מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   נורת הגה אדומה, הגה קשה, מצבר גמור (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=16771)

nils 06-07-13 11:06

נורת הגה אדומה, הגה קשה, מצבר גמור

שלום לכולם,

הרכב - פונטו ספייס גיר רציף 2002
לפני כשבוע במהלך נסיעה ההגה התחיל להיות קשה ממש ונורת הגה אדומה נדלקה. לאחר כיבוי מנוע והדלקה הבעיה נפתרה ולא חזרה שוב.

לפני שלושה ימים המנוע לא הניע - המצבר גמור.

1) האם מצבר גמור יכול לגרום לבעיית הגה קשה כאשר המנוע מונע?
2) המצבר כל כך גמור שכלום לא נדלק באוטו, ואפילו לא ניתן להוציא את המפתח מהסוויץ' אחרי שמנסים להניע (שזה הזוי ביותר, אבל הבנתי שככה זה עובד). אז חיברתי כבלים למצבר והצלחתי להוציא את המפתח, אבל לא להניע. רק אחרי שחיברתי כבלים אחרים הצלחתי להניע.
- יש כל מיני סוגי כבלים להתנעת רכב? יכול להיות ששלי לא טובים?
- כמה זמן צריך לחבר את הכבלים לרכב אחר ע"מ שאוכל להניע? עניין של שניות? דקות?

תודה,

davidmzr 06-07-13 11:17

כן מצבר גמור גורם לבעיה המתוארת בהגה.
כן יש סוגי כבלים שונים. נראה ששלך לא טובים.
לאחר חיבור הכבלים לרכב אחר, ניתן להניע מייד. אין צורך להמתין.
דוד.

nils 06-07-13 11:20

תודה רבה דוד!

מחר אגש להחליף מצבר.

בנוגע לכבלים - שלי כ"כ לא טובים שפשוט לא ניתן להניע את הרכב, גם אחרי שהמצבר שלי חובר לרכב אחר 20 דקות.

davidmzr 06-07-13 11:23

שוב אני כותב, אין קשר למשך זמן החיבור. רד מיזה. :)
דוד.

רפי לין 06-07-13 12:44

החלפת מצבר

אני רואה שאתה מת"א ולכן תוכל לרכוש ולהחליף מצבר במחיר מוזל אצל "פזרון" (אלישע או עובדיה) שכאן: www.musach.co.il/details.asp?id=589
יש להם גם שרות עד אליך ברחבי אזור המרכז.
בהצלחה ובברכה - רפי לין

nils 07-07-13 09:16

טוב הוחלף מצבר. אחרי שתי דקות שהמנוע עובד, נדלקה נורת הגה.
דיממתי מנוע והנעתי שוב - ההגה עבד תקין. התחלתי לסוע ושוב זה הופיע.

כך זה המשיך עוד 4 פעמים בהם דיממתי מנוע, ההגה עובד תקין, התחלתי לסוע, ההגה מפסיק לעבוד תקין.

ראיתי שרשורים רבים בפורום על בעיות מגעים, פיוז 4F שצריך להחליף, וכו'.

אעדכן.
תודה,

nils 07-07-13 19:23

אין יותר נאחס מיזה, באמת:

(זהירות סיפור קורע לב) - לנחות מחו"ל ולשמוע שלא רק שנגמר המצבר גם הלך ההגה, וכל זה בזמן שאתה מחפש לקנות רכב חדש ולהעיף את הפונטו המצ'וקמקת לקיבינימאט:

אבחון במוסך מורשה העלה "תקלה בחיישן פאזה בהגה" - אין לי מושג מה זה אומר חיישן פאזה וגם גוגל לא יודע. התקשרתי לאיל המפורסם, והוא נתן לי את המחירון הרגיל (1000 אם זה מנוע הגה, 2000 אם זה מד מומנט).

אם למישהו יש משהו שיכול להוסיף בנושא - זה הזמן :)

מחר אני אפרק קצת את הפלסטיק ואשחק עם החיבורים והפיוז F4 (אין לי מושג מה אמרתי עכשיו), אם לא - ניסע לאיל.

forum770 07-07-13 23:20

ממליץ לך לנסוע למושב גנות לעופר קצב אחד המומחים בתחום! מחירים סבירים מאוד ועבודה מקצועית!

yair791 07-07-13 23:31

אם המצבר הוחלף לא מזמן והוא כבר הלך והכוונה היא לכמה חודשים מעטים אז יש לך בעיה בהטענה או זליגה של מטח שכניראנ משגעת את ההגה אישתו ואחות :D

nils 07-07-13 23:38

יאיר - המצבר הוחלף הבוקר. וזה קרה לי ישר אחרי החלפה שוב.

בחזרה מהעבודה הערב זה לא קרה. אז אני כרגע עוצם עיניים וסותם אוזניים, לא היה כלום, אין לי מושג על מה אתם מדברים, ומחר אני אקום בבוקר ואסע לעבודה וההגה יהיה כמו חמאה :)

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 20:37.