![]() |
פונטו ספייס מתקררת
פונטו ספייס 01 , 8 שסתומים
אתמול בבוקר במהלך נסיעה בפקק שמתי לב שמחוג חום המנוע יורד לאט ומתייצב על שנתה אחת מתחת לחצי , אחר כדקה עלה לחצי ונשאר שם עד תום הנסיעה ( בערך חצי שעה ). חשבתי שאני הוזה או אולי לא ישנתי טוב בלילה :) אתמול בערב התופעה קרתה שוב בשתי סיטואציות שונות : נסיעה בכביש מהיר משהו כמו 3 דקות ואז מחוג החום יורד שוב שנתה או שתיים ,ואחר כך עולה שוב . בפקק תנועה אותה תופעה. תרמוסטט הוחלף לפני 30 אלף ק"מ , ייתכן שסיים את חייב ? יוניט חום מזייפת ? לא חסר מים ולא זוהתה נזילה מאזור הרדיאטור והצינורות שלו . מצורפות גם תמונות אשמח לכיוון בנושא [IMG]http://i105.photobucket.com/albums/m...aanwrx/2-5.jpg[/IMG] [IMG]http://i105.photobucket.com/albums/m...aanwrx/1-6.jpg[/IMG] |
|
ישנם כמה אפשרויות טרמוסטט חוסר בנוזל קירור אוויר במערכת משאבה לקויה רדיאטור סטום יוניט או חיבור חשמלי לקוי וכמובן גם השעון
|
תודה יאיר על התשובה המפורטת
אבדוק ואעדכן בממצאים |
לדעתי יש רק דבר אחד. הטרמוסטט תפוס פתוח.
דוד. |
צטט:
|
דוד , תודה על התשובה
אתמול מאור30 ואספאספ מפורום קארספורום ביצעו עבורי טיפול ייסודי למערכת הקירור של הפונטו ( וגם החליפו גומיית צירייה קרועה ) הוחלף טרמוסטט למקורי ומולא פארפלו ....היום בבוקר בתחילת הנסיעה מחוג החום הגיע לחצי וירד ממש מעט , במהלך הנסיעה עצמה כשהרכב היה חם הוא לא יירד יותר . אין ספק שהמצב טוב יותר ממה שהיה , אבל התקלה לא נפתרה לגמריי . אולי נדרשת החלפת יוניט - אהיה במעקב כמה ימים נוספים |
לא אוהב את המשפט "אין ספק שהמצב טוב יותר ממה שהיה" :)
דוד. |
גם אני - אבל זו המציאות
אחרי שהרכב קר ( 6-7 שעות ) ללא הנעה המחוג עולה לחצי נופל שנתה וחוזר לאמצע קורה כעת פעם או פעמיים. לפני הטיפול במערכת הקירור שעשה לי מאור המצב המתואר היה חוזר 6-7 פעמים לפחות במהלך נסיעה . אחרי אותם פעם או פעמיים המחוג מתייצב על החצי ונשאר שם לאורך כל הנסיעה . אם יש כיוונים לבדיקה אשמח לשמוע (הוחלף תרמוסטט מקורי ומולא פארפלו ) |
הכיוון לבדיקה הוא הטרמוסטט.
זה שהוחלף חדש מקורי, לא אומר שהוא תקין. לפרק שוב ולבדוק אם הוא סוגר עד הסוף. כבר נתקלתי בחלקים מקוריים שהיו פגומים. דוד. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 12:34. |