![]() |
תקלת גיר רציף פונטו ספייס 2004
שלום
ברשותי פונטו ספייס 16v שנת 2004 עם גיר רציף עברה 103,000 ק"מ לפני כשבועיים החלו ברכב תקלות חשמל שנבעו מההאדמה של הפנס האחורי בזמן שהיתה תקלה אחת הסימפטומים היה נורת הגיר מהבהבת ועל המסך הופיע תקלת gearbox fail התקלה בפנס תוקנה וכל המנורות חזרו לתקינותם אך פתאום צצה תקלת גיר שלא היתה לפני ואני לא בטוח אם באמת זאת תקלה שמצריכה החלפת גיר/שיפוץ או תקלת מחשב התקלה היא שכאשר מתחילים נסיעה הכל בסדר כאשר המנוע עובר את ה2000 סל"ד נראה פתאום שהאוטו נכנס לניוטרל עזיבה של הגז ואפשר להמשיך לנסוע בזמן זה אין רעש מהגיר שמצביע על תקלה ולא נדלקת שום מנורה/ הודעת תקלה בהילוך רוורס הבעיה לא קיימת הייתי במוסך שמשון ביהוד בדקו את האוטו עם סורק ולא מצאו תקלה הבחור במוסך אמר שהוא לא בטוח שהלך הגיר וכדי לבדוק עם מישהו שמבין בגירים האלה דיברתי עם המוסך המומלץ בפתח תקוה (ספי) הוא אמר שהוא לא מתעסק בגיר הזה יותר הגעתי למוסך ברון בבני ברק שלפי האתר שלהם מתמחה בגיר רציף ניסה לקרוא תקלה באוטו וגם לא קיבל קוד תקלה . עשה סיבוב ואמר שלדעתו צריך לשפץ את הגיר. עלות של 3500 ש"ח השאלה שלי האם יש המלצה למוסך באזור המרכז שמכיר את הגיר הנ"ל טוב ויוכל לקבוע בוודאות שמקור התקלה הוא בגיר ולא במחשב או באחד החיישנים שניתן לתקן ללא שיפוץ מקיף. במקרה שהגיר הלך האם כדי לבצע שיפוץ אצל ברון או לחפש מפירוק? אשמח לתגובתכם שרון |
שיפוץ גיר רציף הינו דבר יקר ויש מעטים מאוד שמתקנים גירים כאלה
לי קשה להאמין ששיפוץ גיר כזה יגמר ב3500 שח רק הפרוק והרכבה מהרכב זה 1000 שח |
תקלת הגיר הרציף
זוהר מברון הוא היחידי שאני מכיר שמתמחה בגירים רציפים והבעיה העיקרית היא למצוא חלקים פנימיים עבורם (לא רק בפיאט), כך שקשה לדעת מראש מה תהיה עלות התיקון במדויק.
אם תחליט לפנות לזוהר (ברון) אז מסור לו ד"ש ממני ושביקשתי שיעזור לך. בהצלחה ובברכה - רפי לין |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 01:56. |