מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   יעוץ ברכישת רכב (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   קניית פונטו ספייס (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=16679)

maor848 09-06-13 13:56

קניית פונטו ספייס

שלום
אני מחפש לקנות פיאט פונטו
אני גר בחיפה
הלכתי לראות אצל בחור אחד והאוטו ניראה סבבה חוץ משני דברים
כל הארבע צמיגים צריכים החלפה
והטמבון האחורי שבור
האוטו בצבע תכלת

בנוסף הנורית חיווי של הכריות אוויר דולקת. מה זה אומר?

איפה ניתן להחליף את הטמבון האחורי של האוטו וכמה זה יעלה בערך?

שאלה נוספת היא כמה המחירון שלו?
יד 3, טיפטרוניק, 140 אלף ק"מ

דניאל_חיפה 09-06-13 15:58

כדי לדעת מה המחירון תצטרך לספק את מודל הרכב ותת הדגם.

טמבון עולה כ500 ש"ח. (ללא הרכבה)
תחפש באלרון קאר, יש להם מבחר ענק, הרכבה וצביעה יעלו עוד כסף כמובן, אלא אם כן התמזל מזלך ואתה מרכיב בעצמך ומצאת טמבון שמור בצבע הרכב שלך. (לדעתי, אם מתאמצים אפשר לסיים את הסיפור הזה ב700 ש"ח)
על כל מקרה, יש סיבה שהטמבון שבור, הייתי בודק שזה לא נזק רציני.

רביעית צמיגים good year 1000 ש"ח, ממה שהבנתי המחירים עלו ל1300 (כמו עליית המחירים בכל תחום בארץ)
בזמנו זה עלה 1000, פנצ'רייה מומלצת בחיפה אני ממליץ על "עלוש", אשמח להכווין אותך.

נורית כרית אוויר, במקרה הקל, זה יעלה 330 ש"ח להתחברות למחשב הרכב במורשה, במקרה הגרוע יש תקלה אמיתית בכרית אוויר ואז אין לך כריות אוויר, או שפשוט תשלם הרבה כדי שיהיו פועלות.

יש לך פה 3 תקלות, שעלותם מעל 2000 ש"ח, וזה עוד לפני שבדקת את מצב הרכב מכנית לעומק, לך תדע מה עוד תמצא.

Reka 09-06-13 17:58

שלום לך, קודם כל - בחירה מצוינת !
טמבון אחורי - יש המום בפירוקיות - בין 200 ל300 ש"ח אתה מביא טמבון בלי מכות, עוד בערך 100 ש"ח צביעה ואתה מסודר על טמבון בצבע של הרכב כמו חדש - אל תשלול אפשרות שתמצא טמבון בצבע שלך ותחסוך הרבה דברים כי תכלת זה צבע שיחסית יש הרבה בפונטו (לדעתי אחרי הלבן יש הכי הרבה תכלת).

צמיגים - לא בעיה, אתה בטח יודע שצמיגים זה לא בעיה פשוט הולכים לפאנצ'ריה מבקשים את הדגם שאתם רוצים (או מבקשים המלצה על דגם) ואחרי שעה או פחות אתה יוצא עם רביעייה חדשה, מחיר - כ1000 ש"ח.
כרית אוויר - פשוט צריך לבדוק ולדעת מאיפה הבעיה, אני אישית הייתי הולך עם הרכב למוסך ומבקש הצעת מחיר / לדעת יותר על הבעיה ומה יכול להיות הפתרון.

