![]() |
צריכת דלק מוזרה בפונטו איבו
שלום
ברשותי פיאט פונטו איבו 2011 ידנית מנוע 1.4 77כ"ס. צריכת הדלק של הרכב מאוד מוזרה, בנסיעה עירונית הרכב עושה 9.5-11 ל/ק"מ ובנסיעה מעורבת עושה 10.5-12 ל/ק"מ רוב הנסיעות שלי הם מאוד קצרות עד 20 ק"מ ביום חולון-תה"ש. מישהו נתקל בצריכה כזו או יכול לשאר מה יכול לגרום לצריכה כל כך גדולה? תודה |
למאפייני הנסיעה שתיארת, הנתונים נשמעים יחסית סבירים. בדוק בנסיעה בינעירונית ארוכה כדי להבין אם אכן יש בעיה.
לצורת הנהיגה יש גם השפעה לא מעטה. האצות חזקות וכיו"ב מחסלות הרבה דלק. בפונטו יש לי הבדלים של עד 40-50 אחוז בין נסיעה עירונית כוללת פקקים לבין נסיעה בין עירונית. |
במשך שנתיים נסעתי כל יום חולון-אשקלון ואז הצריכה הייתה 16-18 ל/ק"מ.
לא חשבתי שתיהיה לי צריכה נמוכה כל כך בעירוני ועוד בנסיעות קצרות כל כך. |
צטט:
בנסיעות קצרות, עד שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה (בחורף לוקח טיפה יותר זמן, אבל ההבדל לא בשמיים), מערכת העשרת הדלק עובדת (פעם, בקרב', זה היה צ'וק. היום המחשב נותן יותר דלק), כלומר בתערובת יש יותר דלק על אותו נפח. ככל שהנסיעות קצרות יותר, כך המנוע יתקרר יותר פעמים וצריכת הדלק תעלה. כל זה עוד לפני שדיברנו על פקקים בהם המנוע עובד והקילומטראז' עומד, על האצות ברמזורים ובצמתים (גם האצה עדינה צורכת דלק פי כמה משיוט ב-120) ושאר מרעין בישין. קרא את זה: http://www.netcar.co.il/magazin/ed/fuelsavings.asp |
תודה רבה לך שמר על ההסבר!!!
שיהיה שבוע טוב ושנה טובה :) |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 12:03. |