![]() |
שיפוץ ראש מנוע, ספייס 03
שלום כולם
עדכון לגבי שיפוץ ראש מנוע, פיאט פונטו ספייס 03 60 כ"ס. לאחר שהרכב נשלח למוסך מורשה (לא פיאט) לשיפוץ ראש (1700 ש"ח) חזר עם הרגשה מואד מוזרה בנסיעה. בנוסף הוחלפו פילטר שמן, שמן מנוע ונוזל קירור לא מקוריים (נוזל קירור G2 או מזהו כזה) ופלאגים לא מקורים NJK(?) עכשיו צריכת הדלק לפני החלפת הפלגים הייתי 8 לליטר (לפי המחשב) עכשיו הצריכה עומדת על 15 לליטר! מצד שני מרגישים שהרכב איבד כוח, אני מנסה להאיץ (אחרי רמזור אדום למשל) ומלא מלא זמן ממש כמו משאית.. לפני השיפוץ הייתי מאיץ מהר מאוד וכשיו לאט בקטע מוגזם כמו משאית, נסתי ללחוץ יותר על הגז ולשחרר יותר קלאץ המנוע מתחיל לתכבות.. מה זה?? גם דוושת הגז נהייתי מאוד קצרה (מהמרחק של ליטוף עד פול גז) פלאגים? |
אם הפלאגים תואמים את הדרישות של היצרן והמרוו בהם תקין אז אין בעיה בהם
האם יש בעיות בהתנעה? או עבודה לא עגולה של המנוע? |
צטט:
|
דרוש מידע נוסף.
יאיר לפנ שהוא הגיב, רציתי לכתוב לך שבא לי לנחש ניחוש מחושב, "אין בעיות הנעה והמנוע עובד עגול. :)
יש לי כיוון לבעיה, אבל יש לי כמה שאלות לפני, כדי שגיבסון לא יקפוץ. :) א. נעזוב לרגע את חוסר ההאצה ונתרכז במה קורה, כאשר הרכב מקבל כבר את המהירות ?. ב. האם לאחר התיקון עשו נסיעת מבחן ?. ג. האם הרכב מגיע למהירות 90-100 קמ"ש ?. דוד. |
כלומר אין לך קרטועים או עבודה לא אחידה של המנוע?
|
א. הרכב מקבל מהירות וחוזר להיות תקין עם כי מורגש חוסר כוח וקשה יותר להגיע ל 50 מבעבר.
ב. אין לי מושג ג. עדיין לא בדקתי :wink: יש לציין שהיום אני נאלץ ללחוץ פול גז ממש עד הרצפה (בהילוך ראשון בלבד) רק ככה האוטו לא נכבה או נותן גז רגיל ומאיץ כמו משאית:(, מה שלא היה לפני. לגבי עבודה לא עגולה יש רעידות בעמידה, לפעמים אין רעידות ונדמה שהמנוע דומם ולפעמים הרעידות קשות ועברות עם העלאת טורים (אם לזה הכוונה) בנוסף יש ריח של דלק חריף גם הרבה אחרי הנעה (מה שלא היה) |
תיבדוק שלא נוזל לך דלק מהסעפת של המזרקים אם יש ריח קבוע של דלק ותעבור על כל הפלאגים מתחת למכסה המנוע לראות אם הכל מחובר
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 01:36. |