

במקור פורסם על ידי punto2004_actual_60 (הודעה 132798)
היי,
יש לי פונטו2004 , 165 אלף ק"מ ללא ידיעת ההיסטוריה שלה...

אני רוצה לדעת אם אני צריך לבצע טיימינג מבלי שיעבדו עלי במוסך ויגידו שכן...מכיוון שיש ברשותך רכב שאינך יודע את היסתורית הטיפולים שלו מומלץ מאוד שתעשה ישור קו שכולל החלפת שמנים פילטרים מצתים טיימינג ומשאבת מים

האם אני יכול לפתוח ראש מנוע ולהחליט לבד אם צריך או לא? בשביל להגיע לטיימינג לא פותחים ראש צריך לפרק את כיסוי הפלסטיק ולראות את מצב הרצוע אם היא יבשה וסדוקה או לא
האם אני יכול לצלם לכם ותגידו לי אם צריך?כמו שאמרת אין לך ידע במכונאות אז עדיף לך לא לגעת כדי שלא תעשה בטעות נזק למשהוא

נ.ב. אין לי ידע טכני במכונאות...

החלפת טיימינג בפיאט עם 8 שסתומים אינה מסובכת במיוחד אך דורשת ידע ונסיון על מנת להחזיר את הכל למקום כמו שצריך
החלפת טיימינג בפונטו 16 שסתומים (דגם ELX) מסובכת הרבה יותר כיוון שיש צורך להישתמש במכשיר שימנע מגלי הזיזים להיסתובב ויתן אינדיקציה למיקום גל הארכובה
אם אתה רוצה לעשות טיפול ולהיות בראש שקט פנה לdavidmzr מרחובות

punto2004_actual_60 19-12-14 12:57

תודה רבה!

מאור30 19-12-14 13:35

צטט:

במקור פורסם על ידי yair791 (הודעה 132799)
החלפת טיימינג בפיאט עם 8 שסתומים אינה מסובכת במיוחד אך דורשת ידע ונסיון על מנת להחזיר את הכל למקום כמו שצריך
החלפת טיימינג בפונטו 16 שסתומים (דגם ELX) מסובכת הרבה יותר כיוון שיש צורך להישתמש במכשיר שימנע מגלי הזיזים להיסתובב ויתן אינדיקציה למיקום גל הארכובה
אם אתה רוצה לעשות טיפול ולהיות בראש שקט פנה לdavidmzr מרחובות

לא חייב לנעול את גלי הזיזים באף רכב במידה ואתה מבצע סימונים מדוייקים שלהם כולל סימונים על הרצועה והקבלה שלהם מול הרצועה החדשה. כמובן שבהחזרה בגלל שגלי הזיזים זזו מעט מחזירים אותם ומקבעים בעזרת אדם נוסף ורק אז שמים את הרצועה החדשה.

davidmzr 19-12-14 18:05

צטט:

במקור פורסם על ידי מאור30 (הודעה 132801)
לא חייב לנעול את גלי הזיזים באף רכב במידה ואתה מבצע סימונים מדוייקים שלהם כולל סימונים על הרצועה והקבלה שלהם מול הרצועה החדשה. כמובן שבהחזרה בגלל שגלי הזיזים זזו מעט מחזירים אותם ומקבעים בעזרת אדם נוסף ורק אז שמים את הרצועה החדשה.

בפונטו ספייס ובפיאט מריאה חייבים לנעול את גלי הזיזים.
לצורך זה קיימים מכשירים יעודיים.
בפרט כאשר רצועה ניקרעת או מורידים ראש.
דוד.

מאור30 19-12-14 22:22

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 132804)
בפונטו ספייס ובפיאט מריאה חייבים לנעול את גלי הזיזים.
לצורך זה קיימים מכשירים יעודיים.
בפרט כאשר רצועה ניקרעת או מורידים ראש.
דוד.

ואם לא תנעל את גלי הזיזים דויד מה יקרה? הם יזוזו מעט בגלל קפיצי השסתומים שדוחפים את הפיקות על מנת שלא יהיה עליהם לחץ. בשביל מצב שכזה עושים סימונים מדוייקים גם על הגלגלות וגם על הרצועה ומזיזים אותם ידנית בדיוק לאיפה שהיו. ממש לא תורה מסיני, כך אני עושה בכל הרכבים שבהם עשיתי טיימינג אם זה מאזדה, רובר, פורד, צרפתיות למיניהם ופונטו ספייס 16 שסתומים. לכל מנוע בעל 2 גלי זיזים קיימת נעילה על מנת להקל על העבודה אך אם עובדים נכון ומדוייק אפשר בהחלט לבצע גם ללא נועלים.

AllCity 20-12-14 09:17

מאור30 +1 ;)

davidmzr 20-12-14 17:00

מאור, ואיך בדיוק תכוון כאשר הרצועה ניקרעה או קפצה שן ?
נניח לרגע שתקבל מנוע של ספייס 16 שסתומים, שהראש מפורק. הסביר בבקשה איך תרכיב את הטיימינג.
לא בכדי כתבתי גם פיאט מריאה. שם לא תעזור לך שום קומבינה.
דוד.

מאור30 20-12-14 19:02

דיברנו על החלפה כאשר קיימת רצועה דויד. וגם אם צריך להרכיב מחדש אחרי ראש מנוע או קפיצה של שן אתה מביא את גלי הזיזים ידנית למיקום המדוייק וגם את גל הארכובה ובעזרת אדם נוסף שמחזיק עם רינגים את גלי הזיזים שלא יזוזו אתה פשוט מרכיב את הרצועה החדשה. לא חסרים ברכב מכלולים שיש להם כלים יעודיים אבל גם יש פיתרונות חלופיים שעובדים יופי. הנעילות נועדו להקל אבל הם לא הדרך היחידה.

punto2004_actual_60 20-12-14 19:03

תודה רבה לכולם שוב..
לא התכוונתי להחליף לבד בטוח... התכוונתי רק לדעת אם אני יכול לזהות לבד ללא ידע אם אני צריך להחליף או לא..

אבל ויתרתי על זה.. מתי שאעבור ברחובות .. אני עובר שם לפעמים.. אדבר איתך דוד אם תהיה שם...
אגב כמה אתה מעריך שתעלה עלות עבודה של החלפת רצועה+משאבה (כולל החלפים)?

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 15:00.