מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פיאט כללי (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=10)
-   -   התחדשתי בפיאט פונטו :) (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=18038)

lirann 26-08-14 20:41

התחדשתי בפיאט פונטו :)

אהלן,
התחדשתי בפיאט פונטו ELX שנת 2001
אשמח לעצות חשובות שיש לכם לגבי טיפול נכון לרכב
לא השתמשו עד עכשיו בנוזל קירור של פארפלו אלא בפרסטון ואני רוצה להחליף בעקבות מה שקראתי, תוכלו להגיד לי מה בדיוק כתוב עליו ומה מתאים לדגם שלי ?
תודה!

yair791 26-08-14 21:18

תישתמש באיזה נוזל קירור שאתה רוצה גם זה עושה את העבודה וגם זה עושה את העבודה
רק לא במים מהברז

lirann 27-08-14 01:55

צטט:

במקור פורסם על ידי yair791 (הודעה 130756)
תישתמש באיזה נוזל קירור שאתה רוצה גם זה עושה את העבודה וגם זה עושה את העבודה
רק לא במים מהברז

קראתי אבל הרבה גם פה בפורום שאומרים שמאוד חשוב להשתמש בפארפלו ולא בשום דבר אחר

yair791 27-08-14 06:56

זה רק החומר שמומלץ ע"י היצרן
פאראפלו לא ימנע מהרכב להיתחמם אם הוא יחשוק בכך וגם לא ימנע מראש המנוע להידפק הבלאי של מערכת הקירור והמנוע יהיה זהה בין אם יש לך פאראפלו או כל נוזל קירור אחר (כן כן גם אם מדובר בחומר הכי זול שיש 15 שח לגלון )

Nuker 27-08-14 19:56

אל תגזים, יש חומרים שלא אמורים להיות בכלל על המדף.

אבל בשורה תחתונה פראפלו או כל נוזל קירור טוב אחר יעשו את העבודה.

liorwohl 30-08-14 13:58

פרסטון זה סתם נוזל זול ודפוק, ובעלות המינימאלית של פראפלו ועצם זה שלא יזיק לעשות ניקוי למערכת שבטח מלאה בג'יפה מכל הפרסטון והזבל האחר שבטח היה שמה בכל מני הזדמנויות, אין סיבה לא לעשות את זה.
יפה שאתה דואג לפרטים האלה זה מה שיגרום לאוטו שלך לעבוד לתקופה ארוכה יותר בלי בעיות.

מה שאתה צריך זה פשוט פראפלו כחול. זה בא בפחית של ליטר, שאותה אתה מדלל עם 50% מים ו50% הפראפלו (שהדיעות חלוקות אם מים רגילים מסוננים או מים מזוקקים, אבל זה כבר פחות קריטי)
לפעמים אפשר למצוא את הפראפלו מדולל מראש שזה חוסך את ההתלבטות במה לדלל.

lirann 31-08-14 18:59

צטט:

במקור פורסם על ידי liorwohl (הודעה 130803)
פרסטון זה סתם נוזל זול ודפוק, ובעלות המינימאלית של פראפלו ועצם זה שלא יזיק לעשות ניקוי למערכת שבטח מלאה בג'יפה מכל הפרסטון והזבל האחר שבטח היה שמה בכל מני הזדמנויות, אין סיבה לא לעשות את זה.
יפה שאתה דואג לפרטים האלה זה מה שיגרום לאוטו שלך לעבוד לתקופה ארוכה יותר בלי בעיות.

מה שאתה צריך זה פשוט פראפלו כחול. זה בא בפחית של ליטר, שאותה אתה מדלל עם 50% מים ו50% הפראפלו (שהדיעות חלוקות אם מים רגילים מסוננים או מים מזוקקים, אבל זה כבר פחות קריטי)
לפעמים אפשר למצוא את הפראפלו מדולל מראש שזה חוסך את ההתלבטות במה לדלל.

לא הצלחתי למצוא את הפראפלו באף חנות

רפי לין 31-08-14 19:49

רכישת פאראפלו

רוב המוסכים מורשי היבואן גם מוכרים חלפים ומכיוון שנראה לי שאתה מאשדוד אז נסה כאן:
www.musach.co.il/details.asp?id=68
בהצלחה ובברכה - רפי לין

lirann 31-08-14 19:58

צטט:

במקור פורסם על ידי רפי לין (הודעה 130824)
רוב המוסכים מורשי היבואן גם מוכרים חלפים ומכיוון שנראה לי שאתה מאשדוד אז נסה כאן:
www.musach.co.il/details.asp?id=68
בהצלחה ובברכה - רפי לין

הייתי שם היום אבל לא בדקתי על זה, מחר אני שוב בסביבה ואבדוק אם יש. תודה

יש מצב שאני צריך להחליף רדיאטור אני עוד בודק את זה, כרגע מה שיש לי זה המקורי עוד לא נגעו בו אף פעם. אם אני מחליף לאחד לא מקורי אז לא אצטרך את הפאראפלו לא?

m1011409 31-08-14 20:11

עדיף את הפראפלו, למרות שטוענים פה בזמן האחרון שכל נוזל קירור מאיכות סבירה הוא אותו דבר.
אני באופן אישי מעדיף למלא פארפלו.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 00:02.