![]() |
מד חום לא יציב
שלום. ברשותי פונטו ספייס 75 דור ראשון 1998 יד ראשונה מסבא שלי ז״ל
אין לי מושג מה הוא עשה לו אבל הקילומטר שלו עומד על 62000 בלבד הבעיה שיש לי כרגע ברכב הוא שמד טמפרטורה לא יציב. בזמן נסיעה המד יורד לכיוון הקור ובזמן עצירה המד עולה לאמצע, ופעם אחת ראיתי אותו מלימטר מעל האמצע. השאלה שלי מה עושים, אני מבין שהבעיה בטרמוסטט כנראה, האם לגעת בזה או להמשיך עם זה ככה ? תודה רבה. |
ברכב שלך מד החום לא אמור להיות קבוע על האמצע, אם הוא יורד קצת לכיוון הרבע ועולה חזרה אין שום בעיה.
אם הוא מגיע ממש עד לתחתית הסקאלה יש בעיה. בכל מקרה תתחיל מבדיקה פשוטה של הטרמוסטט: תניע את הרכב ולאחר כמה דקות גע בצינור העליון והתחתון של הרדיאטור. אחד צריך להתחמם ואחד צריך להשאר קר. כעבור כמה דקות נוספות גם הצינור השני יהפוך לחם. אם שניהם חמים מההתחלה אין טרמוסטט או שתקוע במצב פתוח. מהיכן אתה בדרום? |
מד חום לא יציב
אני מאשדוד ,
תודה על התגובה כן זה לא יורד למטה לגמרי זה נמצא על הרבע , ולפעמים עובר אותו, פעם ראשונה אני שומע שדבר כזה הוא תקין, תודה |
מד החום ברכבים ישנים מראה טמפ' אמיתית. וכשמתרחשים שינויים בתנאים משתנה מעט הטמפ'.
ברכבים חדשים יותר המחוג עומד קבוע על החצי כדי שהנהג הממוצע לא יבהל מכל מילימטר שהמחוג זז. בכל מקרה תבדוק תקינות טרמוסטט כדי להיות רגוע ב100 אחוז. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 04:55. |