![]() |
צריכת דלק גבוה מאוד
קניתי לפני כשבועיים פונטו גרנדה ידנית 2008 וזאת אחרי שקראתי ביקורות שמהללות ומשבחות את צריכת הדלק הנמוכה מאוד של הרכב. חלק מהמבקרים אף הגדיל לומר שהרכב נוסע 1:17.
לא ציפיתי לצריכה כזו, הייתי מוכן להסתפק בפחות. בנסיעות אני מרגיש כאילו יש איזה דינמו מחובר לי לגלגלים יש רעש מעצבן וכאילו האוטו נבלם חזק ולא מושך. חשבתי שהרעש והבלימות האלה הן טריוויאליות, אפילו נגשתי למוסך מורשה שאמר שהכל בסדר עם הרכב. אבל אחרי שתדלקתי - חשכו עיני - צריכה של 1:11.75 !! מה זה לכל הרוחות ?! מה אני עושה ? איך אני ממשיך מכאן ? הושיעו נא, פליייז ! :-( |
כמה תדלוקים היו לך עד עכשיו?
|
תעמיד את האוטו בניוטרל בירידה ותראה אם הוא מדרדר, אם הוא עומד במקום למרות שהוא צריך להתדרדר אז הברקסים לא טובים כנראה וזה יכול להשפיע.
|
נוסע הרבה בעיר? פקקים או תנועה זורמת?
בנסיעות בינעירוניות/מהירות מהי מהירותך הממוצעת? |
עשיתי בדיקה נוספת. בנסיעות מחוץ לעיר הוא שד. נוסע בערך 1:20. פשוט הזוי, מד הדלק לא זז. בתוך העיר אכזבה.
משהו מוזר אחר עם האוטו : בנסיעה איטית מרגישים כמו איזה מגנט מושך את האוטו בגלגלים, מזכיר מאוד את הדינמו שהיינו מחברים על גלגלי האופניים כשהיינו ילדים. ממש אותה תחושה, וגם אותו הרעש בנסיעה איטית. הלכתי למוסך מורשה, אמר לי זה הצמיגים - זה לא. שאלתי אנשים אמרו לי זה כנראה המיסבים וצריך להחליף. אז הלכתי למוסך אחר אמר לי אין בעיה במיסבים ואין בעיה באוטו - תתרגל. אבל הרעש מהגלגלים והתחושה שהדוושות רועשות לי כל הזמן - אני יוצא מדעתי. ממש תחושה כמו נסיעה על מצע של חצץ מפורר. כמו נסיעה על כביש מסורק. אני משוכנע שיש משהו שמפריע לגלגלים לנוע בחופשיות. שני מוסכים אמרו לי שאין לי כלום. מה אני עושה ? |
צריכת דלק וצמיגים
צריכת הדלק בנסיעות עירוניות יכולה להיות אפילו פי שניים מצריכת דלק בינעירונית וזאת בכל רכב שהוא, כך שבמכוניתך הכל תקין וטוב.
אני בכל זאת חושד בצמיגים שהם גורמים לרעש, רעידות ותחושת בלימה בהתגלגלותם. גש לצמיגיה (פנצ'ריה) מקצועית ואמינה שיבדקו הצמיגים (תאריך ייצור, יצרן ומצב היובש שלהם) ויגידו לך אם הם תקינים או לא. בברכה - רפי לין |
תודה רפי.
הצמיגים חדשים. אמנם סיניים עם שם שלא שמעתי מעולם אבל חדשים ועם תקן. אני חושש שזה לא מהצמיגים כי רעש של דינמו כזה יכול לבוא רק מתוך מכלול הרכב ולא מהצמיגים. |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 16:55. |