בקשר להצעת מחיר - לא כתבת איזה שנה הרכב, הקילומטרז' נשמע סבבה לגמרי, יד 3 זה בהחלט נחמד אם הרכב שנת 2004/5 ומטה, וכל שאר הבעיות אפשר לסדר - כמובן שתוריד לו אותם ממחיר קניית הרכב - יש הרבה אנשים שמבקשים סכומי עתק של 15 אלף על רכב שנת 2002 - אני לא התקרבתי לא משנה כמה הרכב שמור ובלה בלה בלה זה מחיר לא ריאלי לטעמי - אני אישית לא הייתי קונה פונטו שהיא עד שנת 2003 ביותר מ10 אלף, אבל אני חיפשתי ידני - ואפילו לא בדקתי מה המחיר שבו נמכרות אוטומטיות, ואם הרכב שמור והתקציב מאפשר לך אולי זה כדאי לעלות קצת מעל למחירון, בכל מקרה - תנסה להגיע איתו להסכם בקשר לצמיגים והטמבון שזה יירד מהסכום של הקנייה, ובקשר לכרית אוויר תבדוק במוסך מה זה או מה זה יכול להיות.

דניאל_חיפה 09-06-13 18:33

reka, לגבי הטמבונים אתה בטוח במה שאתה אומר? כי אני לא בטוח בדברייך, אולי אם עושים את זה בכפר אז סבבה המחירים.
אגב, הסיכוי למצוא טמבון לא כזה קל, זה בין הדברים הראשונים שניזקים בתאונה, אז אל תמהר לצאת בהצהרות.

פשוט לבדוק מאיפה הבעיה? פשוט.
חייב מוסך מורשה יבואן דבר ראשון, בגלל שצריך סורק תקלות, רק ההתחברות לקריאת התקלה היא 330 ש"ח, ואם יש נזק בכרית אוויר זה יכול להיות שהיא שבקה חיים (ועולה המון לסדר תשאל במוסך כמה זה "המון"), זה יכול להיגמר במחיקת תקלה פשוטה ולא תצטרך עוד כסף, וזה יכול להיות גם שהרכב עבר תאונה רצינית שבו נפתחה כרית אויר והבן אדם החליף הכל ורק "מחרטט" על פשר הנורה.
לפני שיוכלו לדעת מה הבעיה, תצטרך כבר 330 ש"ח.

אז, יש לך פה 2000 שקל עוד לפני שהאוטו עלה לליפט או נכנס לבדיקה מעמיקה כלשהי, בן אדם שנוסע עם נורית כרית אוויר דלוקה ולא אכפת לו, בטח הזניח עוד אלף דברים ברכב.
לreka, למה נראה לך שזה כזה פשוט? אם המצב היה כמו שאתה מתאר, שאנשים היו מורידים את סך ערך התיקונים ממחיר הקנייה, מרבית הפונטו ביד 2 היו ניתנות לי בחינם, ואף היו משלמים כדי שאני ייקח אותם.

תשמע, יש הרבה אנשים שמחפשים פיאט ב7 אלף ומצפים שהיא תהיה חדשה, אותם אנשים לא כל כך משכילים, בטח לא בתחום המתמטיקה או הכלכלה, אולי כפועל יוצא מחוסר ההשכלה של אותם אנשים כך גם נראית המשכורת שלהם, ולכן 15k בשביל אותם אנשים הוא סכום "עתק" לשלם לרכב שמור.

בכל מקרה, בהודעה פרטית בקשר לרכב שלי פנית אליי כבר, את המספר שלי שלחתי לך, ומכיוון שאתה מחיפה נוכל לתאם ביתר קלות, על כל מקרה, אם תחליט שיקר לך ואתה מתפשר על רכב שידרוש כניסה מיידית למוסך בעלות לא מבוטלת של אלפי שקלים, סחטיין.
אני דניאל, ואני ישמח לעזור, גם בהתכתבות, וגם אם זה לעזור לך לבדוק רכב בצורה פיזית מכיוון שאנחנו גרים באותה עיר.
שיהיה בהצלחה בכל דרך שתבחר!

chesh 09-06-13 22:04

צמיגים וטמבון?
צמיגים תכין 1000 שקל
טמבון כמו שאמרו אפשר להשיג בפירוקיות.

ממש לא סיבה לפסול רכב בגלל זה

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 02:38.