![]() |
מזגן על מצב/מהירות 3 לא עובד
אהלן,
יש לי פיאט גרנדה פונטו 2008, אקטיב 1.25 ידנית אתמול שמנו לב שהבורר מהירות של המזגן לא עובד על מהירות 3, כל שאר המהירויות עובדות בלי שום בעיה (1,2,4) אבל כשמעבירים למהירות 3 אז המזגן מפסיק לפעול. הרעיונות היחידים שיכולים להיות זה הבורר עצמו - אולי אחד הכבלים נותק\נשרף (הרדיו דיסק יושב מעליו והוא די נפל פנימה ממזמן אז יכול להיות שהוא התיישב על אחד החוטים) או שמדובר בנגד מהירויות....? בכל מקרה לפי התיאור - שכל המהירויות עובדות מלבד 3 (שאמור להיות קשור לנגד הזה לעומת 4) מה סביר להניח שהתקלה? אם מדובר אכן בנגד, האם זה המוצר שאני צריך? http://www.ebay.com/itm/140972108293...84.m1423.l2649 (מנפלאות האיביי) איפה נמצא החלק הזה ברכב שאני אוכל להחליף? (אם יש תרשים של זה או מיקום ספציפי אשמח לדעת) במידה ומדובר בבורר, איך מפרקים את העסק הזה? וצריך להחליף את כל הבורר? אשמח לרעיונות, תודה רבה! |
מהירות 3 מאורר פנימי
החשד הראשוני הוא אכן בתקלה בנגד או אפילו יותר במגע החשמלי במחבר המתחבר אל הנגד
(בתמונה שהעלית, אכן זה הנגד). הנגד עם מחברו נמצא ליד המאורר הפנימי, מתחת לדשבורד בצד ימין, מעל רגלי הנוסע כשאתה מביט מלמטה כלפי מעלה. צריך לנתק את מחבר הנגד מהנגד ולראות אם אם אין מגע חשמלי שרוף בתוכו ואם כן לתקנו. כמו כן צריך לבדוק אם רגל המגע הנגדי בנגד עצמו תקינה. אם הכל נראה בעין יפה ונקי, אז מבצעים בדיקה ידנית של הבורר ע"י הצבתו במצב 1 2 3 לסרוגין ובהתאם בכל מצב פעולה מגשרים במחבר הנגד בין החוט הישיר למאורר לבין החוט המתאים למצב הנבחר ורואים אם המאורר פועל (מהר וישיר). אם במהירות 3 הוא לא יפעל בגישור, אז אכן הבעייה היא בבורר עצמו ולרוב גם שם זה דווקא במחבר החשמלי אל הבורר. מכיוון שאל הנגד קל להגיע אז ממנו מבצעים את כל הבדיקות. נא עדכן ממצאים ותוצאות, לכשיהיו. אני חושב שבמוסך שמכיר את מכוניות פיאט יאבחנו ויתקנו זאת די מהר. בהצלחה ובברכה - רפי לין |
רפי תודה רבה על התגובה המהירה!
נבדוק את העניין ונעדכן כשיהיה חדש. תודה ושבוע מצוין! |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 15:15. |