![]() |
שוב המזגן!
בפעם הראשונה הייתי במוסך פטין, החליפו אטם והוסיפו גז.
בפעם השניה החלפתי רדיאטור מקורי (שעלה אלפי שקלים!) והוסיפו גז. היום (נכון חם אש אבל בכל זאת) המזגן מקרר בקטנה. לא כמו שאני רגיל. לא רוצה ללכת לפטין יותר. יש מזגניסט טוב באיזור הקריות? תודה לעונים. |
לדעתי המזגן שלך מצויין. הוא פשוט לא בנוי לחום הזה.
הייתי מסביר לך יותר לעומק איך מערכת תרמית בנויה(משאבת חום/מזגן) אך אני לא אכניס אותך לכל העומק. בקיצור המזגן פשוט לא עובד בימים חמים מאוד. |
יש קשר לחום הכבד שהיה היום אבל אם המערכת לא מטופלת כמו שצריך (בהנחה והמדחס תקין ומצליח לבצע את העבודה כמו שצריך ואין נזילות) כלומר ביצוע ואקום כמו שצריך לצורך ריקון המע' מאוויר והחלפת המסנן /מיבש בעת פתיחת מע' לצורך החלפת חלקים או תיקון נזילות אז המזגן לא יקרר כמו שצריך כי עם אוויר בתוך הצינורות המדחס לא עובד באופן יעיל והקרר(גז) מיתערבב עם האוויר ומאבד מתכונותיו ועוד ועוד....
|
צטט:
אבל האם אוכל לוודא זאת ע"י קירור הרדיאטור ע"י התזת מים עליו בעת שהמזגן לא מקרר? |
כן, תוכל לוודא זאת ע"י קירור הרדיאטור ע"י התזת מים עליו.
אבל אם תתיז הרבה מים הוא שוב לא יקרר. דוד. |
צטט:
ממה שאני מכיר ולמדתי שאם הלחץ במעבה יורד טמפ' המאייד תרד אתה מיתכוון שהמאיד יכול לקפוא ואז לא מרגישים את הקירור כי הוא ניסתם מקרח? או שהלחץ יורד והקומפרסור נכבה? |
יאיר, עשה את הניסיון הבא בטנדר שלך.
תן למנוע להגיע לטמפ' העבודה, הפעיל מזגן. חבר טרמומטר ליציאת האוויר מהמאייד. התיז כמות מים רצינית במשך שתי דקות למעבה, ועדכן. אם צדקתי, תביא איתך חב' קפה עם הל. אם לא, תקבל פאפיה לאישתך. :) דוד. |
צטט:
אם מקררים את המעבה יותר טוב אז הלחץ יורד וככה הטמפ יורדת וככה יש סיכוי שהמאיד יקפא וכיוון שצלעות הקירור בו קרובות מאוד זו לזו ואז אין מקום לאוויר לזרום אם נוצר קרח שורה תחתונה יש גשש לחץ שמכבה את המדחס במצב בו יש ירידת לחץ כדי להגן מפני קיפאון ? או שהמאיד קופה כי אין הגנה והמדחס ממשיך לעבוד ולכן אין אוויר קר שיוצא? |
אני מזמין את שניכם לקפה עם הל אסלי אסלי אם אתם בצפון ובא לכם לשחק לי במזגן של האוטו...
עוד יום כזה ואשתי תרצה להחליף רכב! :o |
המזגן
מיום שבת כבר לא יהיה החמסין החזק וראה אז אם המזגן מקרר כראוי.
בנוסף לבדיקות הרגילות לפעולת המזגן (לחצים וטמפרטורות) יש לבדוק שמאורר הרדיאטור פועל בשתי מהירויותיו לפי לחץ גז המזגן (כשמנוע הרכב לא חם מדי). כאן יש מחלקת מיזוג אויר טובה: www.musach.co.il/details.asp?id=582 בברכה - רפי לין |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 22:00. |