![]() |
פנס ימני לא עובד
היי
אשמח לעזרתכם ברשותי פיאט פנדה 2007 רובוטית. לפני מס ימים שמתי לב שהפנס הימני לא עובד כמו שצריך. החלפתי לנורה חדשה - נדלק לכמה ימים ואחרי כמה ימים שוב החליט לא לעבוד. הבאתי את הרכב למוסך, שם אמרו שצריך לאבחן את הבעיה ויכול להיות שהפיוז נשרף/יש קצר... שתי שאלות: האם בהכרח אם הנורה לא נדלקה אחרי החלפה לנורה חדשה הפיוז נשרף או שעדיין יכול להיות שיש בעיה אחרת? במידה וזו הבעיה היחידה האם ידוע לכם סדר גודל של עלות טיפול שכזה? והאם ניתן/רצוי לתקן זאת רק במוסך של פיאט או מוסך מורשה אחר גם יכול לטפל בזה? (אני לא קרובה למוסך פיאט) המון תודה |
יכול להיות שהקונקטור של הנורה נמס, או שיש קצר מסיבה אחרת כלשהי.
אפשר ללכת לכל מוסך לאיבחון התקלה. אם זה היה פיוז אז שני הפנסים לא היו דולקים. |
תודה
יש לך סדר גודל של עלויות לתקלה שיכולה להיות? שאדע אם העלות שנותנים לי סבירה?
תודה שוב |
נתיך (פיוז) תאורה
בפיאט, באופן מסורתי כבר עשרות שנים, יש נתיך (פיוז) נפרד לכל פנס ראשי (גם לאור נמוך וגם לאור גבוה, סה"כ 4 נתיכים).
אם הנתיך תקין, יתכן שיש מגע שרוף במחבר תיבת הנתיכים. מהיכן את בארץ?. בברכה - רפי לין |
פעם הייתה לי תקלה דומה לשלך.
פנס ימין עבד לפעמים, מתי שהתחשק לו. בעזרת הכוונתו של רפי לין גיליתי שיש שני חוטים שנוגעים אחד בשני ובגלל זה הפנס פעל לסירוגין. הייתי צריך להחליף את הקונקטור שנמס. עלות הקונקטור החדש הייתה 7 ש"ח. את ההחלפה ביצעתי לבד. אם אצלך התקלה דומה, אני מעריך שבמוסך יקחו כ-100 שקלים על עבודה כזאת. כמובן שיכולות להיות עוד תקלות אחרות, אבל אין למה לנחש מחירים כשעוד לא יודעים מה הסיבה לבעיה. רפי שוב החכמתי מהודעתך, לא ידעתי שיש 4 נתיכים שונים בפיאט. |
איזה נחמדים פה !!!
הי רפי
אני מרמת השרון עכשיו גיליתי שיש מוסך פיאט השאלה האם חובה לתקן במוסך פיאט או גם מוסך רגיל? ואם יש כמו שאתה אומר תקלה כזו של מגע שרוף במחבר תיבת הנתיכים כמה זה אמור לעלות? |
צטט:
או שיש נתיך לנורת הH4 ונתיך לנורת חניה? |
נתיכים והתקלה
במוסך ברמה"ש נא מסור ליוסי חכמה ד"ש ממני ושביקשתי שיסייע לך.
אם התקלה היא ממחבר שרוף בתיבת הנתיכים אז יש התקנה מסודרת של ממסר לפתרון הבעייה. למרות שבנורה אחת יש גם אור נמוך וגם אור גבוה (2 חוטי להט בתוך הנורה) יש לכל אור נתיך משלו. לאור חנייה יש גם נתיך בנפרד ובהצלבה עם אור אחורי (חנייה קד' ימין ואור אחורי שמאל ולהיפך). בברכה - רפי לין |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 23:39. |